Monuta Verzekeringen

Monuta Verzekeringen

De steun bij iedere uitvaart

Informatie over Monuta Verzekeringen

Monuta is zowel uitvaartverzorger als uitvaartverzekeraar, waardoor men een uitgebreide ervaring heeft binnen deze branche in het algemeen. Zo kan men zich bijvoorbeeld goed verplaatsen in de verschillende rollen en zorgt men ervoor dat de producten goed op elkaar aansluiten. Als klant kun je gemakkelijk van de meer dan 85 jaar aan ervaring profiteren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zowel je verzekering als de uitvaart zelf bij Monuta onder te brengen. Monuta verzekeringen is bovendien een van de grootste partijen op het gebied van uitvaartverzekeringen. Zo weten ze als geen ander wat er van belang is en zorg je ervoor dat het in ieder geval goed geregeld wordt.

Bezoek de website


Monuta Levensverzekeringen
Goede service, scherpe premie! Totaalscore: 9.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.4
Door Patrick van D. op maandag 6 november 2017 over Monuta Uitvaartverzekering

Ik heb een uitvaartverzekering, omdat ik niet de financiële middelen heb om straks ineens € 10.000,- neer te leggen. Ik ben erg blij dat ik tegen een scherpe premie voortaan goed voorbereid bent en mijn nabestaande niet ineens met hoge kosten achter te laten. Tot op heden ben ik erg blij met Monuta en hoop ik dat mijn volgende ervaring nog heeeeel lang op zich laat wachten ;)

zeker een aanrader!

Geen klachten over Monuta, ze komen afspraken volledig na. Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Veenstra op woensdag 27 september 2017 over Monuta Uitvaartverzekering

De ervaringen met uitvaartverzekeraars zijn op het internet bijzonder verdeeld. Ik heb de indruk dat (geëmotioneerde) mensen nu eenmaal anders kunnen reageren en dat ook duidelijk laten blijken in hun reviews, en dat je ook maar net een beetje geluk moet hebben met het type persoon dat namens de verzekeraar de uitvaart komt verzorgen.

Een klacht die ik weinig terug zie komen is dat de uitvaartverzekeraar de uitbetaling van de afgesproken dekking niet nakomt. Vrijwel alle klachten richten zich op de medewerker en niet de verzekeraar zelf (waarvan ook voorbeelden op verzekeraar.nl).

Persoonlijk ben ik liever wat objectiever ingesteld, omdat de kans bijzonder klein is dat een ander met dezelfde medewerker te maken krijgt.

De reden dat ik voor Monuta heb gekozen is 1) ze zijn groot, 2) ze zijn goedkoper dan gemiddeld en 3) laat ik nou net positieve ervaring hebben met de verzekeraar (de medewerkers waren vrij neutraal, niet (veel) meer dan een condoleance, maar deden hun werk verder uitstekend) na het overlijden van mijn ouders.

Ik stelde het op prijs dat mij van alles uit handen werd genomen door zowel de medewerkers als de uitvaartverzekeraar, en datzelfde wens ik straks voor mijn nabestaanden.

Monuta kan nog wat punten verbeteren Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.8
Door Karen op donderdag 11 december 2014 over Monuta Uitvaartverzekering

In 2014 hebben we een uitvaart moeten regelen met Monuta als verzekeraar. Het begon al gelijk goed, want de uitvaartverzorger kwam niet op tijd naar een afspraak die om te beginnen al niet makkelijk geregeld kon worden. Toen de afspraak wel plaatsvond, was dit een puur zakelijk gesprek. Dit is in zekere zin te begrijpen, maar een graantje meelevendheid was fijn geweest van een partij die hoort te helpen in zulke lastige situaties. De mentaliteit om het papierwerk zo snel mogelijk af te krijgen is een beetje onbeschoft.
Alle verdere handelingen zijn naar wens en volgens afspraak verlopen. De uitvaart zelf heeft ons zonder klachten achtergelaten. Alleen al het gedoe er omheen wanneer iemand overlijdt, heeft ons niet helemaal tevreden gesteld. Aan de personen met wie wij te maken kregen was duidelijk te merken dat het onbelangrijk voor hen was en daar zit je als rouwend persoon niet op te wachten.

Ik hoop dat Monuta in zichzelf investeert om deze punten te verbeteren. Dan zou ik hen zeker zonder aan kunnen raden voor een uitvaart.

Beoordeling Monuta Verzekeringen
Maandpremie: 7.7  
Eigen risico: 7.3  
Dekking: 7.6  
Klantenservice: 7.8  
Voorwaarden: 7.9  
Totaalscore: 7.7
Op basis van 7 ervaringen
Voordelen
  • Begrijpelijke en heldere voorlichting
 
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16743
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema