CZ Zorg-op-maatpolis

CZ Zorgverzekering 2016

 • Zorgpremie: Vanaf € 104,95 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  7.3
  Maandpremie: 7.0  
  Eigen risico: 7.1  
  Dekking: 7.4  
  Klantenservice: 7.6  
  Voorwaarden: 7.3  
  Totaalscore: 7.3
  (10 stemmen)
Informatie over Zorgverzekering van CZ


Basisverzekering
Pakket naam: CZ Zorg-op-maatpolis
Beschrijving: Klanten van de CZ Zorg-op-maatpolis betalen in 2016 4,4 procent meer dan in 2015. De premie zal in 2016 uitkomen op € 104,95 per maand. Voor dit geld biedt CZ natuurlijk opnieuw een groot aantal mogelijkheden om uw zorgzaken te regelen en er kan gekozen worden voor een groot aantal zorgverleners. Circa 3 op de 4 klanten van CZ kiest voor de Zorg-op-maatpolis.

Uiteraard kunt u met de CZ Zorg-op-maatpolis rekenen op een goede dekking van zorgkosten. Het gaat bijvoorbeeld om de medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis, maar ook om algemene geneeskundige zorg. Hiertoe behoren de huisarts en verloskundige hulp, net als bijvoorbeeld kraamzorg, logopedie en dieetadvies. Op die manier zorgt de CZ zorgverzekering voor een goede dekking, terwijl u daar aan de andere kant een scherpe premie per maand voor betaalt. Maakt u gebruik van een vrijwillig eigen risico tot €500 per jaar? Dan is het zelfs mogelijk om de premie met enkele tientjes per maand te drukken.

Daarnaast kunt u met de CZ Zorg-op-maatpolis rekenen op vergoeding van medicijnen en hulpmiddelen en bestaat er voor kinderen tot 18 jaar een vergoeding van de kosten bij de tandarts. U heeft online de mogelijkheid om de precieze vergoedingen van de CZ Zorg-op-maatpolis te bekijken, zodat u deze verzekering kunt vergelijken met andere zorgaanbieders, of u als verzekerde na kunt gaan welke behandelingen u zelf niet hoeft te betalen. Wilt u liever geen gebruik maken van een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is het binnen de CZ Zorg-op-maatpolis mogelijk om u te beperken tot alleen het wettelijk verplicht eigen risico, al valt de premie per maand dan wat hoger uit.
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • 100% vergoeding van gecontracteerde zorg
 • 75% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief bij niet-gecontracteerde zorg
 • Keuze uit 6 eigen risico's
 • Correspondentie via e-mail of per post


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 104,95


Dekking
Extra informatie: In de situatie waarin de verzekerde met een Zorg-op-maatpolis ervoor kiest zijn/haar hulpmiddel te betrekken van een niet-gecontracteerde leverancier, dan zijn daarop de polisvoorwaarden van de Zorg-op-maatpolis van toepassing. Daarin is onder meer de hoogte van de vergoeding voor restitutie bepaald.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

0
de prijs is "vanaf" hoe bedoelt u dit Gevraagd door Heijligers op zondag 15 november 2015 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag
1
Hebben studenten ook een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorg? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Nee, studenten zijn geen inkomensafhankelijke bijdrage verschuldigd, mits er geen sprake is van inkomen uit arbeid. Studenten betalen wat dat betreft de nominale premie en krijgen verder niet te maken met een verhoging van de kosten. Het is zelfs zo dat de meeste studenten recht zullen hebben op zorgtoeslag, net als een compensatie die plaats zal vinden via de studiefinanciering die er ontvangen wordt. Door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012
1
Wat is AWBZ en krijg ik dit vergoed? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
AWBZ staat voor Algemene Wet Bijzondere Zorg. Dat betekent dat bijzondere zorgkosten zoals die van een verblijf in het verpleeghuis of langdurige thuiszorg onder deze wet vallen. Aangezien de AWBZ een volksverzekering is, is iedereen die rechtmatig in Nederland woont verzekerd voor deze bijzondere zorgkosten. De eigen bijdrage voor de AWBZ krijgt u niet vergoed. Dit zit niet in het basispakket, maar daarnaast ook niet in een van de aanvullende verzekeringen. Door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012
Deel uw ervaring over de CZ Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

iPad actie Maak kans op een iPad 3!
Deel uw ervaring over een verzekeraar op Verzekeraar.nl en maak automatisch kans op een iPad 3.

Actievoorwaarden
Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met CZ
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 10x gestemd en er zijn 9 recencies geschreven over CZ.

Keuzevrijheid, gemak en klantenservice in 1 Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 9  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Fm Bertens op zondag 23 oktober 2016 over CZ Zorgverzekering

Deze zorgverzekeraar heeft ons altijd goed geholpen. Het hele gezin is bij cz verzekerd (kinderen gratis). Declaraties regelen we via de app en als er vragen zijn zijn ze altijd bereikbaar via telefoon of via de chat op hun website.

Een van de grotere voordelen van cz vinden we dat ze contracten hebben met veel zorgverleners. Dat hier iets meer premie per maand voor betaald moet worden vinden we niet erg. Dat is altijd nog beter dan zelf 25 procent van niet gecontracteerde zorg zelf te moeten vergoeden zoals bij goedkopere zorgverzekeraars.

Met de aanvullende dekkingen loopt de maandpremie wel vrij snel op en dat is een stuk minder mooi omdat deze dekkingen toch eigenlijk wel nodig zijn. Voordeel is wel dat er per persoon de juiste, passende dekkingen gekozen kunnen worden.

Gewoon een heel praktische zorgverzekering en zorgverzekeraar Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Anton op zondag 13 december 2015 over CZ Zorgverzekering

Ben al verschrikkelijk lang klant van CZ en zal dat door blijvende tevredenheid ook nog lange tijd blijven. Zoals ik ook bij anderen lees, is CZ geen zorgverzekeraar die vingers naar een ander wijst, nee, ze doen gewoon wat er van hen verwacht mag en moet worden. De service is altijd goed, de afhandelingen zijn altijd snel en de premie is altijd eerlijk gebleven. Daarom zie ik ook absoluut geen reden om over te stappen naar een zorgverzekeraar met minder ervaring dan CZ.

Online gemak met Mijn CZ en lagere premie dan voorheen Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Christa op zondag 11 oktober 2015 over CZ Zorgverzekering

Als voormalig tevreden klant van Unive ben ik overgestapt naar de zorgverzekering van CZ omdat ik niet blij was met de grove verhoging van de premie bij Unive. Over de service van Unive was ik echter altijd zeer tevreden waardoor ik op dit gebied niet per se een verbetering verwachte bij CZ, en ook zeker omdat zij de grotere verzekeraar zijn. Dit is me echter heel erg meegevallen, want de service van CZ is net zo goed als die ik bij Unive gewend was. Beide zorgverzekeraars zijn naar mijn mening erg betrokken bij hun klanten, alleen betaal je bij de één een stuk meer dan bij de ander.

Verder heb ik altijd alles telefonisch en in levende lijve afgehandeld met betrekking tot zorgzaken, en dit sinds mijn overstap naar de zorgverzekering van CZ voor het eerst online geprobeerd via Mijn CZ, wat dan echt een wereld van verschil is zo makkelijk! Daar had ik veel eerder mee moeten beginnen!

Overzichtrlijk, prima verzekering Totaalscore: 5.6
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 4  
Dekking: 6  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.6
Door Marion op woensdag 22 april 2015 over CZ Zorgverzekering

Wij zijn met het hele gezin bij CZ verzekerd en is prima geregeld. Mijn dochter heeft CZ direct alles digitaal lekker makkelijk.

CZ vind ik overzichtelijk prima service.

CZ minstens zo goed als ik van een zorgverzekeraar verwacht Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door Carla op zondag 28 december 2014 over CZ Zorgverzekering

Sinds 1 januari 2014 klant van CZ en daar het hele jaar door tevreden over geweest. Deze zorgverzekeraar doet alles wat ik van een zorgverzekeraar verwacht. Er zitten geen addertjes onder het gras, ze wijzen niet naar andere partijen zodra het tijd is om uit te betalen en zijn hartstikke goed bereikbaar. Ook voor 2015 zien de veranderingen in de dekkingen en premie er niet kritisch uit en blijf ik gewoon klant. Van mij krijgt de zorgverzekering van CZ een ruime 8.

Handige informatie Er zijn 11 zorgverzekeringen goedkoper dan deze. Bekijk ze hier Er zijn 6 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16656
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema