Nieuws over verzekeringen (272)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Volgens voormalig ChristenUnie-leider Andre Rouvoet zou de looptijd van een zorgverzekering verlengd moeten worden. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat er meer rust zal zijn bij een langer lopende zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars zouden voorstander zijn van langer lopende zorgverzekeringen, meldt Rouvoet.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zal een nieuwe behandeling voor erfelijke borstkanker vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed worden. De behandeling wordt vooralsnog voorwaardelijk aan de basisdekking toegevoegd omdat deze nog experimenteel is. Dit maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Zepatier, een geneesmiddel voor de behandeling tegen chronische hepatitis C, wordt vanaf 1 januari 2017 vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid kwam tot dit besluit na overleg met de fabrikant over de prijs van het geneesmiddel.

Geplaatst op woensdag 28 december 2016

In de afgelopen jaren hebben mannelijke verzekerden meer risico’s genomen om op hun zorgverzekering te besparen dan vrouwen. Volgens gegevens van Pricewise kozen mannen vorig jaar tot wel 76 procent vaker voor het maximale vrijwillige eigen risico van 885,- euro. Ook kiezen mannen minder vaak voor aanvullende verzekeringen naast hun...

Geplaatst op woensdag 21 december 2016

Volgens de hoogste bestuursrechter van Nederland, de Raad van State, hoeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) niet bekend te maken wat de kosten zijn voor medische behandelingen en andere prijzen in de zorg. De organisatie Open State Foundation (OSF) probeert al jaren om de NZa zo ver te krijgen om volledige transparantie te bieden over de...

Geplaatst op vrijdag 16 december 2016

Volgens de gegevens van meerdere grote zorgverzekeraars brengen veel ouders hun kinderen van tussen de 2 en 4 jaar nooit naar de tandarts. Volgens zorgverzekeraar Zilveren Kruis zou slechts 37 procent van de peuters die via haar verzekerd is, nooit op controle komen bij de tandarts.

Geplaatst op donderdag 24 november 2016

De Consumentenbond heeft plannen om juridische stappen te ondernemen tegen een groot aantal zorgverzekeraars. Reden hiervoor is dat de zorgverzekeraars het opnieuw niet op tijd duidelijk hebben gemaakt welke zorgverleners zij voor 2017 gecontracteerd hebben. Dit maakt het voor overstappers moeilijk om een geïnformeerde keuze te maken voor een...

Geplaatst op zaterdag 19 november 2016

In 2017 gaan klanten van de meest gebruikte VGZ-zorgverzekering (VGZ Ruime Keuze) een maandpremie van 112,95 euro betalen. Dit komt neer op een stijging van 5,- euro per maand en dus circa 4,6 procent. Bij concurrenten nam de zorgpremie tussen de 7 en 12 procent toe, waardoor de premieverhoging bij VGZ relatief laag uitvalt.

Geplaatst op vrijdag 18 november 2016

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis zal de premie van haar meest gekozen zorgverzekering per 2017 verhogen naar 117,45 euro per maand. De zorgverzekeraar voegt hieraan toe dat haar reserves ingezet worden om de premie lager te houden dan de werkelijke stijging van de zorgkosten.

Geplaatst op vrijdag 18 november 2016

Volgens minister Edith Schippers van Volksgezondheid zou er geen ruimte zijn om in 2017 compensatie te bieden voor de veel hoger uitgevallen zorgpremies. Schippers stelt het “heel jammer” te vinden dat de zorgverzekeraars de premies veel verder verhogen dan verwacht, maar voegt daaraan toe dat dit in de afgelopen jaren juist niet het geval was.

1 2 3 ... 13 14 15 ... 26 27 28 Volgende 10 »
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17330
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema