Autoverzekering

Autoverzekering

Een autoverzekering kun je WA, WA+ of Casco (All risk) afsluiten. Dat betekent dat je je verzekerd tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid, eventuele schade buiten jouw schuld om, of alle schade waar je mee te maken kunt krijgen, zolang je deze zelf maar niet expres aan een auto toebrengt.

Vergelijk 104 autopremies

Vergelijk Autoverzekering
Autoverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
InShared Autoverzekering € 9,11
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste autoverzekering

Deze verzekering is per maand € 10,93 goedkoper dan de gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl.
6.9
OHRA Autoverzekering € 9,36 7.2
ANWB Autoverzekering € 9,57 5.9
Zelf.nl Autoverzekering € 10,93 6.3
NetPolis Autoverzekering € 10,98 6.6
Zij Rijdt Beter Autoverzekering € 11,07 6.7
HEMA Autoverzekering € 11,08 6.9
Aon Autoverzekering € 11,25 5.3
ING Autoverzekering € 11,28 7.5
Witgeld Autoverzekering € 11,38 8.2
FBTO Autoverzekering € 11,53 7.0
ZEKUR Autoverzekering € 11,73 5.9
ABN Amro Autoverzekering € 12,29 7.2
Centraal Beheer Autoverzekering € 12,38 6.4
Zelf.nl Autoverzekering (WA+) € 12,51 8.0
Aon Autoverzekering (WA+) € 12,71 6.7
SNS Bank Autoverzekering € 12,76 7.4
Polis Direct Autoverzekering € 12,82 6.9
Ditzo Autoverzekering € 12,88 6.0
Route Mobiel Autoverzekering € 13,03 7.3
Ditzo Autoverzekering (WA+) € 13,31 6.1
NetPolis Autoverzekering (WA+) € 13,35 5.7
Zij Rijdt Beter Autoverzekering (WA+) € 13,53 7.0
Interpolis Autoverzekering € 13,69 7.7
ING Autoverzekering (WA+) € 13,72 7.3
Waarom sluit je een Autoverzekering af? Over het algemeen kun je stellen dat het afsluiten van een autoverzekering een van de eerste dingen is die je doet wanneer je een auto hebt gekocht. Wanneer je schade rijdt met de auto, of dit nu aan je eigen auto of aan die van een ander is, zal het altijd een hoop geld gaan kosten. Auto’s zijn kostbare voortuigen en daarmee is het vaak niet mogelijk een schade uit eigen zak te betalen. Zeker wanneer je met de auto schade rijdt bij een andere auto en daarmee personen verwondt zijn de kosten vaak niet te overzien. Wanneer een persoon blijvend letsel overhoudt aan een ongeluk dat door jou is veroorzaakt lopen de kosten al snel in de tienduizenden euro’s. Wanneer daar bijvoorbeeld de nodige ziekenhuisbezoeken bijkomen kun je dit bedrag flink vermenigvuldigen.

Precies om deze reden is het in Nederland verplicht om je WA te verzekeren. Dit betekent dat je je tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekert. Op deze manier krijg je niet te maken met de enorme kosten die kunnen ontstaan wanneer je een ander aanrijdt en deze persoon hierdoor flinke kosten zal maken met de reparatie van de auto en er zelfs misschien (blijvend) letsel aan over zal houden. Een WA-verzekering keert uit tot een maximaal bedrag tussen de 1 en 2,5 miljoen euro. Dit geeft natuurlijk wel aan hoe hoog de kosten kunnen oplopen. Dit geldt kan doorgaans niemand zomaar opbrengen en daarom is het goed dat iedereen verplicht verzekerd is. Hierdoor loop je bij een ongeluk nooit het risico dat de tegenpartij de kosten niet kan betalen wanneer het niet je eigen schuld is.
Je kunt er ook voor kiezen een extra verzekering voor je auto af te sluiten. Het is gebruikelijk om je auto naast WA ook WA+ te verzekeren. Dit is een uitbreiding waardoor je ook verzekerd bent tegen schade door de natuur en andere zaken buiten je eigen macht om. Wanneer je te maken krijgt met een fikse storm en je auto hierdoor schade oploopt is het fijn als dit door de verzekeraar vergoedt wordt, want je kunt hier werkelijk niks aan doen en de kosten kunnen flink oplopen, zeker wanneer je een wat duurdere auto rijdt. Om deze reden rijden eigenlijk alleen de echt goedkopere en oudere auto’s rond met alleen een WA-verzekering. De meeste automobilisten kiezen ervoor een aanvullende WA+ verzekering af te sluiten, omdat dit relatief weinig kost en je er een hoop voordeel mee hebt wanneer je te maken krijgt met een schade.

De derde mogelijkheid is het afsluiten van een all risk verzekering. Deze vorm wordt vooral gekozen door bestuurders van auto’s tussen de 0 en 4 jaar oud. Deze auto’s zijn hartstikke nieuw en vertegenwoordigen daarmee een grote waarde. Wanneer je met deze auto’s een schade rijdt, loopt dit flink in de papieren. Een kleine kras of een deukje kan al zorgen voor duizenden euro’s aan reparatiekosten. Het is daarom verstandig om een nieuwe auto all risk te verzekeren en daarmee ook een verzekering af te sluiten voor de schade die je zelf aan je auto toebrengt. Dit mag natuurlijk niet opzettelijk gebeuren, maar ook onopzettelijk kan er van alles gebeuren wat een hoop geld kan kosten.
Hoe kies ik een Autoverzekering?
 • WA: dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de meest standaard versie van een autoverzekering
 • Casco: dit staat voor een volledige dekking van zowel schade aan derden, schade door factoren buiten je eigen macht om en schade die je zelf onopzettelijk toebrengt aan je auto
 • WA+ en Beperkt Casco (All risk), deze begrippen staan voor hetzelfde, namelijk de dekking van zowel de schade aan derden zoals bij de WA-verzekering als de schade die ontstaat door factoren buiten je eigen schuld om zoals bijvoorbeeld schade door storm of een steen die op de ruit spat
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Autoverzekering? Het is belangrijk dat je als automobilist rekening houdt met een aantal factoren wanneer je je auto wilt gaan verzekeren.
Deze factoren zijn:
 • De dekking
 • De premie
 • De leeftijd van je auto
De dekking van Autoverzekering Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de dekking wanneer je een verzekering af wilt sluiten. Dit is bij een autoverzekering niet anders dan bij elke andere verzekering. Wanneer je een bepaalde premie betaalt is het niet meer dan logisch dat je kijkt naar wat je hier nu eigenlijk voor krijgt. Allereerst verschilt dit namelijk nog wel eens bij de verschillende verzekeraars. De ene verzekeraar kan zomaar een veel uitgebreider pakket leveren dan de ander voor dezelfde premie.

Bij een WA-verzekering zijn deze verschillen niet zo groot. Deze verzekering is bij wet verplicht en daardoor is deze bij de meeste verzekeraars gelijk. Wanneer je een WA-verzekering af wilt sluiten kun je daarom vooral kijken naar de prijs van de premie. De voorwaarden van de verzekering zullen niet zozeer verschillen, want dit zijn doorgaans de laagste eisen die aan een verzekering worden gesteld. Je krijgt dan dus niet te maken met allerlei poespas en krijgt niet meer dan nodig is.

Wanneer je een uitgebreidere verzekering af wilt sluiten zoals de WA+ of de all risk verzekering kun je wel beter gaan kijken naar de verschillen in de dekking. Aangezien deze verzekeringen niet verplicht zijn kunnen de verzekeraars zelf invullen wat ze met deze verzekeringen willen dekken. Dit komt natuurlijk best aardig overeen, maar er zijn altijd bepaalde verschillen in de details. Deze details kunnen belangrijker zijn dan je denkt wanneer je ermee te maken krijgt en het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de verschillen in de dekking en voorwaarden.

Een van de verschillen kan bijvoorbeeld liggen in het maximum staat op een bepaalde vergoeding. Wanneer je met een specifieke schade te maken krijgt, bijvoorbeeld lakschade aan je auto, staat hier vaak een maximale vergoeding voor. De verzekeraar zal je schade vergoeden, maar niet onbeperkt. Het maximum voor deze vergoedingen verschilt per aanbieder. Kies daarom van tevoren uit welke schades je belangrijk vindt of waarvan je denkt dat je daarop een verhoogd risico loopt. Zodra je deze voor jezelf hebt samengesteld kun je gaan kijken naar de verschillende verzekeraas. Uiteraard kies je hierbij de verzekeraar die op de voor jou belangrijke gebieden de beste vergoeding biedt. Op deze manier kan een relatief dure verzekeraar uiteindelijk beter voor je zijn wanneer je te maken krijgt met een schade. Op deze manier kan goedkoop op de lange termijn in duurkoop veranderen. Kies dus altijd voor de verzekering die het beste bij je past en niet simpelweg voor de goedkoopste. Dit lijkt prettiger op het eerste gezicht, maar je kunt bedrogen uitkomen.
De premie van Autoverzekering De premie van de verzekering is hierdoor vooral voor de WA-verzekering een goede indicator. Door de relatief kleine verschillen in de verzekeringen kun je kijken naar de verschillende prijzen en de goedkoopste verzekeraar uitkiezen. De prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. De belangrijkste reden hiervoor is het internet. Tegenwoordig zijn er een aantal verzekeraars die alleen maar op internet actief zijn of in ieder geval de meeste zaken via internet doen. Bij deze verzekeraars hoef je niet langs en geen brieven op te sturen. Dit is natuurlijk makkelijk voor jou als klant, maar het bespaart ook de verzekeraars een hoop geld. Door jou zoveel mogelijk zelf online in te laten vullen hebben ze minder mensen nodig die al je aanvragen behandelen of je brief doorlezen en daarna omzetten in gegevens in de computer. De besparing op deze mensen levert natuurlijk geld op. De meeste verzekeraars kiezen ervoor deze kostenbesparing door te berekenen aan haar klanten. Op deze manier krijg je als klant een goedkopere verzekering terwijl je aan kwaliteit niets inlevert.

Een ander voordeel van de online verzekeraars is dat ze een stuk flexibeler kunnen zijn. Ze bieden vaak de mogelijkheid om je verzekering dagelijks te wijzigen en als het nodig is zelfs op te zeggen. Dit betekent niet dat je een jaar lang aan een veel te hoge premie vast zit. Zodra je een betere aanbieding hebt gevonden kun je er in principe meteen vanaf en gebruik maken van de betere aanbieding. Een tweede voordeel van de flexibiliteit is dat je makkelijk zelf online je gegevens kunt invullen en wijzigen. Door zelf je gegevens in te vullen sluipen er minder snel fouten in het proces en krijg je minder snel te maken met vervelende missers. Er is immers niemand die je gegevens zo goed kent als jij zelf. Door personeel over te slaan dat allerlei gegevens van je moet overnemen en in moet voeren krijgen ze een betere database met de juiste gegevens waardoor ze je beter van dienst kunnen zijn. Uiteindelijk hoeven ze zelfs weer minder geld uit te geven aan het oplossen van eventuele problemen waardoor je een goedkopere verzekering zult krijgen. Ook deze besparing berekenen de meeste verzekeraars namelijk direct door aan hun klanten.
De leeftijd van je auto Naast de dekking en de premie is het goed om te kijken naar de leeftijd van je auto. Deze vertelt je namelijk een hoop over welke verzekering je het beste kunt afsluiten. Zoals al even aangegeven is het een goed idee om nieuwe auto’s all risk te verzekeren. De kosten bij een schade aan een nieuwe auto zijn verreweg het hoogst en wanneer je hier onverhoopt mee te maken zou krijgen ben je dus ook direct de pineut. Een nieuwe auto is ongeveer 0 tot 4 jaar oud en vertegenwoordigt een relatief grote waarde.

Wanneer je auto al wat ouder is kun je deze beter WA+ verzekeren. Je hebt dan inmiddels wat meer kilometers met je auto gereden en er zitten hier en daar waarschijnlijk al wat krasje op. Wanneer je een keertje een extra kras tegenkomt die is ontstaan bij het in- of uitstappen zullen de kosten voor het repareren waarschijnlijk een stuk minder hoog zijn omdat de waarde van de auto in zijn totaliteit is afgenomen. Het is dus minder erg om in dit geval zelf voor de kosten op te moeten draaien. In plaats van een hoop extra premie voor de all risk verzekering te betalen, kun je dit daarom beter besparen en een deel ervan eventueel uitgeven mocht je een zelf een schade veroorzaken. Andere schade waar je niks aan kunt doen en die je toebrengt aan derden is nog altijd verzekert dus het gaat puur om de kleinere uitgaven die je zelf zult moeten doen. Van belang is natuurlijk wel dat je nog altijd voorzichtig met je auto omgaat. Een WA+ verzekering is vooral geschikt voor auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud.

Als je besluit je auto nog langer aan te houden zal de waarde verder dalen. Dit heeft te maken met het principe van afschrijving. Op het moment dat je een auto een aantal jaar aanhoudt zul je er per jaar een bepaald bedrag op moeten afschrijven. Elk jaar wordt de auto weer wat minder waard en dit noem je de afschrijving. Deze afschrijving is een bepaald percentage en wordt daardoor elk jaar wat lager. De eerste paar jaren schrijf je het meeste af en naarmate je de auto langer aanhoudt wordt dit steeds minder. Zodra je een auto langer dan 10 jaar hebt is deze in principe volledig afgeschreven en daarmee niet veel meer waard. Dit betekent ook dat een eventuele schade aan de auto veel minder duur is dan dezelfde schade aan een nieuwe auto. Hierdoor kun je je het beste verzekeren tegen schade die je aan andere toebrengt dan tegen schade aan je eigen auto. De kans dat een andere auto namelijk een stuk meer waard is dan die van jezelf is zeer groot. De all risk verzekering valt daarmee af en ook de WA+ verzekering is vaak geen goed idee meer voor een auto van 10 jaar oud. De kosten die een eventuele schade met zich meebrengen zijn zo laag geworden dat het beter is deze zelf te betalen dan elke maand je portemonnee te trekken voor de premie voor een dure WA+ of all risk verzekering. Is je auto dus meer dan 10 jaar oud? Kies dan voor een simpele en goedkope WA verzekering.
Oldtimer auto Wanneer je auto meer dan 25 jaar oud wordt kan het weer een stuk goedkoper worden om deze te verzekeren. De verzekeraars gaan er in dit geval vanuit dat je de auto niet meer zoveel gebruikt. Een gebruik van minder dan 10.000 kilometer is helemaal niet zo raar voor een oldtimer. De meeste mensen gebruiken deze namelijk vooral voor een enkel plezierritje. Verder staat de oldtimer vooral in de schuur en zit men eraan te klussen. Het zou daarom onzin zijn deze tegen de hoofdprijs te verzekeren.

Het is bij de meeste verzekeraars wel verplicht dat je een andere auto bij dezelfde verzekeraar hebt verzekerd. In dit geval weten ze namelijk redelijk zeker dat je deze nieuwere auto gebruikt voor je dagelijkse ritten. De oldtimer is zo een stuk minder op de weg en loopt minder kans op een ongeluk. De oldtimer kun je op die manier vaak al voor een euro of 10 per maand verzekeren, terwijl een reguliere WA-verzekering al een stuk duurder is, laat staan een WA+ of een all risk verzekering. Daarnaast is het natuurlijk wel mogelijk de oldtimer extra te verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal of schade door het weer (zoals een storm). De oldtimers vertegenwoordig vaak een relatief hoge waarde en het is daardoor een goed idee deze extra te verzekeren. Als je hiervoor kiest betaal je nog steeds relatief weinig omdat de kans op schade het grootst is wanneer je veel in het verkeer zit en dus een grotere kans loopt op een ongeluk, ook al hoeft dit niet altijd je eigen schuld te zijn.

Over het algemeen valt te stellen dat je goed moet kijken naar je auto voordat je deze verzekert. Allereerst kijk je naar de leeftijd van je auto. Daarna kijk je naar wat je belangrijk vindt in een autoverzekering en aan de hand daarvan kies je de verzekering met de beste voorwaarden. Op deze manier kom je uiteindelijk uit bij een passende autoverzekering die op het eerste gezicht misschien duur lijkt, maar goedkoop blijkt wanneer je daadwerkelijk met schade te maken gaat krijgen.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 479x gestemd en er zijn 189 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van autoverzekeringen.

Ontzettend slechte verzekering. Als er iets gebeurt zijn ze waardeloos! Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.2
Door Channoux op zaterdag 13 januari 2018 over Centraal Beheer Autoverzekering (WA+)

Net na het ongeluk het noodnummer proberen te bellen, maar daar was niemand te bereiken. Tot zo ver de 24/7 service. Ik heb daar voor een klacht bij ze ingediend, maar ook niets meer van gehoord.

Je krijgt geen vaste medewerker aangewezen, dus we moesten het verhaal ook iedere keer opnieuw vertellen. Opeens waren er ook dingen toegevoegd die nooit verteld waren. Zoals dat ik opeens betrokken zou zijn geweest en letsel zou hebben, terwijl ik in de trein zat. Die fout mogen ze wat mij betreft niet maken.

Verder wordt je ook totaal niet goed geholpen en zegt iedere medewerker wat anders over wat je kan doen. De 'service' duurt wat mij betreft ook veel te lang met tien werkdagen. De verzekering van de tegenpartij heeft ons meer geholpen dan Achmea.

Netpolis heeft een slechte service en is niet transparant Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 3.0
Door Harman op donderdag 28 december 2017 over NetPolis Autoverzekering (WA+)

Ik heb geen goeie ervaringen met Netpolis, met name omdat Netpolis telefonisch niet bereikbaar is.

OP email's wordt heel weinig toelichting gegeven , zelfs verzoeken in de mail om gebeld te worden, worden niet gehonoreerd.

Daarnaast is Netpolis niet transparant omtrent hun bonus-malus regelingen.
Ik heb met 1 schade, 7 of 8 treden moet inleveren.

Hierdoor ondervind ik enorm veel hinder bij andere verzekeraars. Je wordt praktisch beperkt in je toekomstige vrijheid wat betreft verzekeraar als je éénmaal bij Netpolis bent.

schaderegeling Top bij Netpolis Totaalscore: 9.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 10  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.4
Door Greet op vrijdag 17 november 2017 over NetPolis Autoverzekering (all risk)

Bij een total loss schade binnen 14 dagen de nieuwwaarde uitbetaald gekregen

Van duur naar duurder Totaalscore: 5.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 6  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.8
Door D.K. op zondag 5 november 2017 over AllSecur Autoverzekering

Voor de prijsklasse waarin de autoverzekering van Allsecur ligt ben ik best wel teleurgesteld in de nadelige voorwaarden die ze aanbieden. Zo moest ik zelf ineens ontdekken dat mijn schadevrije jaren waren teruggeschroefd en dat ik als gevolg daarvan ook ineens aan een premieverhoging van bijna 50% moest gaan geloven (Allsecur is om te beginnen bij lange na al niet de goedkoopste). Een waarschuwing of simpel berichtje kon er niet vanaf.

Ik heb Allsecur direct opgezegd omdat ik niet akkoord ging met de nieuwe premie die ik moest betalen, en waarom zou ik, als de premie lager kan en de voorwaarden een stuk beter?

Premie, service en voorwaarden zijn helemaal top! Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.4
Door B. Vermeer op donderdag 2 november 2017 over InShared Autoverzekering

Zit al jaren bij Inshared door de lage premie die ze rekenen in combinatie met de prima voorwaarden en service. Een ruime dekking, behalve voor aansprakelijkheid, heb ik met WA niet nodig, een vervangende auto en goede hulpverlening juist weer wel. Dat zit bij Inshared wel goed! En ook geen premieverhoging na schade, iets waar andere autoverzekeraars juist extreem streng in zijn. Kortom, ik heb nog nooit reden gehad om over mijn WA autoverzekering van Inshared te klagen.

Chaos wordt toegegeven Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Frits op zaterdag 21 oktober 2017 over Aon Autoverzekering

Autoverzekering AON opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn. Door AON schriftelijk bevestigd. Toch blijven ze premie incasseren. Schriftelijke belofte van restitutie wordt niet nagekomen. Toen zelf maar de onverschuldigde, maar toch geīncasseerde premie verrekend met de premie van de resterende verzekeringen. Nu word ik lastig gevallen met aanmaningen. Mailen en bellen helpt niet. Emails worden niet beantwoord en aan de telefoon krijg je slechts te horen 'sorry, onze administratie is een chaos geworden'.

Als dit ik van te voren had geweten ................ Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 5.0
Door Michel Min op woensdag 18 oktober 2017 over ANWB Autoverzekering (all risk)

Bij de afhandeling van de overstap gaat van alles mis.
Bellen helpt niet, Medewerkers zijn niet capabel en gemachtigd beslissingen te nemen.
Iemand die dat wel mag had terug moeten bellen maar doet dat niet.
Krijg als antwoord opeens een nota die helemaal nergens meer op slaat
Vul de tevredenheidsonderzoek netjes in en geef hierbij mijn klacht aan.
Laatste vraag, wenst U dat er contact wordt opgenomen ?
Antwoord ja, geen belletje of wat dan ook.
Wat is dit voor een Club ?
Heb er nu eigenlijk mijn buik al vol van.

Absoluut een topper onder de autoverzekeraars! Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 9  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.4
Door M. Haver op zondag 8 oktober 2017 over Ditzo Autoverzekering (all risk)

Via via heb ik moeten belanden bij de all risk autoverzekering van Ditzo. Independer neemt de verzekeringen van deze - al jaren hooggewaardeerde - verzekeraar niet mee in zijn vergelijkingen. Als vergelijker van autoverzekeringen kan ik dat overzicht van ze ook niet meer serieus nemen, ook vooral door mijn goede ervaringen met Ditzo en het feit dat ik o.a. de autoverzekering zonder twijfelen zou aanraden (ik heb na mijn auto ook mijn inboedel en rechtsbijstand verzekerd bij Ditzo). Ik kon de verzekeringen altijd snel regelen, zelf voor het eigen risico kiezen en een geïnformeerd besluit nemen met behulp van de duidelijke informatie die Ditzo biedt. Ditzo behoorde tot de eerste echte online verzekeraars. Ik vind het een enorm voordeel om letterlijk alles via het internet te kunnen regelen. Daarnaast hebben ze in de afgelopen 10 jaar meerdere malen de prijs gewonnen voor meest klantvriendelijke verzekeraar, dan weet je al dat je niet echt mis kan gaan met Ditzo als verzekeraar. Dat Independer een verzekeraar van zo'n kaliber uit de vergelijkingen weert laat maar weer zien waar de werkelijke belangen liggen van sommige organisaties die zichzelf wegzetten als "puur onafhankelijk".

Meeus doet letterlijk alles fout Totaalscore: 5.2
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.2
Door Dpp op vrijdag 29 september 2017 over Meeùs Autoverzekering (WA+)

- Maandprijs is amper voldoende. Best hoog zelfs, als je kijkt naar wat je er voor krijgt.
- Klantenservice is slecht bereikbaar, reactie duurt schandalig lang.
- Heb je een medewerker aan de telefoon, blijkt deze ook nog onvriendelijk én onbekwaam. Wat moet je dan nog?
- Beloftes worden gemakkelijk gemaakt, maar niet / moeilijk nagekomen, zoals bevestigingen via e-mail.
- Er worden zogenaamd gratis diensten aangeboden (pechhulp e.d.), Meeus is echter zo slim om deze kosten via een omweg alsnog in rekening te brengen.

Zoals je ziet gaat er bij Meeus niet slechts 1 belletje rinkelen. Helemaal niets is op orde bij deze verzekeraar. Overstappen naar de autoverzekering van Interpolis was daardoor ook een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Omdat Meeus dusdanig onduidelijk en onbedreven was tijdens mijn overstap, onder meer in het doorgeven van mijn schadevrije jaren, en zo het geduld van zowel mij als Interpolis snel afbrokkelde, heeft mijn nieuwe autoverzekeraar het op zichzelf genomen om contact te zoeken met de onvriendelijke en onbekwame klantenservice die Meeus rijk is. Dát is nou service waar Meeus nog veel van kan leren.

Super goed. Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Suzan boom op woensdag 2 augustus 2017 over Interpolis Autoverzekering

Vorig jaar auto pech in buitenland. Via de verzekering kregen we toestemming om onze auto te laten repareren In italie. Ondanks het hoog seizoen kregen we binnen 48 uur een huur auto. We werden super goed voorgelicht geholpen en te woord gestaan. Ook door de nood hulp voor de huur auto. Echt super. 2 weken lang in de vakantie vervangend vervoer. Alle kosten vergoed. En zonder pardon. Ze wilde zelfs mijn telefoon kosten nog vergoeden maar daar heb ik nee tegen gezegd ze hadden al zoveel voor ons gedaan.

Meer ervaringen met Autoverzekeringen
Laatste nieuwsberichten

Geplaatst op woensdag 31 december 2014

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober 2014

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni 2013

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Geplaatst op woensdag 12 juni 2013

Vanaf 2014 zullen verzekerden jaarlijks een opgave ontvangen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren bij de autoverzekering. Autoverzekeraars maakten dit eerder deze week bekend gedurende een vergadering van het Verbond van Verzekeraars.

Geplaatst op maandag 27 mei 2013

Vergeleken met 30-plussers moeten bestuurders van 18 en 19 jaar oud ruim het dubbele betalen voor hun WA of WA+ autopremie. Jongeren die hun auto verzekeren met een all risk verzekering moeten zelfs 132 procent meer betalen. Van 20 t/m 24 jaar zijn de premies 60 tot 77 procent hoger dan voor 30-jarige automobilisten.

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2012

In de afgelopen jaren hebben veel autoverzekeraars de premies flink verhoogd waardoor de premieverschillen verder zijn uitgelopen. Allsecur heeft op basis van onderzoek geconcludeerd dat 80 procent van de Nederlanders zijn autoverzekeraar is trouw gebleven. Dit terwijl er door over te stappen van autoverzekering tot wel 40 procent (of 300,- euro...

Geplaatst op donderdag 13 september 2012

Sommige autoverzekeraars bieden een (optionele) no-claim beschermer aan bij een autoverzekering. Deze bescherming biedt de verzekerde de mogelijkheid om eenmaal per jaar schade te claimen zonder dat de no-claimkorting hieronder komt te lijden. Het aanbod van de no-claim beschermers begint echter steeds kleiner te worden.

Geplaatst op maandag 3 september 2012

Delta Lloyd zal de premies voor haar particuliere autoverzekeringen met ingang van 6 september verhogen. De verzekeraar zag de gemiddelde schadelast in 2011 al toenemen met 25 pocent. Voor de Xclusief-lijn zullen er geen premieverhogingen worden doorgevoerd.

Meer nieuws over Autoverzekeringen
Goedkoopste
InShared
InShared Autoverzekering 6.9 (9 ervaringen)
€ 9,11 p/m
OHRA
OHRA Autoverzekering 7.2 (7 ervaringen)
€ 9,36 p/m
ANWB
ANWB Autoverzekering 5.9 (3 ervaringen)
€ 9,57 p/m
Vergelijk op prijs
Plaats uw ervaring
 • Plaats uw ervaring op Verzekeraar.nl
 • Help anderen met het kiezen van de juiste verzekeraar
 • Maak automatisch kans
  op een iPad 3!
  iPad actie
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16743
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema