Bootverzekering

Bootverzekering

Wanneer je een boot hebt dien je deze, net als je auto te verzekeren. Bij een boot is het echter niet in alle gevallen verplicht en daarnaast zijn er verschillende verzekeringen beschikbaar voor de boot. lees meer

Vergelijk 6 bootverzekeringen

Vergelijk Bootverzekering
Bootverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Meeùs Bootverzekering € 2,42
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste bootverzekering

Deze verzekering is per maand € 5,49 goedkoper dan de gemiddelde bootverzekering op Verzekeraar.nl.
6.4
ANWB Bootverzekering € 2,48 7.6
Verzekeraar.nl Award: Best scorende bootverzekering

Deze verzekering scoort 29% beter dan de gemiddelde bootverzekering op Verzekeraar.nl.
Europeesche Bootverzekering € 2,50 3.3
VerzekerUzelf.nl Bootverzekering € 7,43 4.0
Delta Lloyd Bootverzekering € 10,00 4.7
FBTO Bootverzekering € 20,10 7.5
Waarom sluit je een Bootverzekering af? Een boot is een waardevol bezit. Dit geldt niet alleen voor je eigen boot, maar ook voor die van anderen. Dit betekent dat je wilt voorkomen dat je schade toebrengt aan een andere boot. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren dan kunnen de kosten aardig oplopen en hiervoor is de bootverzekering in het leven geroepen. Net als bij je auto is het verplicht een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten. Je kunt deze eventueel aanvullen met andere verzekeringen als je dit wenst. Het verschil met de verplichte verzekering voor je auto is dat die geldt voor elke auto waarmee u de weg op wilt. Bij boten geldt het alleen voor de exemplaren die meer dan 4pk hebben aan capaciteit. Doorgaans komen alleen kano’s en roeiboten niet aan dit vermogen.
Termen binnen Bootverzekering Net als bij de auto is het in de meeste gevallen dus verplicht om een WA-verzekering voor je boot af te sluiten. Hiermee verzeker je je tegen de schade die je toebrengt aan anderen. Het is daarbij belangrijk dat je dit niet opzettelijk doet. Wanneer dit wel het geval is zal de verzekering namelijk niet uitkeren.
Naast de verplichte WA-verzekering zijn er nog twee vormen:
  • WA Beperkt-Casco
  • WA Casco

De tweede verzekering is de WA Beperkt-Casco verzekering. Hiermee verzeker je naast de schade die je toebrengt aan derden ook de schade die de natuur toebrengt aan je boot. Je kunt hierbij denken aan weersomstandigheden zoals bliksem of problemen zoals brand. Daarnaast verzekert het Beperkt-Casco je tegen diefstal. Deze verzekering valt ook als Casco af te sluiten, in dit geval is je boot verzekert tegen alle schade, die er niet opzettelijk door jezelf aan wordt toegebracht. Uiteraard neemt de premie van de verzekering toe naarmate je meer verzekert.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Bootverzekering? Bij het afsluiten van een bootverzekering is het belangrijk te letten op de dekking. Bepaal van tevoren welke schade je gedekt wil hebben en zoek daar vervolgens de beste prijs bij. Wanneer je alleen afgaat om prijs kom je uiteindelijk bedrogen uit, omdat er weinig gedekt zal zijn.
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 20x gestemd en er zijn 9 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van bootverzekeringen.

Delta lloyd weigert boot direct te bergen, daardoor 30.000 euro schade Totaalscore: 2.0
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 3  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.0
Door M. Gideonse op vrijdag 29 juli 2016 over Delta Lloyd Bootverzekering

waardeloze bootverzekering!!! vastgelopen op veersemeer 30.000 euro schade, verzekering betaald niks van de schade die grotendeels door hun is veroorzaakt.

anderhalve week terug vastgelopen op veersemeer, lekkage in kiel door vast varen. verzekeraar was slecht te bereiken, weigerde vervolgens directe berging, vonden ze te duur, wachte tot de volgende dag toen was heel de boot vol gelopen met water en alles kapot van apparatuur tot met motor.

ondanks uitgebreide dekking krijg ik niks, ga het er niet bij laten zitten

Prima bootverzekering van Allianz via Datacombinatie Yacht Verzekeringen Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 8.6
Door Willem Kouwer op woensdag 3 februari 2016 over Allianz Bootverzekering

Via mijn tussenpersoon heb ik een bootverzekering bij Allianz afgesloten.
De premies liggen lager dan van mij oude bootverzekeraar, maar ik vind vooral de voorwaarden erg belangrijk. De voorwaarden van Allianz welke Datacombinatie heeft aangeraden zijn erg uitgebreid.

Dit is één van de weinige maatschappijen welke nieuwe onderdelen uitkeert bij een schade, dus geen gezeur. Helaas heb ik een kleine schade gehad welke keurig is afgehandeld !

FBTO denkt mee Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Michel van den E. op zondag 3 november 2013 over FBTO Bootverzekering

Vanaf kleins af aan ben ik veel op het water te vinden. Varen is echt mijn hobby, gelukkig is mijn vrouw er ook erg fan van. Een half jaar geleden heb ik een nieuwe jacht gekocht. Ik zou het heel erg vinden als er met deze boot iets zou gebeuren. Via vrienden die ook een nieuwe jacht hebben, ben ik bij de bootverzekering van FBTO uitgekomen. Zij hebben deze verzekering aangeraden.

De boot is all risk verzekerd bij FBTO. Ik heb gebeld om wat meer informatie op te vragen en ik werd echt heel keurig geholpen. Ze luisteren naar je en denken met je mee. De premie is nog best voordelig en de voorwaarden zijn uitstekend. Ik vind het een fijn gevoel dat deze boot all risk verzekerd is en ik heb het gelukkig nog niet nodig gehad maar ik weet zeker dat ik op FBTO kan rekenen. Ze denken echt met je mee, en niet omdat ze iets willen verkopen, maar omdat er daar ook mensen zijn die mijn hobby begrijpen.

Dus als u ook uw boot wilt verzekeren, zou ik zeker FBTO in overweging nemen.

Goed gehandeld ANWB! Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door Jos op dinsdag 10 september 2013 over ANWB Bootverzekering

Enige tijd geleden hebben wij schade gehad aan ons roer. Dit is hierna prima geregeld. De ANWB heeft heel goed meegedacht. Ook kwamen ze met het idee om een vervangende boot te huren. deze huur is direct overgemaakt naar de huurder van de boot. Op deze manier hebben wij gewoon kunnen doen wat we wilde.

De anwb heeft heel goed gehandeld en meegedacht. Wij raden deze verzekering aan iedereen aan

Nooit weer datacombinatie (Unigarant) Totaalscore: 1.6
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 1  
Dekking: 2  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.6
Door J.B op maandag 15 april 2013 over Unigarant Bootverzekering

Had of heb officieel mijn boot nog bij datacombinatie verzekerd. Ik heb de verzekering in 2011 opgezegd bij een zekere heer R maar die heeft dit nooit doorgegeven in 2012 weer het zelfde spelletje en heb ik dus maar niet betaald. Ze sturen geen aanmaning of zo maar direct een incassobureau. Als je klanten die jarenlang braaf betaald hebben en nooit een schade hebben gemeld zo behandeld dan hoor je bij mij niet goed beoordeelt te worden. Slechte oneerlijke behandeling vooral door de heer R

boot gezonken geen uitkering Totaalscore: 1.4
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.4
Door jojones op dinsdag 9 april 2013 over Europeesche Bootverzekering

boot gezonken geen uitkering men heeft mj als verzekerde geprobeerd weg te zetten als zijnde de dader de politie trapte er nog in ook werd ik ineens verdachte schoftige verzekeraar totaal onbetrouwbaar later zaak gesponeer echter geen dader dus geen uitkering waardeloos

Meeus nimmer en nooit, niet deskundig voor bootverzekering Totaalscore: 4.2
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.2
Door H. Hendriks op zaterdag 8 december 2012 over Meeùs Bootverzekering

Enkele keren contact gehad. er ontbreekt totale ervaring op het gebied van dit product.
Informatie opgevraagd nimmer gekregen, toe gebeld met klanten service, ruim 30 minuten in de wacht. Toen van het kasje naar de muur gestuurd (4x doorverbonden) en nog geen steek verder. Kwam er tijdens het gesprek wel achter dat ze niet thuis waren in de materie van bootverzekering , zoals foutieve informatie of men wist het niet.
Advies sluit verzekering bij maatschappijen/tussenpersonen welke goed bekend zijn met het product
maatschappijen bekend met het product zijn bijv. Delta Lloyd, Europeesche, Watersportverzekeraar, Oranje verzekering, EFM, Noord Nederland, SOM, Unigarant,

Bootverzekering berekenen een ramp Totaalscore: 4.2
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 4.2
Door rickosj op vrijdag 29 juni 2012 over Delta Lloyd Bootverzekering

Wat een BAGGER site van die Delta Llord zeg! Ik probeer nu al 3 dagen achter elkaar de verzekering voor mijn boot te berekenen maar telkens krijg ik foutmeldingen en een tekstje dat ik contact met de klantenservice moet opnemen. Wanneer ik dan bel krijg ik te horen dat er wordt gewerkt aan het probleem en het morgen opgelost zou moeten zijn, nou mooi niet dus! Ga het wel ergens anders proberen doeeeei!!

Geen vergoeding voor gezonken boot Totaalscore: 2.8
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 1  
Dekking: 2  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 2.8
Door KLE op woensdag 22 februari 2012 over Europeesche Bootverzekering

Mijn boot ligt in centrum Amsterdam in de grachten. Gebruik hem niet heel vaak maar is wel leuk om eens mee te varen.
Toen ik smorgens bij de boot kwam bleek deze te zijn gezonken,zomaar, nee natuurlijk niet. Vandalen hebben hem laten zinken. Helaas geen enkel spoor van de daders en daarom krijg ik helemaal niks vergoed voor mijn boot van de bootverzekering. Je kan zeggen wat je wil maar ze luisteren helemaal nergens naar, geen vergoeding voor mij, maar ook geen bootverzekering van de Europesche meer voor mij!!!

Deel uw ervaring met uw Bootverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
Meeùs
Meeùs Bootverzekering 6.4 (1 ervaring)
€ 2,42 p/m
ANWB
ANWB Bootverzekering 7.6 (1 ervaring)
€ 2,48 p/m
Europeesche
Europeesche Bootverzekering 3.3 (2 ervaringen)
€ 2,50 p/m
VerzekerUzelf.nl
VerzekerUzelf.nl Bootverzekering 4.0 (0 ervaringen)
€ 7,43 p/m
Delta Lloyd
Delta Lloyd Bootverzekering 4.7 (2 ervaringen)
€ 10,00 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema