De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

Een bromfietsverzekering is hetzelfde als een autoverzekering, maar dan voor de bromfiets, scooter of snorfiets. lees meer

Vergelijk 10 scooterverzekeringen

Vergelijk Bromfietsverzekering
Bromfietsverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
ANWB Bromfietsverzekering € 3,13
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste bromfietsverzekering

Deze verzekering is per maand € 3,96 goedkoper dan de gemiddelde bromfietsverzekering op Verzekeraar.nl.
7.3
Univé Bromfietsverzekering € 3,45 3.7
HEMA Bromfietsverzekering € 3,97 5.6
InShared Bromfietsverzekering € 4,03 7.0
Polis Direct Bromfietsverzekering € 4,49 7.4
Verzekeraar.nl Award: Best scorende bromfietsverzekering

Deze verzekering scoort 35% beter dan de gemiddelde bromfietsverzekering op Verzekeraar.nl.
VerzekerUzelf.nl Bromfietsverzekering € 5,02 7.0
ENRA Bromfietsverzekering € 5,49 5.8
Unigarant Bromfietsverzekering € 11,07 3.7
Centraal Beheer Bromfietsverzekering € 14,13 6.4
Meeùs Bromfietsverzekering € 18,67 4.6
Waarom sluit je een Bromfietsverzekering af? Allereerst is het net als bij een auto verplicht je WA-verzekering af te sluiten voor je bromfiets. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid en daar komt niemand onderuit. Dit is ingesteld omdat de schade die je toe kunt brengen aan andere bromfietsen of andere voertuigen vaak flink in de papieren loopt. Veel mensen hebben het geld niet zomaar achter de hand, zeker niet wanneer er blijvend letsel aan personen wordt veroorzaakt. De kosten van deze schades kunnen in de tienduizenden euro’s lopen. Om te zorgen dat iedereen die hiervan het slachtoffer wordt zijn of haar schade vergoed kan krijgen moet iedereen die de openbare weg op wil verplicht verzekerd zijn.
Termen binnen Bromfietsverzekering Er zijn drie soorten bromfietsverzekeringen. Dit zijn:
  • De WA-verzekering
  • De Casco verzekering
  • De diefstalverzekering

Zoals aangegeven is de eerste in Nederland verplicht wanneer je met je bromfiets de openbare weg op wilt. Je verzekert je hiermee tegen schade die je toebrengt aan anderen in het verkeer. Uiteraard geldt dit alleen wanneer je dit niet opzettelijk doet. Doe je dit wel, dan keert de verzekering helemaal niets uit.

De tweede mogelijkheid is een Casco verzekering. Hiermee vergoedt de verzekering ook de schade die je onopzettelijk aan je eigen bromfiets toebrengt. Hierbij kun je denken aan schade die veroorzaakt wordt door aanrijding of botsingen met paaltjes of muurtjes. De reparaties die hierdoor nodig zijn worden betaald door de verzekering, wat je een hoop geld kan kosten.

Ten derde kun je kiezen voor de diefstalverzekering. Wanneer je je bromfiets goed beveiligd hebt, maar deze toch wordt gestolen wordt dit vergoed door de verzekeraar. De beveiliging is hierbij van groot belang, staat je bromfiets bijvoorbeeld niet op slot en wordt deze meegenomen, dan zal de verzekering niet uitkeren en wordt het afgedaan als ‘je eigen schuld’.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Bromfietsverzekering? Let bij het afsluiten van een bromfietsverzekering vooral op de premie. Wanneer je een WA-verzekering kiest is het pakket dat de verzekeraar levert nagenoeg altijd hetzelfde. Dit betekent dat je met de goedkoopste premie het beste af bent. Wanneer je een Casco of diefstalverzekering wilt afsluiten kun je ook kijken naar de dekking van de verschillende verzekeraars en met name tot welk bedrag ze bepaalde schades vergoeden, dit verschilt vaak per aanbieder.
Hoe kies ik een Bromfietsverzekering? De prijs van je bromfiets is een goede indicator. Heb je een dure bromfiets, dan is het interessant om een Casco of diefstalverzekering af te sluiten. Wanneer je bromfiets wat minder waard is wordt dit relatief duurder en is het dus eigenlijk zonder van je geld. Kies in dit geval voor een eenvoudige WA-verzekering en zorg er zelf voor dat je geen schade rijdt en je de bromfiets goed beveiligd.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 56x gestemd en er zijn 22 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van brommerverzekeringen.

klacht fiets verzekering bij pech geen hulp Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.2
Door MK.van.Dam op zaterdag 11 augustus 2018 over Allianz Bromfietsverzekering

al bijna 3 jaar 2 i bike fiets verz lopen bij jullie.Vorig jaar dec met pech onderweg gestaan 40 min voor tel werd opgenomen. Toen een uur op hulp moeten wachten.Nu maandag pech met accu. gebeld 45 min aan de tel gehangen niet opgenomen .Ander keuze menu genomen . Kreeg een jongen aan de tel ,die zei bij fietsned te horen.En hij wist van het probleem bij Allianz die hielpen hun klanten niet. nog eens geprobeerd inmiddels meer dan een uur van mijn bel tegoed weg en GEEN HULP.Heb toen zelf iemand laten komen om ons van papendrecht naar dordrecht te brengen.Mijn man is hart patient en heeft het door de warmte en opwinding heel slecht gehad.Ik vind het schandalig zo als wij behandeld zijn nou niet behandeld.Heb daarna gebeld nog maals gebeld wat echt een drama is bij jullie kreeg een meisje aan de tel.Die zei oh wat vervelend nou. Nou mn stoppen sloegen door .zij kon niks voor mr doen,maar ik zou terug gebeld worden OOK NIET gebeurd.heb nu al mn klacht radar gemaild en ga hier zeker mee door. ook zal ik niet twijfelen als mijn klacht niet netjes afgehandeld wordt dit te melden bij Kifid..Ik ben echt woedend zo als jullie met klantan omgaan jullie durven nog op je site te zetten bij pech met 35 min hulp. Nou dan is de telefoon nog niet eens opgenomen.Echt zo schandalig heb bromfiets verz aangegeven omdat fiets verz er niet bij staat.

Luie oplichters, geen coulance Totaalscore: 1.4
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.4
Door Caroline op woensdag 27 december 2017 over Unigarant Bromfietsverzekering

Jarenlang trouwe klant geweest. Eenmalig vergeten adreswijziging door te geven. Geen een keer is er gebeld of gemaild. Ook niet met een van mijn ouders contact opgenomen die in de “verzekeringsstamboom” staan. Direct een incasso bureau... boete rdw. Alleen maar omdat ze ronduit lui zijn op het kantoor, geen coulance. Mijn adres staat gewoon in alle registers.... nooit meer een verzekering hier....

Onduidelijk Totaalscore: 4.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 3  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 4.8
Door mariska op woensdag 3 mei 2017 over HEMA Bromfietsverzekering

Schade Wordt niet uitbetaald en als het uitbetaald wordt dan gaat je maandellijkse premie met 10 euro omhoog en je krijgt -3 schadevrije jaren omdat er buiten door iemand met je scooter gespeeld is en daardoor je standaard afgebroken is als je dan contact opneemt krijg je eerst te horen dat het bedrag al uitgekeerd is en dat ze geen geld konden verhalen bij iemand dat ik er maar voor op moet draaien met een maandelijkse verhoging van 10 euro en schade vrije jaren want dat schijnen nieuwe regels te zijn van 1 of andere bond waar ik niks over kan vinden.

Onterecht beschuldigd, slechte communicatie en service Totaalscore: 1.8
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.8
Door Joelle op dinsdag 18 april 2017 over Unigarant Bromfietsverzekering

Na meerdere reviews te hebben gelezen over sleutels die zoek raken bij anderen met een fietsverzekering bij Unigarant is dit mij nu ook overkomen! Ik heb 2 sleutels opgestuurd en nu zou er maar 1 zijn binnengekomen. Na het uitblijven van de uitkering van mijn verzekering zonder daar enig bericht over te hebben gehad, maar besloten zelf te bellen om te kijken wat er aan de hand was. Hele nare ervaring, waarbij ik onterecht als schuldige wordt aangewezen en ik het idee heb dat niet ik, maar Unigarant degene is die fraudeert. Zeer slechte communicatie en service. Nu in afwachting van een gepaste oplossing van Unigarant.

Geen meedenkende mensen die goed naar de situatie kijken. Zeer kortzichtig Totaalscore: 2.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.4
Door Eric op donderdag 15 december 2016 over Univé Bromfietsverzekering

Als je ze nodig hebt geven ze niet thuis. Na de diefstal van mijn Canta die ik all risk verzekerd had word je behandeld als een crimineel.
Ben er doodziek van geweest, er werd glashard gezegd dat de goede onder de kwade lijden.
Tja daar moet je het mee doen, echt walgelijk.

Niet uit betalen na een incident Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Vd linde op vrijdag 9 december 2016 over HEMA Bromfietsverzekering

Als je bij hun verzekerd ben en er gebeurd wat betalen ze niet uit en verzinnen ze allemaal smoesjes om onder de uitbetaling uit te komen wij hebben het kort geleden mee gemaakt en er wordt niet uit gekeerd door een sleutel die niet correct is gebruikt volgens hun nou weet niet hoor hema verzekeringen de sleutel doe je in het slot en draai hem om dit is een fucking slechte verzekeringsmaatschappij maatschappij nooit meer daar iets verzekeren

Absurde premieverhoging Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door A.M. van den Berge op maandag 20 juni 2016 over Unigarant Bromfietsverzekering

In mijn geval gaat het om een fietsverzekering (deze keuze staat niet in het menu). De premie van de verzekering is met meer dan 100% gestegen. Bij navraag bleek dat dit klopt. Reden voor mij om de verzekering te beëindigen en op zoek te gaan naar een andere verzekering. Deze verhoging is absurd!

Criminelen Totaalscore: 1.4
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.4
Door Gerechtigheid op dinsdag 19 januari 2016 over Unigarant Bromfietsverzekering

Meest gruwelijke verzekering van Nederland, behandelen je zonder enig bewijs als oplichter en maken misbruik van alle toevertrouwde diensten zoals CIS.
Registreren je als oplichter,maar als je wat geld toeschuift schrappen ze je.
Zijn alleen op jouw geld uit.
Ga nooit met deze notoire oplichters om, u bent gewaarschuwd!!!!!!

Zeer slechte communicatie Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 10  
Dekking: 2  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door Danny op donderdag 7 januari 2016 over Centraal Beheer Bromfietsverzekering

Brommobiel verzekering
Hoi ben al 10 jaar trouwe klant bij CB met mijn brommobiel verzekering koste me eerst 114€ per jaar en afgelopen jaar verlaagt naar 83€ helemaal super
Maar aan al het mooie komt een eind dus moest ook de brommobiel vervangen worden voor een nieuwere ik netjes CB gebeld voor een overschrijving er waren wat computer probleempjes maar komt goed zeiden ze oké en blijft de premie ongeveer het zelfde vroeg ik nog oh ja hoor kan hoog uit een paar eurootjes schelen. Na anderhalve week nog niets gehoord te hebben weer gebeld van hoe of wat , komt goed we zijn er mee bezich. Oké prima na 3 weken brief op de deurmat van CB he he eindelijk ik maak hem open uw nieuwe premie bedraagt 283€ meneer

Stelletje oplichters Totaalscore: 1.6
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 1  
Dekking: 2  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.6
Door frits op donderdag 19 november 2015 over Unigarant Bromfietsverzekering

in mei had ik mijn brommobiel verzeker bij Unigarant
voor 20,05 per maand en dat gin de 24 e van mijn rekening af
dat gin 2 maanden goed tot dat er op eens 35 euro er van af gin zonder enig overleg waar ik niet mee eens ben en het terug heb gehaald en ze zelf die 20,5 heb over gemaakt
krijg ik op eens een mail van hun van een betaling achterstand
ik dag het niet ik heb een polis van 20,05 en geen 35 euro hadden ze eerst maar een brief moeten sturen en niet zomaar aangepast zonder enig overleg en nu leg ik er uit bij hun wat je bent een wanbetaling zegen ze Stelletje oplichters die Unigarant

Meer ervaringen met Bromfietsverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Bromfietsverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

iPad actie Maak kans op een iPad 3!
Deel uw ervaring over een verzekeraar op Verzekeraar.nl en maak automatisch kans op een iPad 3.

Actievoorwaarden
Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15603
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema