Ditzo Basisverzekering

Ditzo Zorgverzekering 2020

 • Zorgpremie: Vanaf € 107,90 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  Ditzo Basisverzekering
  6.0
  Maandpremie: 6.5  
  Eigen risico: 6.2  
  Dekking: 6.0  
  Klantenservice: 5.3  
  Voorwaarden: 5.9  
  Totaalscore: 6.0
  (39 stemmen)
Informatie over Zorgverzekering van Ditzo


Basisverzekering
Pakket naam: Ditzo Basisverzekering
Beschrijving: U kunt met de Ditzo Zorgverzekering voor € 107,90 per maand een goedkope zorgverzekering afsluiten in 2020, in combinatie met een 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen, kan de premie worden verlaagd tot slechts € 90,40 p/m. Wilt u er zeker van zijn dat u in alle gevallen terecht kunt bij de beste zorgaanbieders? Dan is de Ditzo Basisverzekering waarschijnlijk een goede keuze. U hoeft dan geen rekening te houden met de contracten die de verzekeraar mogelijk wel of niet gesloten heeft met een bepaalde specialist. In plaats daarvan kunt u de afspraak maken waar u wenst en zal de Ditzo Zorgverzekering zorgen voor de vergoeding van de kosten.

Bovendien heb je bij de Ditzo basisverzekering zelf de mogelijkheid om uw eigen risico te bepalen. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van een zo scherp mogelijke premie? Dan kunt u tot €500 extra vrijwillig eigen risico nemen, waardoor de premie zeer scherp uit zal vallen. Zit u aan de andere kant niet te wachten op een dergelijk hoog eigen risico en wilt u gewoon een goede dekking? Dan kunt u zich beperken tot het verplicht eigen risico, waarmee u bij de Ditzo Zorgverzekering nog altijd een scherpe premie per maand betaalt.

Verder kunt u met de Ditzo basisverzekering rekenen op een directe verzekering, er is geen sprake van medische vragenlijsten of wachttijden. Bovendien kunt u gebruik maken van een Persoonlijke Zorgcoach, die er bij eventuele wachtlijsten voor behandelingen voor zorgt dat u zo snel mogelijk aan de beurt bent. Maakt u op dit moment gebruik van een andere zorgverzekering en wilt u overstappen naar de Ditzo Zorgverzekering? Ditzo neemt het overstappen voor u uit handen, zodat u daar zelf in ieder geval geen omkijken naar heeft. In plaats daarvan hoeft u slechts door te geven dat u gebruik wilt maken van de Ditzo Basisverzekering en waar u nu verzekerd bent, zij regelen voor u de rest.
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Zeer voordelige basisverzekering met keuze uit Goede Keuze of Vrije Keuze
 • Verdien tot 5 maanden premie terug op je aanvullende verzekering met a.s.r. Vitality
 • Pechvogelhulp ongevallendekking: tot € 10.000 extra vergoeding na een ongeval!
 • Meest duurzame zorgverzekeraar van Nederland
 • Hoge waardering in de markt (8,2) voor het gemak van onze Ditzo App
 • Binnen twee uur antwoord op al je vragen via WhatsApp (06 - 516 777 01)
 • Mogelijkheid tot gespreid betalen van het eigen risico


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 107,90


Dekking
Extra informatie: De vergoedingen voor zorg door zorgverleners waar Ditzo geen contractuele afspraken mee heeft gemaakt, kunnen lager uitvallen dan de gemaakte zorgkosten.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

1
Kan ik brillen en lenzen vergoed krijgen bij Ditzo? Gevraagd door Verzekeraar.nl op vrijdag 28 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Indien u reeds een zorgverzekering bij Ditzo heeft lopen, met een speciaal abonnement voor brillen en lenzen kunt u gebruik maken van een combinatieaanbieding met Pearle. U krijgt voor €10 per maand het brilabonnement of het lenzenabonnement, waarmee u een complete bril of een set lenzen aan kunt schaffen. Bovendien kunt u gebruik maken van een oogmeting of een gebruiksadvies en betaalt u daar de vaste prijs per maand voor. Door Verzekeraar.nl op vrijdag 28 september 2012
1
Wat houdt de Ditzo Prepaid Pechhulp in en wat zijn de voordelen? Gevraagd door Verzekeraar.nl op vrijdag 28 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Met Ditzo Prepaid Pechhulp betaalt u een vast bedrag, dat u vervolgens kunt gebruiken om u te laten helpen op het moment dat u te maken krijgt met pech. Het grote voordeel is dat u geen lidmaatschap hoeft af te sluiten en u alleen betaalt op het moment dat u ook daadwerkelijk pech heeft. Verder zijn de aanrijdtijden snel, wordt u 24/7 geholpen, ook in uw eigen woonplaats en kunt u de dekking eenvoudig online afsluiten en betalen met iDeal. Door Verzekeraar.nl op vrijdag 28 september 2012
1
Hoe vraag ik kraamzorg aan bij Ditzo? Gevraagd door Verzekeraar.nl op vrijdag 28 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Kraamzorg kunt u online aanvragen bij Ditzo, waardoor u dat op een eenvoudige manier kunt doen. Maak hiervoor gebruik van de website van Ditzo (https://www.ditzo.nl/zorgverzekering/kraamzorg-aanvragen/). Indien u dit uiterlijk in de 20ste week van uw zwangerschap doet zorgt men ervoor dat u wordt ingeschreven bij de kraamzorgorganisatie en ontvangt u het kraamzorgpakket als u de dekking Zorgbeter of Zorgbest heeft afgesloten. Door Verzekeraar.nl op vrijdag 28 september 2012
Deel uw ervaring over de Ditzo Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met Ditzo
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 39x gestemd en er zijn 37 recencies geschreven over Ditzo.

Potentieel goede zorgverzekering met duidelijk onervaren serviceafdeling Totaalscore: 5.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 6  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.6
Door Chris op woensdag 18 november 2015 over Ditzo Zorgverzekering

De autoverzekering van Ditzo is mij altijd goed bevallen. Dit leek mij een goede reden om, toen Ditzo op de zorgmarkt instapte, de nieuwe zorgverzekering van de verzekeraar ook een kans te geven. Dit product kan ik juist he-le-maal niet aanraden... Ditzo is écht geen zorgverzekeraar.
Het probleem lijkt te zijn dat Ditzo twee hele verschillende afdelingen heeft: eentje waar alles rondom de autoverzekering perfect wordt afgehandeld, en eentje waar men fout na fout maakt tijdens het informeren over zorgverzekeringen.
Echt, Ditzo..., laat die medewerkers eens een test doorstaan voordat ze antwoorden van klanten gaan beantwoorden met 0 ervaring.

Serviceafdeling autoverzekering: perfect!
Serviceafdeling zorgverzekering: echt onder de maat.

- Vraag om advies en krijg verkeerde voorlichting m.b.t. aanvullende dekkingen. In andere woorden: je bent niet verzekerd en mag zelf de rekening van de deurmat oprapen.
- Gebruikt overal in koeienletters dat ze vrije zorgkeuze bieden. Je moet gewoon meebetalen als je naar een zorgaanbieder zonder contract gaat.

Ditzo.nl-zorgverzekering scoort op alle punten uitstekend Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 10  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 8.2
Door Joris op zaterdag 22 november 2014 over Ditzo Zorgverzekering

De Ditzo.nl-zorgverzekering presteert naar mijn idee geheel zoals het moet. Ze vragen per maand een veel lagere premie dan het gemiddelde, ze leveren binnen deze premie een prima dekking en ze beschikken ook over een helpende klantenservice. Op alle punten krijgt de Ditzo-zorgverzekering een goede beoordeling van mij.

Doe mij de zorgverzekering van Unive maar weer Totaalscore: 6.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 6.2
Door Remco op zondag 16 november 2014 over Ditzo Zorgverzekering

Voor het eerst in lange tijd in 2014 overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering, die van Ditzo in dit geval. Heb er gelijk een hoop spijt van gehad en dat praat die iets lagere premie niet goed.

Op alle punten behalve de premie doet Ditzo onder aan mijn voormalige zorgverzekeraar Unive, daarom zal ik in 2015 gewoon weer terugkeren naar Unive.

Allemaal koek en ei, behalve de klantenservice Totaalscore: 6.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.4
Door Anoniem op woensdag 5 november 2014 over Ditzo Zorgverzekering

Ik ben ook niet overtuigd van Ditzo als zorgverzekeraar. Zoals andere reviews al melden is de verzekeraar heel laks in de klantenservice afdeling. Ik ga niet zo ver dat ik Ditzo helemaal ga zitten afkraken omdat 1 punt zwaar onder de maat presteert.
De premie is ver onder het gemiddelde en ook de dekking is een voldoende waard, en op gebieden waar deze tegenvalt kan het worden uitgebreid.
Alleen de klantenservice... Daar kan Ditzo nog enorm veel aan verbeteren om uiteindelijk toch een goede aanbieder van zorgverzekeringen te worden.

Ditzo maakt het niet waar, onpersoonlijk en geen reactie op emails Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 5  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.0
Door j. van Dijken op woensdag 25 december 2013 over Ditzo Zorgverzekering

Na 6 weken nog steeds niet de declaratie uitgekeerd, na diverse emails en geen antwoord nu telefonisch contact. Declaratie blijkt zoek en moet opnieuw ingediend worden. Kortom een ramp. Voor 2014 een andere zorgverzekeraar zoeken.

1 groot drama Totaalscore: 2.2
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 4  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.2
Door kuiper op woensdag 11 december 2013 over Ditzo Zorgverzekering

Ik ben 1 jaar verzekerd geweest bij Ditzo.. voor mij een drama. Aanvragen werden laat behandeld, hierdoor duurde het lang voordat ik de juiste hulpmiddelen thuis ontving en als ze behandeld werden kreeg het eerst een afwijzing en een dag later een brief met goedkeuring, volgens ditzo een foutje. Eenmaal eenr brief gekregen van Ditzo die bestemd was voor een andere klant met bijna dezelfde achternaam, maar met een ander geslacht en een groot leeftijds verschil. Eerst werd de schuld doorgeschoven naar de kliniek, daarna bleek het toch hun fout. Een klacht ingediend, excuses gekregen. Uit het niets ontvang ik brieven van aanvragen die ik niet heb gedaan, weer een fout van Ditzo.. een dubbel bedrag van hulpmiddelen afgeschreven en er maar 1 ontvangen. Nee voor mij geen Ditzo meer. Ik denk dat ik iedere maand wel met ze gebeld heb, terug bellen vinden ze erg lastig.

Lijkt heel wat, maar is helemaal niks Totaalscore: 5.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 5.6
Door Julia op zondag 1 december 2013 over Ditzo Zorgverzekering

Ik heb afgelopen jaar bij Ditzo een zorgverzekering afgesloten met aanvullend en het kies beter-pakket. Er waren een aantal zaken die ik belangrijk vond en dat zijn prijs, service, vergoeding van fysio en brillen+lenzen. Hier heb ik dan ook op gezocht. Uiteindelijk leek Ditzo de beste.


Het blijkt echter nu dat ik bij mijn vorige zorgverzekeraar net ietsje meer betaalde maar veel meer heb uitgekeerd gekregen. Voor de bezoekjes aan mijn Manueel therapeut kreeg ik nu helemaal niets vergoed, terwijl ik weet dat er andere mensen zijn die dit wel vergoed krijgen. Bril & lenzen kan dus alleen bij een speciaal pakket, die volgens mij niemand gebruik. Ik moet fors bijbetalen..

Daarnaast hebben ik de klantenservice ook niet meer zo hoog staan... Ik heb een keer gebeld om over dit soort zaken te praten en kreeg ik op een snauwende toon te horen dat ik gewoon beter de voorwaarden moet lezen. De prijs is uiteindelijk wel oké. maarja wat heb ik daaraan? als ik toch bij een andere meer terug kan krijgen?

Ik ga voor komend jaar gewoon weer op zoek naar iets anders!

Zeer slechte dienstverlening ziektekosten Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 6.8
Door J.F.G.M. Joosten op dinsdag 12 november 2013 over Ditzo Zorgverzekering

Voor mijn buitenlandse ziekte kosten moet ik oeverloos lang wachten op de uitbetaling van de vergoeding. Dit ondanks zeer uitgebreide toelichting!
Klantenservice is ronduit slecht.
Ditzo is per mail onbereikbaar.
Nergens duidelijkheid over hoe lang het duurt voor er betaald wordt.
Kortom: slechte ervaring en ik overweeg per 2014 op te stappen.

Waardeloze klantenservice Totaalscore: 4.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.8
Door Angela van Dijk op donderdag 1 augustus 2013 over Ditzo Zorgverzekering

Wat een waardeloze klantenservice zeg. Eerst lang in de wachtrij, dan ben je aan de beurt word je 3x door verbonden en dan snappen ze het nog niet. De maandpremie is echt prima, maar ik betaal liever wat meer zodat ik een betere klantenservice heb!

de klantenservice is in een woord WAARDELOOS!ga niet naar ditzo!!! Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.0
Door CHanti op donderdag 27 juni 2013 over Ditzo Zorgverzekering

Vanaf januari zorgverzekering bij Ditzo..maar wat een spijt.
een waardeloze klantenservice die je van het kastje naar de muur sturen,iedere keer komen ze met een ander verhaal en uiteindelijk ben ik al bijna 3 maanden bezig om een consult van de tandarts van mn dochter van 7 betaald te krijgen.en nu is t nog niet geregeld na heel wat telefoontjes en belminuten.het is zeer frustrerend.daar betaal je dan maandelijks je premie aan.mijn advies KIES NIET VOOR DITZO!!!!

Handige informatie Dit is de goedkoopste zorgverzekering op Verzekeraar.nl Er zijn 23 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16391
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema