CZ Zorg-op-maatpolis

CZ Zorgverzekering 2020

 • Zorgpremie: Vanaf € 120,95 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  CZ Zorg-op-maatpolis
  7.4
  Maandpremie: 7.2  
  Eigen risico: 7.2  
  Dekking: 7.6  
  Klantenservice: 7.7  
  Voorwaarden: 7.4  
  Totaalscore: 7.4
  (16 stemmen)
Informatie over Zorgverzekering van CZ


Basisverzekering
Pakket naam: CZ Zorg-op-maatpolis
Beschrijving: De premie voor de CZ Zorg-op-maatpolis zal in 2020 uitkomen op € 120,95 per maand. Voor dit geld biedt CZ natuurlijk opnieuw een groot aantal mogelijkheden om uw zorgzaken te regelen en er kan gekozen worden voor een groot aantal zorgverleners. Circa 3 op de 4 klanten van CZ kiest voor de Zorg-op-maatpolis.

Uiteraard kunt u met de CZ Zorg-op-maatpolis rekenen op een goede dekking van zorgkosten. Het gaat bijvoorbeeld om de medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis, maar ook om algemene geneeskundige zorg. Hiertoe behoren de huisarts en verloskundige hulp, net als bijvoorbeeld kraamzorg, logopedie en dieetadvies. Op die manier zorgt de CZ zorgverzekering voor een goede dekking, terwijl u daar aan de andere kant een scherpe premie per maand voor betaalt. Maakt u gebruik van een vrijwillig eigen risico tot €500 per jaar? Dan is het zelfs mogelijk om de premie met enkele tientjes per maand te drukken.

Daarnaast kunt u met de CZ Zorg-op-maatpolis rekenen op vergoeding van medicijnen en hulpmiddelen en bestaat er voor kinderen tot 18 jaar een vergoeding van de kosten bij de tandarts. U heeft online de mogelijkheid om de precieze vergoedingen van de CZ Zorg-op-maatpolis te bekijken, zodat u deze verzekering kunt vergelijken met andere zorgaanbieders, of u als verzekerde na kunt gaan welke behandelingen u zelf niet hoeft te betalen. Wilt u liever geen gebruik maken van een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is het binnen de CZ Zorg-op-maatpolis mogelijk om u te beperken tot alleen het wettelijk verplicht eigen risico, al valt de premie per maand dan wat hoger uit.
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Meest gekozen basisverzekering
 • 100% vergoed bij zorgverleners met contract
 • U kiest: regel uw verzekeringszaken online en per post


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 120,95


Dekking
Extra informatie: In de situatie waarin de verzekerde met een Zorg-op-maatpolis ervoor kiest zijn/haar hulpmiddel te betrekken van een niet-gecontracteerde leverancier, dan zijn daarop de polisvoorwaarden van de Zorg-op-maatpolis van toepassing. Daarin is onder meer de hoogte van de vergoeding voor restitutie bepaald.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

0
de prijs is "vanaf" hoe bedoelt u dit Gevraagd door Heijligers op zondag 15 november 2015 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag
1
Hebben studenten ook een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorg? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Nee, studenten zijn geen inkomensafhankelijke bijdrage verschuldigd, mits er geen sprake is van inkomen uit arbeid. Studenten betalen wat dat betreft de nominale premie en krijgen verder niet te maken met een verhoging van de kosten. Het is zelfs zo dat de meeste studenten recht zullen hebben op zorgtoeslag, net als een compensatie die plaats zal vinden via de studiefinanciering die er ontvangen wordt. Door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012
1
Wat is AWBZ en krijg ik dit vergoed? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
AWBZ staat voor Algemene Wet Bijzondere Zorg. Dat betekent dat bijzondere zorgkosten zoals die van een verblijf in het verpleeghuis of langdurige thuiszorg onder deze wet vallen. Aangezien de AWBZ een volksverzekering is, is iedereen die rechtmatig in Nederland woont verzekerd voor deze bijzondere zorgkosten. De eigen bijdrage voor de AWBZ krijgt u niet vergoed. Dit zit niet in het basispakket, maar daarnaast ook niet in een van de aanvullende verzekeringen. Door Verzekeraar.nl op maandag 29 oktober 2012
Deel uw ervaring over de CZ Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met CZ
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 16x gestemd en er zijn 15 recencies geschreven over CZ.

CZ niet eens zoveel duurder in 2019 Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.6
Door TJ op zaterdag 10 november 2018 over CZ Zorgverzekering

Gezien het feit dat er zorgverzekeringen zijn die boven de 130 euro per maand uitkomen, vind ik de prijs voor de kwaliteit van CZ niet eens zo gek klinken voor het jaar 2019. Voor de basisdekking zal ik volgend jaar net geen 125 euro per maand betalen, exclusief de aanvullende dekkingen waar ik nog niet zeker van ben welke ik volgend jaar denk nodig te gaan hebben. De verzekeringen worden weer duurder zoals we inmiddels wel kunnen verwachten maar ik zou het zelf zeer onverstandig vinden om naar de meest uitgeklede zorgverzekering te stappen, dan betaal ik zelf bij voorkeur een paar euro extra per maand om daarbij de garantie te hebben dat ik goede kwaliteit ontvang. Verplicht is het toch, doe het dan gelijk goed ook.

Geen seconde spijt dat ik van Avero naar CZ ben overgestapt Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 9  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Cliff op dinsdag 13 december 2016 over CZ Zorgverzekering

Overgestapt van de Avero oplichters zorgverzekering naar CZ en wat een verschil is dat. Ik ben nu goedkoper uit en hoef ook niet meer met ongestelde huisvrouwen te bellen via de "helpdesk" van Avero (deze vrouwen hadden ook nog eens nergens verstand van).

Bij CZ nergens problemen mee gehad in het afgelopen jaar. Ze bieden zeer brede dekking voor zorgverleners tegen een prima maandprijs en betalen ook nog eens snel (binnen enkele werkdagen). Vergeleken met de dure en slechte zorgverzekering van Avero zouden alle zorgverzekeraars en hun zorgverzekeringen van topkwaliteit lijken. Toch ben ik tevreden genoeg met CZ om mijn zorgverzekering in 2017 bij hen voort te zetten.

Heb je een zorgverzekering van Avero of moederbedrijf Achmea? Stap dan vooral over naar CZ. Je gaat er ongetwijfeld op alle mogelijke manieren op vooruit.

Redelijk goedkope maar op hetzelfde moment uitgebreide zorgverzekering Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.6
Door Carla op donderdag 1 december 2016 over CZ Zorgverzekering

Ik vind de zorgverzekering van cz goed en ook redelijk goedkoop. Voor mij is dat een voordeel omdat ik nog student ben en niet een jaar lang vast wil zitten aan hoge kosten voor een verplichte verzekering. Op hetzelfde moment wil ik ook geen minimale basisverzekering.

Wanneer ik hulp nodig heb om iets beter te begrijpen dan kan ik altijd bij de klantenservice terecht voor een snel en goed uitgelegd antwoord. De website is echter ook erg handig om de meeste antwoorden zelf al te vinden.

Tot nu toe zijn mijn ervaringen met de zorgverzekering van cz alleen nog maar goed geweest.

Fantastisch klantgericht en persoonlijke service! Totaalscore: 9.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.0
Door Iris op donderdag 1 december 2016 over CZ Zorgverzekering

Ook volgend jaar is CZ van de grote verzekeraars weer degene met de goedkoopste restitutieverzekering. Als langdurige klant van de zorgverzekering van CZ ben ik meer dan positief over hoe zij zich opstellen als centrale bemiddelaar en hoeveel rekening zij met mij houden als iemand die veel zorg nodig heeft. Meerdere keren is het gebeurd dat er aan de kant van de zorgverlener een financiele of leveringsfout werd gemaakt. CZ heeft altijd zo snel mogelijk voor een oplossing weten te zorgen. Dat de verzekeraar zich zo op haar klanten richt en mij zelfs een beterschapskaartje heeft toegestuurd, kan ik alleen maar toejuichen. Zulke persoonlijke en spoedige service is gewoon absoluut top!!

Prima zorgverzekeraar met genoeg te kiezen voor de verzekerde Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door F. Hof op zondag 27 november 2016 over CZ Zorgverzekering

Nooit enige problemen gehad met mijn zorgverzekering bij CZ en die verzekering draait al heel wat jaartjes mee.

Het is wel eens gebeurd dat het een paar werkdagen extra duurde voordat geld op mijn rekening werd teruggestort maar hier ga ik geen groot probleem van maken omdat het uiteindelijk goed is gekomen. Anders dan dit heeft CZ nooit een fout gemaakt.

Als je net als ons voor de Zorg-op-maatpolis kiest dan moet je wel rekening houden met geen volledige keuzevrijheid. Als je daar naar op zoekt bent dan heb je de 7 euro per maand duurdere zorgverzekering nodig (Zorgkeuzepolis). Een basispremie van 120 euro per maand gaat ons net iets te ver, vandaar onze voorkeur voor de Zorg-op-maatpolis waar alsnog meer dan genoeg vrijheid mee wordt aangeboden.

CZ heeft veel te kiezen en ik heb me er enige tijd in verdiept en blijf gewoon verzekerd met dezelfde zorgverzekering als voorgaande jaren. Met de klantenservice, dekkingen en voorwaarden zit het ook prima. Gewoon een aanrader als je het ons vraagt en op zoek bent naar een goede zorgverzekering!

Handige informatie Er zijn 12 zorgverzekeringen goedkoper dan deze. Bekijk ze hier Er zijn 5 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12680
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema