Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt een dekking wanneer je onverhoopt een reis moet annuleren. Wanneer je een reis plant dien je vooraf namelijk vaak de gehele reissom te betalen. lees meer

Vergelijk 17 annuleringsverzekeringen

Vergelijk Annuleringsverzekering
Annuleringsverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
ZEKUR Annuleringsverzekering € 2,30
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste annuleringsverzekering

Deze verzekering is per maand € 4,28 goedkoper dan de gemiddelde annuleringsverzekering op Verzekeraar.nl.
6.5
Zelf.nl Annuleringsverzekering € 2,89 7.3
Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering € 3,02 7.6
Verzekeraar.nl Award: Best scorende annuleringsverzekering

Deze verzekering scoort 6% beter dan de gemiddelde annuleringsverzekering op Verzekeraar.nl.
Univé Annuleringsverzekering € 3,03 7.2
IZA Annuleringsverzekering € 3,26 7.0
Meeùs Annuleringsverzekering € 3,55 7.0
UMC Annuleringsverzekering € 3,55 7.2
NetPolis Annuleringsverzekering € 3,55 7.0
Salland Annuleringsverzekering € 3,66 7.0
ING Annuleringsverzekering € 3,70 7.0
ANWB Annuleringsverzekering € 4,00 6.0
Centraal Beheer Annuleringsverzekering € 4,50 7.3
Unigarant Annuleringsverzekering € 5,15 7.3
Europeesche Annuleringsverzekering € 5,30 7.3
ABN Amro Annuleringsverzekering € 16,14 7.0
Zilveren Kruis Annuleringsverzekering € 17,27 7.2
Zorg en Zekerheid Annuleringsverzekering € 21,94 7.0
Waarom sluit je een Annuleringsverzekering af? Er zijn een aantal oorzaken denkbaar waardoor je een reis van tevoren moet annuleren. Deze lopen zeer uiteen, maar in het algemeen kun je stellen dat je een reis met een annuleringsverzekering mag annuleren wanneer de situatie buiten je schuld om zo ernstig is dat het niet ‘normaal’ zou zijn om op reis te gaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
  • Je reispartner wordt ziek en kan niet mee
  • Een direct familielid komt te overlijden
  • Je krijgt te maken met een echtscheiding
  • Je wordt onvrijwillig werkloos

Zoals je kunt zien aan de bovenstaande oorzaken is het belangrijk dat de reden van annuleren volledig buiten je schuld ligt. Wanneer dit wel het geval is zal een annuleringsverzekering niet uitkeren en heb je er dus niets aan er een af te sluiten.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Annuleringsverzekering? Vanzelfsprekend is het belangrijk te kijken naar de verschillende redenen van annulering die geaccepteerd worden. Het zal per verzekeraar niet zoveel schelen, maar het is mogelijk dat er een verschil optreedt.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk te kijken naar de prijs van de verzekering. De premie is bij deze verzekering erg belangrijk omdat, zoals aangegeven, de voorwaarden of de dekking van de verschillende verzekeringen niet erg uiteen lopen. Dit betekent dat je de verzekeringen van verschillende aanbieders goed op hun prijs kunt vergelijken. In veel gevallen is het interessant meerdere verzekeringen bij een en dezelfde aanbieder af te sluiten om zo een leuke korting te krijgen. Hou er wel rekening mee dat een korting op een veel te hoog bedrag de totale verzekering niet goedkoper maakt. Kijk ook altijd naar de premie voor de annuleringsverzekering op zich wanneer je deze met andere aanbieders wilt vergelijken.
Hoe kies ik een Annuleringsverzekering? Het kiezen van een annuleringsverzekering is niet moeilijk. In de meeste gevallen heb je bij het boeken van een reis meteen de mogelijkheid om een eenmalige annuleringsverzekering af te sluiten. Je hoeft dat alleen maar te kijken naar de premie die je hiervoor betaalt en deze te vergelijken met andere aanbieders.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 58x gestemd en er zijn 8 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van annuleringsverzekeringen.

Naar zelf.nl overgestapt om goedkoper uit te zijn Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door Mariska op zondag 2 november 2014 over Zelf.nl Annuleringsverzekering

Ik ben overgestapt naar de reis en annuleringsverzekering van Zelf.nl omdat ik de kosten bij mijn vorige verzekeraar aan de hoge kant vond. Alles was heel snel en makkelijk geregeld. Ik kan nog niks zeggen over de schadeafhandeling omdat ik hier gelukkig geen ervaring mee heb. Verder lees ik in ieder geval niks slechts dus ik verwacht niks verkeerds van de reisverzekeringen van zelf.nl.

Verhouding prijs en kwaliteit is top, snel geholpen, goede service. Totaalscore: 9.0
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.0
Door Liesbeth R. op vrijdag 7 juni 2013 over Centraal Beheer Annuleringsverzekering

Samen met mijn man en twee kinderen hadden we een vakantie in de planning naar Bali. Wij gaan meestal eens per jaar op vakantie en dit jaar wilden wij in de meivakantie. Helaas werd mijn man een week voor de vakantie getroffen door een buikgriepvirus. Hij zag het natuurlijk niet zitten om zo lang te moeten vliegen en vervolgens twee weken in een warm oord te verblijven met krampen. Enfin, verder geen details. De vakantie moest geannuleerd worden en dit ging zonder problemen. De vergoeding is prima geregeld en de afhandeling van de overige zaken (hotel, autohuur) ging vlekkeloos. Ik ben heel blij dat we een annuleringsverzekering hebben van Centraal Beheer. Prijs-kwaliteitverhouding is top!

Beter kan het niet. Totaalscore: 9.9
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 10  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.9
Door Jack Reijnen op dinsdag 2 april 2013 over Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

Eerste keer van mijn annulerings verzekering gebruik gemaakt,krijg volgende week al mijn aanbetaling op de reis terug gestort,van mijn doorlopende reisverzekering heb ik wel eens gebruik gemaakt(ongeluk in Thailand,ruggenwervel gebroken)zonder problemen,ik ben er erg dankbaar voor voor de moeite die de verzekering heeft gedaan.Ik werd met een Taxi in het Hotel in Bangkok opgehaald en voor onderzoeken naar het beste ziekenhuis gebracht,ik moest met een corset naar huis,ik werd opgehaald door dezelfde taxi(limousine)en naar het vliegveld gebracht,ze stonden mij al op te wachten met een rolstoel,de vlucht Buss.Class ook v.d. verzekering, ze hebben voor mij ingecheckt en naar het vliegtuig gebracht,bij een tussenlanding stond weer iemand klaar met een rolstoel.Toen ik in A,dam aankwam werd mijn bagage gehaald en ik werd naar een Taxi gebracht die mij naar Z.Limburg heeft gebracht.Voor dit alles ben ik ZEER dankbaar,beter kan het niet.

Goed dat een reisverzekering uitkeert als je helaas moet annuleren Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Annie Dijkstra op zondag 30 september 2012 over Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

Had nog nooit eerder een reis hoeven annuleren, helaas nu wel, maar alles is naar tevredenheid afgehandeld. en kreeg inderdaad alles minus wat kleine kosten terug.

Ruime dekking annuleringsverzekering Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Reneé Vechten op vrijdag 29 juni 2012 over Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

De vliegmaatschappijen zijn geloof ik verplicht je een reductie te geven op je vliegticket als je langer dan 3 uur vertraging hebt. Nou ik heb in één jaar tijd zeker bij 7 vluchten meer dan 3 uur vertraging gehad (ik reis veel voor me werk en familie).

Het is me nog geen één keer gelukt om wat terug te krijgen bij KLM of Transavia, schandalig! Gelukkig is daar een annuleringsverzekering voor. Als je er een hebt met ruime dekking dan valt dit ook binnen de dekking (bij Modial is dit het geval). Heb nu twee keer 70 euro teruggekregen via Modial, blijkbaar lukt het hen dus wel!

Doorlopende annuleringsverzekering goedkoop en werkt Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door wernard ver malen op donderdag 31 mei 2012 over Univé Annuleringsverzekering

Omdat ik veel op vakantie ga heb ik naast een doorlopende reisverzekering ook een doorlopende annuleringsverzekering. Ik heb tot 2 keer toe geld terug gekregen. De eerste keer omdat ik erg ziek werd en niet in staat was om op vakantie te gaan, en de tweede keer omdat ik me hand had gebroken en het om een duikvakantie ging.

Allebei de keren voortijdig met Univé gebeld en binnen 2/3 weken het geld uitgekeerd gekregen. Over de doorlopende annuleringsverzekering ben ik te spreken. Dat geld niet voor de reisverzekering. Bagage op het vliegveld in Bodrum gestolen kreeg daarvoor geen cent terug terwijl dit toch echt onder de dekking valt...

Kosten annuleringsverzekering gunstig Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Zander Meijners op vrijdag 20 april 2012 over Europeesche Annuleringsverzekering

Goed pakket met goede voorwaarden en lage kosten. Afgelopen vakantie mijn voet gebroken en tijdig naar huis gegaan. Dan komt zo'n annuleringsverzekering goed te pas. Transport kosten + deel van de reissom terug gehad. Aan te bevelen.

Halve reissom vergoed, vergeten bij te schrijven bij polis Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 7.2
Door Emra op zaterdag 17 maart 2012 over Centraal Beheer Annuleringsverzekering

deze zomer geplanned om met de fammilie een midweek naar Mallorca te gaan. Alleen nu is mijn moeder goed ziek geworden en die kan helaas niet mee. We willen dus nu niet meer weg want het kan goed zijn dat ze niet lang meer heft. belde ik met achmea klantenservice en ze vertelde me dat de hele kosten van de reis teruggestort werden geen probleem en ze waren erg begripvol. Het enige dat ik nog moest doen is even de gegevens over de annulering van het appartement en de vliegreis (ryanair) opsturen. Kreeg per post een bevestiging aalleen daar ontbraken mijn broers op deverzekering. bleek die helemaal niet op de polis te staan en dus niet meverzekert te zijn. Kreeg dus hun reissom niet terug. Stom van mij maar ze hadden dat zelf ook kunne aangeven bij het afsluiten van de verzekering ze weten tenslotte onze familierelatie aangezien we alles bij hen hebben berzekerd. ze denken dus niet echt mee.

Deel uw ervaring met uw Annuleringsverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema