VGZ Ruime Keuze

VGZ Zorgverzekering 2018

 • Zorgpremie: Vanaf € 116,20 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  VGZ Ruime Keuze
  5.8
  Maandpremie: 6.4  
  Eigen risico: 6.2  
  Dekking: 6.3  
  Klantenservice: 4.6  
  Voorwaarden: 6.1  
  Totaalscore: 5.8
  (16 stemmen)
Informatie over Zorgverzekering van VGZ


Basisverzekering
Pakket naam: VGZ Ruime Keuze
Beschrijving: Met de VGZ Ruime Keuze-basisverzekering (€ 116,20 per maand in 2018) bent u ervan verzekerd dat er altijd een zorgaanbieder bij u in de buurt is, dat de zorgkosten bij uw huisarts altijd onder de vergoeding vallen en dat u in geval van spoedzorg overal terecht kunt. VGZ vergoedt 100 procent van gecontracteerde zorg en 80 procent van het gemiddelde gecontracteerde tarief indien er gekozen wordt voor een niet-gecontracteerde zorgverlener.

85 procent van de VGZ-klanten kiest voor de 'Ruime Keuze'-dekking. Dit basispakket biedt al direct een goede dekking, en kan vervolgens naar eigen wens verder uitgebreid worden met de aanvullende dekkingen 'VGZ Aanvullend Goed', 'VGZ Aanvullend Beter' en 'VGZ Aanvullend Best'. Per maand gelden er tarieven van € 7,49, € 17,99 en € 30,14 voor de aanvullende dekkingen.

Ook tandzorg kan aanvullend verzekerd worden met 'VGZ Tand Goed' (€ 10,89 p/m), 'VGZ Tand Beter' (€ 17,69 p/m) en 'VGZ Tand Best' (€ 35,34 p/m).
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Huisartsenzorg krijgt u altijd vergoed
 • Zorgaanbieder met contract: Maximaal 100% vergoed
 • Zorgaanbieder zonder contract: Maximaal 80% vergoed
 • Naturaverzekering: Ruim aantal zorgaanbieders met contract


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 116,20


Dekking
Extra informatie: U hebt recht op zorg door zorgaanbieders met wie VGZ een overeenkomst heeft gesloten. Wilt u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan ontvangt u een vergoeding tot maximaal 80% van de gemiddelde tarieven die VGZ met de gecontracteerde zorgaanbieders heeft afgesproken.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

1
Tot welke datum kan ik mijn aanvullende verzekering wijzigen? Gevraagd door Verzekeraar.nl op donderdag 1 november 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
U kunt uw aanvullende verzekering bij VGZ wijzigen tot 31 december van ieder kalenderjaar. Indien uw wijziging nog voor het eind van het jaar binnen is zal de wijziging per 1 januari van het daarop volgende jaar in gaan. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de wijziging al een stuk eerder door te geven. U dient er dan echter wel rekening mee te houden dat de wijziging dus pas het daarop volgende jaar van kracht wordt. Door Verzekeraar.nl op donderdag 1 november 2012
1
Wat is een machtiging van VGZ? Gevraagd door Verzekeraar.nl op donderdag 1 november 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Op het moment dat u gebruik wenst te maken van gecontracteerde zorg is er een machtiging van VGZ nodig. Dit zorgt ervoor dat de zorgverlener er zeker van kan zijn dat de kosten voor de behandeling daadwerkelijk worden vergoed door uw verzekeraar. U kunt ervoor kiezen om de machtiging zelf aan te vragen bij VGZ, maar indien u er geen bezwaar tegen heeft dat uw zorgverlener dit voor u doet heeft u daar zelf zo min mogelijk omkijken naar. Door Verzekeraar.nl op donderdag 1 november 2012
Deel uw ervaring over de VGZ Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

iPad actie Maak kans op een iPad 3!
Deel uw ervaring over een verzekeraar op Verzekeraar.nl en maak automatisch kans op een iPad 3.

Actievoorwaarden
Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met VGZ
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 16x gestemd en er zijn 14 recencies geschreven over VGZ.

Goede dekking, mindere service en maandpremie Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.0
Door Hans van der Linden op zaterdag 7 oktober 2017 over VGZ Zorgverzekering

VGZ is een zorgverzekeraar met duidelijke negatieve en positieve eigenschappen.

De maandpremie valt onder de duurdere klasse, waar een ruime dekking van zorgkosten tegenover staat.

De klantenservice word bijna universeel gezien als ronduit matig. Dit is typerend voor omvangrijke organisaties met winstoogmerk.

Wie echt op zoek is naar een goede dekking en daar een hogere prijs en mindere klantenservice voor over heeft, zal uiteindelijk haast niet fout kunnen gaan met de zorgverzekeringen van VGZ.

Wie echt de beste prijs en kwaliteitsverhouding zoekt, kan beter wat langer doorzoeken als het mij word gevraagd.

Voor wie het zich afvraagt: ik ben bij VGZ weggegaan omdat het gras zoveel groener leek bij de concurrentie en volgens zoveel ervaringen, wat uiteindelijk reuze meeviel. Het verschil tussen de zorgverzekeraars is echt niet dag en nacht, ze hebben gewoon hun eigen positieve en negatieve eigenschappen.

Klantenservice is slecht op de hoogte of doet geen moeite Totaalscore: 5.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 6  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.8
Door J.J. op woensdag 26 oktober 2016 over VGZ Zorgverzekering

Voor een dergelijk dure en grote zorgverzekeraar ben ik als nog steeds jonge klant, wegens een uitzondering van een reden, geschokt over de slechte klantenservice van VGZ. Ik heb zelf uit moeten zoeken of, en zo ja welke, dienstverleners in mijn omgeving volledig of beperkt onder de dekkingen van VGZ vallen. De klantenservice kon mij bijzonder genoeg niet helpen met deze simpele vraag. Het resultaat was dat ik zelf alles uit mocht gaan zoeken als betalende klant én voor het telefoongesprek kon betalen.

Zodra ik de kans krijg om over te stappen denk ik dat VGZ mij in de toekomst niet terug hoeft te verwachten als de stand van zaken zo slecht op orde blijft. Voor de huidige stand en kwaliteit kan ik immers weinig waardering tonen...

Een zootje bij VGZ Totaalscore: 3.2
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 4  
Dekking: 4  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 3.2
Door Guli op zaterdag 24 september 2016 over VGZ Zorgverzekering

Mijn moeder is naar Turkije gegaan op vakantie is ze van de stoel gevallen naar spoedeisende hulp geweest en omdat er veel behandelingen is geweest willen ze het niet vergoeden.Ze is gronisch ziek en daarom hebben ze meerdere dingen onderzocht.

En nog 1 punt als je wat moet betalen aan VGZ moet dat binnnen paar dagen gebeuren maar, als je iets terug krijgt dan kan je daar maanden op wachten.

December stappen we met hele familie over naar een ander.

Nog steeds geen nieuwe contracten voor 2016 met veel ziekenhuizen Totaalscore: 5.4
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 5  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.4
Door dwinky op donderdag 24 december 2015 over VGZ Zorgverzekering

Nog steeds geen nieuw contract met mst in Enschede voor 2016 , ze zijn nog in onderhandeling , ik ben afhankelijk van mst ik neem geen risico en stap over op een andere zorgverzekeraar die al wel rond is met mst , vgz ik vind dit een zeer slechte zaak dat op 24 december u de zaakjes nog niet voor elkaar heeft.

VGZ maakt letterlijk overal een zooitje van! Totaalscore: 4.2
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 6  
Dekking: 5  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.2
Door Anoniem op zondag 18 oktober 2015 over VGZ Zorgverzekering

VGZ is op het hele internet zo'n beetje de slechtst beoordeelde zorgverzekeraar van ze allemaal, iets waar ik het volledig mee eens ben! Ze zijn ten eerste erg duur en maken er vervolgens administratief ook nog eens een pleuriszooi van, van dubbel of onterecht declareren en niet terugbetalen tot het ongevraagd uitzetten van aanvullende verzekeringen die de klant heeft, zodat deze na verloop van tijd er achter komt dat hij zelf de volle pond van de tandartsrekening mag gaan betalen, zeg maar rustig een paar 100 euro! Daarnaast zijn de aanvullende verzekeringen óók erg duur en zijn de dekkingen ervan matig, vergeleken met andere partijen op de markt.

Kortom, de zorgverzekering van VGZ is het absoluut niet waard. U zal ongetwijfeld net als ik ervaren dat er vanuit het niets onverklaarbare bedragen worden afgeschreven en dat de helpdesk "van niks weet" en niet kan helpen.

Handige informatie Er zijn 15 zorgverzekeringen goedkoper dan deze. Bekijk ze hier Er zijn 30 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12533
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema