De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

Uitvaart Basis-verzekering

Monuta Uitvaartverzekering

 • Maandpremie: Vanaf € 10,37
 • Prijs / kwaliteit:
  Uitvaart Basis-verzekering
  8.1
  Maandpremie: 8.0  
  Eigen risico: 7.7  
  Dekking: 8.0  
  Klantenservice: 8.3  
  Voorwaarden: 8.3  
  Totaalscore: 8.1
  (9 stemmen)
Verzekeraar.nl Award: Best scorende uitvaartverzekering

Deze verzekering scoort 11% beter dan de gemiddelde uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl.

Vergelijk alle Uitvaartverzekeringen op score
Informatie over Begrafenisverzekering van Monuta


Algemeen
Pakket naam: Uitvaart Basis-verzekering
Beschrijving: De Uitvaart Basis-verzekering is een voordelige Monuta Uitvaartverzekering, waarmee u de belangrijke kosten van een uitvaart kunt laten dekken. Het gaat om een pakket aan diensten en dekkingen, in combinatie met een vrij te besteden bedrag van €1.600. Uw nabestaanden kunnen dit bedrag gebruiken om een waardige uitvaart te organiseren, of u kunt vooraf aangeven wat er met dit geld dient te gebeuren. In veel van de gevallen zullen uw nabestaanden dit geld gebruiken voor de grafkosten, om ook na uw uitvaart regelmatig even naar u toe te kunnen gaan.

De kosten van een uitvaart nemen ieder jaar toe. U kunt met de Monuta Uitvaartverzekering in de vorm van de Uitvaart Basis-verzekering rekenen op een jaarlijkse indexering van de kosten en het pakket. U kunt bijvoorbeeld rekenen op persoonlijke begeleiding door de Monuta uitvaartverzorger, de laatste verzorging van de overledene en de uitvaartkist die hoort bij dit pakket. Daarnaast is bij de verzekering het vervoer naar de woonplaats van de overledene inbegrepen, net als het vervoer naar het uitvaartcentrum (eventueel via de kerk) en vervolgens naar de plaatselijke begraafplaats of het crematorium in de buurt.

De Uitvaart Basis-verzekering van Monuta biedt verder dekking voor een volgauto voor 4 personen, de dragers en 75 luxe rouwkaarten, inclusief de postzegels en een verzendset. Daarnaast zijn er ook 75 luxe dankbetuigingen beschikbaar met postzegels, of kunt u gebruik maken van 100 luxe bidprentjes. U kunt rekenen op het bewijs van overlijden, een condoleanceregister en het Monuta Nazorgboek, naast rechtsbijstand voor de nabestaanden op het moment dat zij een geschil hebben rondom het overlijden. Tenslotte kunt u rekenen op een ongevallen dekking van nog eens €2.500, indien het overlijden het gevolg is van een ongeval. Wat dat betreft kiest u met de Uitvaart Basis-verzekering voor een uitstekende Monuta uitvaartverzekering.
Hulp bij overstappen: Niet bekend
Samenvatting:
 • kinderen zijn gratis meeverzekerd (vanaf 24 weken zwangerschap tot 18 jaar (hiervoor moeten kinderen wel zijn aangemeld);
 • u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bij Monuta terecht voor deskundige hulp en advies;
 • u kunt uw uitvaartwensen gratis bij de uitvaartverzekeraar vastleggen.


Kosten
Maandpremie: € 10,37


Dekking
Dekking: € 7.000,00
Vraag en antwoord

0
premie betalen tot 85 jaar. Mag ik de verzekering tussentijds beeindigen en wat zijn de consequenties? Gevraagd door Oomens op maandag 18 februari 2013 over Uitvaartverzekering
Beantwoord deze vraag
Deel uw ervaring over de Monuta Uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met Monuta
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 9x gestemd en er zijn 9 recencies geschreven over Monuta.

Ik heb een zeer goede ervaring met Monuta Totaalscore: 9.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.6
Door Roderick van Graal op vrijdag 31 mei 2019 over Monuta Uitvaartverzekering

Monuta is voor mij een top uitvaartverzekeraar. Niet alleen ben ik nu goed verzekerd voor mijn uitvaart, maar via Monuta kan je ook heel eenvoudig online je uitvaartwensen vastleggen. Hopelijk duurt het nog heeeeel erg lang, maar als het eenmaal zo ver is dan is voor mij in ieder geval alles goed geregeld.

Zou ik Monuta aanraden? ja, 100%!!!

Monuta 9+ Ervaring! Totaalscore: 9.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.4
Door Ben Steenbeeks op donderdag 22 maart 2018 over Monuta Uitvaartverzekering

Helaas kwam ik laatst in aanraking met een persoonlijke uitvaart. Ik kwam erachter dat ik zelf nog geen uitvaartverzekering had en schrok van de hoge kosten van een uitvaart. Na wat onderzoek kwam Monuta voor mij het beste uit de bus. Tijdens het uitzoeken, kwam ik er wel achter dat Yarden voor een reden zo’n scherpe premie heeft. Betaal liever paar cent meer per maand inruil voor betere voorwaarden en goede klantenservice!

Van mij krijgt Monuta een welverdiende 9+

Goede service, scherpe premie! Totaalscore: 9.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.4
Door Patrick van D. op maandag 6 november 2017 over Monuta Uitvaartverzekering

Ik heb een uitvaartverzekering, omdat ik niet de financiële middelen heb om straks ineens € 10.000,- neer te leggen. Ik ben erg blij dat ik tegen een scherpe premie voortaan goed voorbereid bent en mijn nabestaande niet ineens met hoge kosten achter te laten. Tot op heden ben ik erg blij met Monuta en hoop ik dat mijn volgende ervaring nog heeeeel lang op zich laat wachten ;)

zeker een aanrader!

Geen klachten over Monuta, ze komen afspraken volledig na. Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Veenstra op woensdag 27 september 2017 over Monuta Uitvaartverzekering

De ervaringen met uitvaartverzekeraars zijn op het internet bijzonder verdeeld. Ik heb de indruk dat (geëmotioneerde) mensen nu eenmaal anders kunnen reageren en dat ook duidelijk laten blijken in hun reviews, en dat je ook maar net een beetje geluk moet hebben met het type persoon dat namens de verzekeraar de uitvaart komt verzorgen.

Een klacht die ik weinig terug zie komen is dat de uitvaartverzekeraar de uitbetaling van de afgesproken dekking niet nakomt. Vrijwel alle klachten richten zich op de medewerker en niet de verzekeraar zelf (waarvan ook voorbeelden op verzekeraar.nl).

Persoonlijk ben ik liever wat objectiever ingesteld, omdat de kans bijzonder klein is dat een ander met dezelfde medewerker te maken krijgt.

De reden dat ik voor Monuta heb gekozen is 1) ze zijn groot, 2) ze zijn goedkoper dan gemiddeld en 3) laat ik nou net positieve ervaring hebben met de verzekeraar (de medewerkers waren vrij neutraal, niet (veel) meer dan een condoleance, maar deden hun werk verder uitstekend) na het overlijden van mijn ouders.

Ik stelde het op prijs dat mij van alles uit handen werd genomen door zowel de medewerkers als de uitvaartverzekeraar, en datzelfde wens ik straks voor mijn nabestaanden.

Monuta kan nog wat punten verbeteren Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.8
Door Karen op donderdag 11 december 2014 over Monuta Uitvaartverzekering

In 2014 hebben we een uitvaart moeten regelen met Monuta als verzekeraar. Het begon al gelijk goed, want de uitvaartverzorger kwam niet op tijd naar een afspraak die om te beginnen al niet makkelijk geregeld kon worden. Toen de afspraak wel plaatsvond, was dit een puur zakelijk gesprek. Dit is in zekere zin te begrijpen, maar een graantje meelevendheid was fijn geweest van een partij die hoort te helpen in zulke lastige situaties. De mentaliteit om het papierwerk zo snel mogelijk af te krijgen is een beetje onbeschoft.
Alle verdere handelingen zijn naar wens en volgens afspraak verlopen. De uitvaart zelf heeft ons zonder klachten achtergelaten. Alleen al het gedoe er omheen wanneer iemand overlijdt, heeft ons niet helemaal tevreden gesteld. Aan de personen met wie wij te maken kregen was duidelijk te merken dat het onbelangrijk voor hen was en daar zit je als rouwend persoon niet op te wachten.

Ik hoop dat Monuta in zichzelf investeert om deze punten te verbeteren. Dan zou ik hen zeker zonder aan kunnen raden voor een uitvaart.

Handige informatie Er is 1 uitvaartverzekering goedkoper dan deze. Bekijk ze hier Dit is de beste scorende uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13417
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema