Univé Zorg Select

Univé Zorgverzekering 2020

 • Zorgpremie: Vanaf € 107,95 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  Univé Zorg Select
  6.9
  Maandpremie: 6.6  
  Eigen risico: 6.8  
  Dekking: 7.3  
  Klantenservice: 6.6  
  Voorwaarden: 7.1  
  Totaalscore: 6.9
  (27 stemmen)
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste zorgverzekering

Deze verzekering is per maand € 8,70 goedkoper dan de gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl.


Vergelijk alle Zorgverzekeringen op prijs
Informatie over Zorgverzekering van Univé


Basisverzekering
Pakket naam: Univé Zorg Select
Beschrijving: Wilt u een Univé Zorgverzekering afsluiten en bent u op dat gebied op zoek naar de mogelijkheden? U kunt in 2020 gebruik maken van de Univé Zorg Select á € 107,85 per maand.

U kunt met de Univé Zorg Geregeld bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht, voor medisch specialistische zorg. Er geldt echter een uitzondering voor enkele behandelingen. Het gaat dan om een knie- of heupvervanging, net als om behandeling van morbide obesitas en staar. U kunt dan in 90% van de ziekenhuizen in Nederland terecht, waarmee Univé binnen de zorgverzekering heeft gekozen voor een contract met de beste ziekenhuizen. Wilt u bijvoorbeeld een oncologische behandeling ondergaan? Hiervoor bestaan geen specifieke afspraken, waardoor u met de Univé Zorg Geregeld gewoon terecht kunt in het ziekenhuis waar u het beste gevoel bij heeft of waar u ook voor andere zaken komt.

Maakt u met de Univé Zorg Geregeld gebruik van een ziekenhuis waar de behandeling die u ondergaat niet is gecontracteerd, of kiest u voor een andere niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u 75% van de kosten vergoed volgens het marktconforme tarief. Verder heeft u met de Univé Zorg Geregeld de vrije keuze uit apotheken in Nederland en kunt u zelf uw leverancier van hulp- en verbandmiddelen kiezen. Wat dat betreft kunt u met de Univé Zorg Geregeld rekenen op een voldoende grote mate van vrijheid, terwijl u bovendien een scherpe premie per maand voor de zorgverzekering betaalt.
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Altijd naar uw eigen huisarts
 • Spoedeisende hulp in alle ziekenhuizen in Nederland
 • 75% vergoeding niet-gecontracteerde zorgverleners


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 107,95


Dekking
Extra informatie: 75% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

1
Welke totaalpakketten biedt Univé? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 5 november 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
U kunt bij Univé kiezen uit vier verschillende totaalpakketten, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u op een uitstekende manier verzekerd bent. Kies bijvoorbeeld voor Univé Jong, waarbij u kiest voor een pakket waarin onder andere tandartsbezoek en fysiotherapie gedekt zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor het Univé Fit & Vrij Pakket, het Univé Gezin Pakket of het Univé Vitaal Pakket. Met behulp van de verschillende pakketten weet u zeker dat u een uitstekende dekking ontvangt. Door Verzekeraar.nl op maandag 5 november 2012
1
Wat is het Premie Voordeel Plan en hoe werkt het? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 5 november 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Het Premie Voordeel Plan biedt u de mogelijkheid om tot 15% op uw premie te besparen, door meerdere verzekeringen bij Univé af te sluiten. De verzekeringen die meetellen voor deze mogelijkheid tot korting zijn verdeeld in acht verzekeringsgroepen, die stuk voor stuk een punt op kunnen leveren. Hoe meer punten u verzameld, des te meer korting u zal ontvangen. U kunt per groep maximaal een korting van €22,69 ontvangen op de premie die u dient te betalen. Door Verzekeraar.nl op maandag 5 november 2012
1
Wat zijn de voordelen van de Univé Zorgverzekering? Gevraagd door Verzekeraar.nl op maandag 5 november 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
De Univé zorgverzekering biedt vier grote voordelen. Zo betaalt u een lage premie per maand, waardoor u zo min mogelijk kosten maakt voor de zorg. Daarnaast kunt u zelf kiezen hoe uw verzekering eruit ziet en hoe u uw persoonlijke zorgbudgeten besteedt. Verder zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd (ook voor de aanvullende verzekeringen) en betaalt u net als bij andere zorgverzekeraars geen eigen risico voor bijvoorbeeld de tandarts en kraamzorg. Door Verzekeraar.nl op maandag 5 november 2012
Deel uw ervaring over de Univé Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met Univé
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 27x gestemd en er zijn 24 recencies geschreven over Univé.

Administratie eigen risico mag wat sneller Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.2
Door Cornelis op zondag 16 december 2018 over Univé Zorgverzekering

Inmiddels is het maanden geleden dat ik een kleine ingreep moest ondergaan in het ziekenhuis. Het was mijn verwachting dat Unive snel duidelijkheid zou geven wat betreft de kosten, omdat ik natuurlijk graag zou weten hoeveel eigen risico ik moet gaan betalen. Inmiddels zitten we bijna in het nieuwe jaar en heb ik nog steeds geen bericht ontvangen over de te betalen rekening. Met Unive bellen heeft ook niks geholpen, "dat kan even duren" zeggen ze dan. Verder vind ik Unive een top zorgverzekeraar, met nooit enige problemen. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit zo lang heb moeten wachten op een rekening. Inzicht in het eigen risico is wel een verbeterpuntje geworden voor ze.

De ingreep betrof het verwijderen van een verdachte moedervlek. Dit heb ik al eerder moeten laten doen, maar dan deed de huisarts het zelf en betaalde ik daar geen eigen risico over (niet voor de ingreep zelf, wel voor het lab onderzoek). Deze keer moest het door de dermatoloog gedaan worden, inclusief lab onderzoek, dus maak ik me al lange tijd zorgen over de hoogte van de persoonlijke rekening.

Bovenstaande terzijde, blijf ik in 2019 gewoon verzekerd bij Unive.

Trouwe klant van Unive door de goede kwaliteit en service Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Geertje op zondag 4 november 2018 over Univé Zorgverzekering

Unive heeft bij mij om de hoek een kantoor, wat alles heel makkelijk maakte voordat het digitale tijdperk echt tot leven kwam voor dit soort zaken. Even op de fiets om dit of dat te regelen mbt de verzekeringen, en klaar. Nu hoef ik nooit meer op de fiets te stappen om dingen te regelen, want Unive gaat gewoon met de tijd mee door alles online mogelijk te maken, en blijf ik steevast verzekerd bij Unive door de altijd positieve ervaringen die ik met ze heb. Ik kan ook online overstappen naar een ander, in de hoop dat ik geld bespaar en een verzekeraar kies met een vergelijkbaar goede kwaliteit/service. Maar dat idee trekt me niet door de comfort die ik vind bij Unive. Met de pakketkorting is het nog mogelijk om een paar procent (afhankelijk van het aantal afgesloten schadeverzekeringen) te besparen op premies, ik ontvang hiermee 4% korting. Niet echt iets om over naar huis te schrijven omdat in ieder geval de zorgverzekering al buiten boord valt (wat was dat anders fijn!), maar toch bespaart het ruwweg 20 euro op jaarbasis. Deze pakketkorting kan oplopen tot 10%, wat het toch zeker wel interessant maakt voor sommige mensen. Hoe dan ook, ik ben altijd goed te spreken geweest over Unive, hoewel ik onvoldoende ervaring heb met concurrerende partijen om nou echt te zeggen dat Unive de beste of de goedkoopste is.

Aantrekkelijk ledencollectief, tot 10% korting op zorgverzekering Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.6
Door Bas op zaterdag 23 december 2017 over Univé Zorgverzekering

Voor mij blijft Unive interessant door de ledenkorting in combinatie met schadepolissen. Heb je een autoverzekering of inboedelverzekering van Unive dan ontvang je 5% korting per schadeverzekering tot maximaal 10% korting. Extra fijn is het om meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen door de mindere hoeveelheid papierwerk. Het aanvragen van een online account verliep bij mij niet bepaald soepel, dat was wel weer een nadeel. Hier kan Unive nog ruime verbeteringen maken. Ik weet echter niet hoe het op dit gebied gesteld is bij de concurrenten, misschien is het daar wel net zo'n zooitje.

Ja, Unive gooit de zorgpremie net zoals veel andere zorgverzekeraars omhoog. Echter mag niet vergeten worden dat ze best hoge kwaliteit bieden en vaste leden extra voordeel geven. Dat doen ook lang niet alle verzekeraars; die steken het liefst zoveel mogelijk geld in eigen zak.

Gebaseerd op alle voor- en nadelen van Unive geef ik ze nu een ruime 7. Zodra ze het drama met inloggen / DigiD opknappen, minimaal een 8.

Geen unieke voordelen meer, zorgpremie naar het duurste segment. Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.8
Door Van Veen op zaterdag 25 november 2017 over Univé Zorgverzekering

De zorgpremie van Univé gaat te snel de verkeerde richting in om een overstap van zorgverzekering te blijven negeren. Ooit behoorde Univé tot de goedkopere verzekeraars met misschien wel de beste prijs en kwaliteitsverhouding op de markt, die dagen liggen echter achter ons. Door met het hele gezin van 5 personen over te stappen naar een gelijkwaardige zorgverzekering kan er vrij eenvoudig in de buurt van 200 euro per jaar bespaard worden in mijn huishouden. In de voorwaarden en keuzevrijheid heb ik geen redenen kunnen vinden om alsnog de voorkeur te blijven geven aan Univé, en precies hetzelfde kan gezegd worden over de zorgpremie en klantenservice, waar ik altijd wachtrijen ervaar met gehaaste telefonische medewerkers. Ik wil Univé absoluut geen slechte zorgverzekeraar of algemene verzekeraar noemen want dan zijn ze zeker niet, alleen valt het niet te ontkennen dat de glans steeds verder van de appel verdwijnt met het langzaam opkrabbelen van de zorgpremie naar het hoogste segment en andere afnemende unieke voordelen. Vijf jaar geleden bood Univé nog wat extra's ten opzichte van de rest van de verzekeraars, nu worden de producten steeds eentoniger en moet je hard zoeken om de kleinste verschillen te vinden. Vergelijken en overstappen gaat door de jaren heen steeds meer lonen als het op verzekeren aankomt, en dan met name de zorgverzekering.

Aantrekkelijk voor behandelingen bij niet gecontracteerde zorgverleners Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door B.T op woensdag 25 oktober 2017 over Univé Zorgverzekering

Unive vergoedt 100% van het marktconforme tarief bij zorgverleners waarmee ze geen contract hebben gesloten. Dit was voor mij de voornaamste reden om over te stappen naar de zorgverzekering van Unive, wants zelfs al heeft Unive om te beginnen veel afspraken gemaakt, ga ik om de zoveel maanden naar een praktijk die geen contract heeft met Unive. De rest van de praktijken die ik heb bezocht, zijn wel akkoord gegaan met de voorwaarden van Unive.

Bij (zelfs duurdere) concurrenten gaat het slechts om een tarief van 65% of 75% van het marktconforme tarief en dat zou mij dwingen om bijna 30KM af te leggen met openbaar vervoer voor mijn behandelingen. Als ik dan naar een zorgverlener naar keuze in mijn eigen omgeving ga, dan kan ik tot enkele honderden euro's zelf bijleggen. Bij Unive hoef ik alleen zelf bij te betalen als de zorgverlener belachelijke tarieven vraagt voor behandelingen. Daarom... altijd eerst informeren en prijzen vergelijken!

Zorgverzekering kost iets meer, biedt veel meer. Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.8
Door Anne op dinsdag 10 oktober 2017 over Univé Zorgverzekering

Ik zou Unive een 9 geven voor alle punten, met uitzondering van de maandpremie (8). Dan nog houd ik rekening met het feit dat Unive een meer dan eerlijke maandpremie rekent voor wat ze aanbieden, een zorgverzekering met vrije zorgkeuze tegen 100% van het marktconforme tarief en al een hoop gecontracteerde zorg om te beginnen. Voorschieten of bijbetalen is zo eigenlijk nooit aan de orde, zolang iemand geen oplichtkliniek bezoekt. Bij vragen over de vergoedingen heeft Unive altijd een duidelijk antwoord klaarliggen zodat niemand voor verrassingen hoeft komen te staan.

Ja, de maandpremie is bij concurrenten tot wel 10 euro goedkoper. Dat is iets wat echt wel teruggevonden kan worden in de kwaliteit van de dekkingen en de klantenservice. Als ik haast heb en snel antwoord wil dan wil ik niet afhankelijk zijn van de tijd die een medewerker nodig heeft om door zijn e-mails te bladeren. De beller is sneller is mijn mening, ik wil ook echt niet verplicht lange e-mails opstellen waarin ik mijn situatie en vraag moet beschrijven en enkele werkdagen moet wachten op reactie, ik bel liever, krijg liever direct iemand aan de lijn die mijn gegevens erbij pakt en mij direct duidelijkheid geeft. De online reactietijd is ook bij Unive niet optimaal, terwijl de telefonische service juist ideaal is. Daarom betaal ik graag een klein bedrag extra voor de betere service en contracten van Unive.

Belachelijke service Totaalscore: 5.4
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.4
Door Jeffrey op maandag 20 maart 2017 over Univé Zorgverzekering

Inschrijving van echtgenoot vanuit buitenland is absoluut niet zonder kleerscheuren geweest. Valse beloftes over inschrijfperiode, ineens een flinke rekening op de mat met kosten met terugwerkende kracht (terwijl telefonisch is besproken dat dit niet zou gebeuren), niet in staat om klacht per formulier te versturen door foutmelding, onkundig personeel aan de telefoon en zelfs een dame die uit haar slof schoot tijdens een wederzijds respectvol gesprek. Ik weet waar ik mijn verzekering weg ga halen als mijn ingestuurde klacht niet heel serieus bekeken gaat worden. Dit heeft me dit weekend ruim 5 uur gekost.

Fantastisch goede zorgverzekeraar en zorgverzekering Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door B. Bosman op vrijdag 11 november 2016 over Univé Zorgverzekering

Unive bevalt mij uitstekend als zorgverzekeraar. Ze bieden een zorgverzekering aan die op alle fronten aantrekkelijk is: een in verhouding lage maandpremie, een prima basisdekking en ook een geschikt team dat zich inzet voor de klantenservice.

In 2016 ben ik niet alleen voor mijn zorgverzekering overgestapt naar Unive. Omdat deze verzekeraar dusdanig goed is bevallen, is ook mijn inboedelverzekering overgezet naar Unive. Voor de autoverzekering heb ik daarentegen niet voor Unive gekozen omdat mijn huidige verzekeraar op dat gebied aantrekkelijker blijft.

Unive is dus niet per se altijd een winnaar. Ben je op zoek naar een goede zorgverzekering en / of inboedelverzekering dan kan ik ze iig wel aanraden!

Een van de betere of zelfs beste zorgverzekeraar die er is Totaalscore: 9.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.2
Door Miranda op vrijdag 4 december 2015 over Univé Zorgverzekering

Ik heb me al opgegeven om terug over te stappen naar unive in 2016. Dit jaar heb ik gekozen voor de laagste premie en heb daar constant spijt van gehad. Daarom wordt het in 2016 terug naar unive, daar hebben ze namelijk wel alles op een rijtje. Wanneer ik de zorgverzekeraars zo onderling bespreek op het werk of ergens anders dan zijn de meningen toch wel unaniem dat unive gewoon een van de betere of zelfs de beste zorgverzekeraar is.

Unive stuurt direct de honden op je af Totaalscore: 2.6
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 3  
Dekking: 3  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 2.6
Door Geen op donderdag 5 november 2015 over Univé Zorgverzekering

Unive is dusdanig slecht dat zij gewoon een speciaal webteam hebben opgericht om de zeer negatieve uitval op het internet en beoordelingswebsites te beperken.

Van zorgverzekering tot inboedelverzekering en van reisverzekering tot autoverzekering krijgt Unive keihard op zijn flikker van ontevreden klanten.

Wij zijn het volledig eens met de negatievelingen: Unive is zeer slecht. Om te beginnen is het al direct onmogelijk om eventuele oplossingen met hen te bespreken, zij gaan er direct van uit dat je een tokkie bent en sturen zo snel mogelijk een incasso buro achter je aan, ook al was het niet eens onze schuld dat er een achterstand in betaling was, maar van de bank.

Bovendien kon deze gewoon worden afbetaald, als er naar ons geluisterd werd, maar daar doen ze bij Unive niet aan.

In andere woorden: Unive heeft geen klantenservice om problemen op te lossen. Voor probleemoplossing gaan ze direct over op extreme methoden. Dit is onbespreekbaar.

Zoveel negatieve reacties over een verzekeraar zegt overduidelijk genoeg.

Handige informatie Dit is de goedkoopste zorgverzekering op Verzekeraar.nl Er zijn 15 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13121
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema