Hondenverzekering

Hondenverzekering

Een hondenverzekering kun je bij diverse verzekeraars afsluiten. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om dit te doen, waardoor het verstandig is hier ook een keer goed naar te kijken. lees meer

Vergelijk 6 hondenverzekeringen

Vergelijk Hondenverzekering
Hondenverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
InShared Hondenverzekering € 7,25
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste hondenverzekering

Deze verzekering is per maand € 8,78 goedkoper dan de gemiddelde hondenverzekering op Verzekeraar.nl.
6.9
HEMA Hondenverzekering € 12,03 6.3
Petplan Hondenverzekering € 18,44 5.5
OHRA Hondenverzekering € 18,75 7.6
Verzekeraar.nl Award: Best scorende hondenverzekering

Deze verzekering scoort 29% beter dan de gemiddelde hondenverzekering op Verzekeraar.nl.
Kruidvat Hondenverzekering € 19,41 6.8
Reaal Dier & Zorg Hondenverzekering € 22,98 5.3
Waarom sluit je een Hondenverzekering af? Een hondenverzekering is om een aantal verschillende redenen heel interessant. Zo is het allereerst bijvoorbeeld goed om te weten dat een hondenverzekering dekking biedt tegen de kosten die je maakt wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van een dierenarts. Over het algemeen loopt dit al snel flink in de papieren, waardoor het een goed idee is om een hondenverzekering af te sluiten. Op die manier kun je er namelijk voor zorgen dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen.
Een hondenverzekering zorgt er zo indirect voor dat je voor de best mogelijke zorg voor je hond kunt kiezen wanneer er onverhoopt wat met je hond gebeurt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hond te maken krijgt met een ongeval, waardoor het nodig is om je hond te opereren of een andere behandeling te geven. De kosten hiervan kunnen flink oplopen, aangezien een dierenarts net als een reguliere arts niet goedkoop is. Er is voor veel mensen niets vervelender dan kiezen tussen financiële moeilijkheden en de gezondheid van hun hond, waardoor het verstandig is om een goede verzekering af te sluiten. Met de hondenverzekering kun je deze keuze namelijk voorkomen.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Hondenverzekering? Bij het afsluiten van een hondenverzekering is het verstandig om op een aantal verschillende zaken te letten. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om rekening te houden met het feit dat niet iedere verzekering een volledige dekking van de kosten biedt. Zorg er dus voor dat je de maximaal uit te keren bedragen goed op een rijtje zet, om vervolgens een keuze te maken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een bepaalde hondenverzekering een lage premie biedt, maar dat dit komt omdat de voorwaarden ook een stuk minder uitgebreid zijn. Op de lange termijn kan de verzekering zo alsnog duurder uitpakken, waardoor het verstandig is om hier goed naar te kijken:
  • Maximale uitkering per ongeval
  • Premie van de hondenverzekering
  • Onderdelen van de dekking
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 43x gestemd en er zijn 21 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van hondenverzekeringen.

Lokkertje wordt steeds duurder en minder dekking Totaalscore: 4.0
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 4  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 4.0
Door Jan op zondag 19 maart 2017 over HEMA Hondenverzekering

Drie jaar geleden mijn pub verzeker Middels is de premie al van 17 naar 21 euro verhoogd en per 1 mei wordt de dekking en het te vergoeden bedrag. Per geval verminderd. Ik ga 25 euro per maand opzij zetten en de kosten en het risico zelf dragen.

De premie schiet al snel de lucht in Totaalscore: 5.4
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.4
Door Janine op zondag 2 november 2014 over InShared Hondenverzekering

Sinds enkele weken aan het oriënteren voor een hondenverzekering voor onze nieuwe aanwinst. Inshared leek op het eerste gezicht veruit de meest aantrekkelijke dierenverzekering te bieden. Iets meer onderzoek later blijkt die 6 euro premie dus alleen te gelden voor kosten als gevolg van een ongeluk, terwijl andere zorg (ziekten etc) aanvullend verzekerd moeten worden voor nog eens bijna 30 euro in de maand extra.

Honden boven de 8 jaar kunnen niet verzekerd worden, ook niet als dat ras een gemiddelde leeftijd bereikt van bijvoorbeeld 14, zoals bij onze oudste hond het geval is.

Katten kunnen tot maximaal 10 jaar verzekerd worden.

Klantvriendelijk, rekening wordt snel uitgekeerd, kortom een goede verzekering Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.8
Door Jacqueline Jeronimus op zaterdag 27 september 2014 over Petplan Hondenverzekering

Ik ben al een aantal jaren zeer tevreden over Petplan. Mijn twee honden en 1 kat heb ik in de basis verzekering. Mijn vorige kat en hond ook. Ik ken dus de tijd nog dat je eigen bijdrage 35 euro per jaar was en dat was het, rekening na rekening werd je vergoedt uitgekeerd. Ik had toen een aantal dieren die later erg ziek werden dus het kon niet op een paar duizend euros werden vergoedt. Eigenlijk ook wel logisch dat er nu een eigen bijdrage van 15% gevraagd wordt , consult 50%, alleen de grote onderzoekingen 50% eigen bijdrage dat valt wel iets tegen maar begrijpen doe ik het wel anders kunnen de verzekeringen ook niet blijven bestaan. Declaraties worden snel uitgekeerd, klantenservice staat je vriendelijk te woord, ik ben zeer tevreden over Petplan en herken de klachten dus niet.

Petplan voor zorg???? Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 2  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door hans nieuwendijk op donderdag 31 juli 2014 over Petplan Hondenverzekering

De firma Petplan lijkt een beleid te voeren om het zoeken van specialistische hulp voor uw huisdier te ontmoedigen. Zo zijn per 1 augustus een aantal van 40 specialistische klinieken uitgesloten van het feit dat er rechtstreeks gedeclareerd kan worden door de kliniek bij Petplan. Hierdoor moeten, vaak kostbare, specialistische behandelingen en onderzoeken eerst door de klant worden voorgeschoten. Dat is juist bij de hogere bedragen voor veel mensen het probleem.
"de beste zorg voor uw huisdier" lijkt voor Petplan "de goedkoopste zorg voor uw huisdier".

Hans Nieuwendijk
Dierenarts-eigenaar
de Tweede Lijn
Verwijscentrum voor Gezelschapsdieren
www.detweedelijn.nl

misschien iets duurder maar superrrrrrr goed Totaalscore: 9.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.6
Door marieke de bruijn op donderdag 26 juni 2014 over Reaal Dier & Zorg Hondenverzekering

Wij hebben deze verzekering afgesloten toen wij onze pup kregen helaas is onze hond is maar 8 maanden oud geworden zij had een gezwel in haar luchtpijp dus 5 maanden veel bij dieren artsen geweest veel verdriet en wanhoop maar een zorg minder een verzekering waar je echt op kan bouwen snelle nette afhandeling van declaraties zeer vriendelijke medewerkers die je alle hulp bieden waar nodig zelfs betalen ze mij nog 25% van de premie terug i.v.m. de royal canin actie dit was voor een jaar maar ook nu zelfs begrip voor onze situatie
Het verlies van Donna is groot maar de dankbaarheid aan proteq is er ook

Negatief: verhogen van premies en verminderen van dekking Totaalscore: 2.0
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.0
Door Max op dinsdag 22 april 2014 over Reaal Dier & Zorg Hondenverzekering

Door consequent verhogen van maandpremies, verhogen van eigen risico, verminderen van dekking en negatief aanpassen van de voorwaatden, heeft Proteq als maatschappij en de Proteq-honderverzekering in bijzonder volledig afgedaan.
1. Ik ga nooit meer een verzekering afsluiten bij Proteq
2. Ik ben nog "in gesprek" voor mijn laatste declaratie

Hond door verzekeraar als oud vuil aan de kant gezet Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 5.0
Door J. Verniers op dinsdag 18 maart 2014 over Reaal Dier & Zorg Hondenverzekering

Op 16 maart ging ik op zondag naar de dierenarts voor mijn pas 2 jaar oude Boxer die inmiddels extreem artrose blijkt te hebben. Dit omdat hij het vanmorgen uitgilde van de pijn. Ik kreeg pijnstillers om even verder te kunnen, nadat verzekeraar Proteq recent eenzijdig de verzekering voor de hond heeft beëindigd….
Sinds augustus zit of zat ik, dat moet nog bevochten worden, met de nieuwe Boxer bij deze firma, de verzekeraar die pretendeert als enige de aandoeningen als HD te vergoeden als er weliswaar een hoge premie wordt geaccepteerd door de klant. Het was mede daarom dat ik van Petplan, na een andere negatieve ervaring aangaande de vergoeding voor een noodzakelijke castratie, in goed vertrouwen overstapte. Daarna is bij mijn pas twee jaar jonge hond recent artrose vastgesteld. In eerste instantie werden de röntgenfoto's vergoed, maar inmiddels heeft deze firma een stok om mijn hond mee te slaan. Als drogreden wordt nu een huidaandoening aangevoerd waar ik ook een declaratie voor stuurde, dat wil zeggen voor de tweede keer, nadat ik de declaratie voor die foto’s instuurde omdat ik na de eerdere declaratie geen reactie daaromtrent kreeg. Ze hebben daarom gegevens bij de dierenarts opgevraagd en zagen dat de hond er al eerder voor bij de dierenarts kwam, voor het contract wel te verstaan. Ik zou deze huidaandoening, die allang over is, aldus bewust verzwegen hebben. Zonder waarschuwing vooraf kreeg ik zelfs zonder een telefoontje een onpersoonlijke aangetekende brief met de mededeling dat ik, vanwege het feit dat ik niet vermeld zou hebben eerder bij de dierenarts te zijn geweest, geen verzekerde meer ben en dat daarom het contract eenzijdig is opgezegd. Ik heb aangetekend geantwoord en kreeg nu aangetekend antwoord. Dat ik al maanden €48 betaalde maakte niet uit, puur het feit dat de huidaandoening speelde voor de aanmelding bij Proteq is hun argument. Als dat wel op dat moment duidelijk was geweest zou Do ook niet geaccepteerd zijn, dus blijkbaar vanwege die huidkwestie….
Pure onzin: de huidaandoening is allang over en dus niet er zake. Ik zou de (huid-)declaratie zelfs kunnen terugtrekken en zo aangeven dat Proteq huidaandoeningen niet (meer) hoeft te vergoeden. Maar nee, Proteq sluit ‘daarom’, weliswaar achteraf door mij ook nog als leugenaar neer te zetten, Do voor alles uit voor allerlei aandoeningen. Waaronder natuurlijk de Artrose hetgeen in geval van een 2 jaar oude hond die wel 12 jaar kan worden natuurlijk heel duur zou kunnen komen te staan voor een commerciële verzekeraar…. Zelfs bij het ‘keurige’ en zogenaamd middels reclame zo ‘veel biedende’ Proteq komt dan de aap uit de mouw!! De firma heeft niet eens het lef om aan te geven dat het werkelijke probleem die artrose is. Hoe laf is die opstelling en hoe vals de mooie reclame alsof ze geen kwalen uitsluiten. Vandaar dat ondanks het door Proteq aan zichzelf toegedichte waarderingscijfer 8, op grond van zogenaamde reacties, Proteq een feitelijke waardering met bijvoorbeeld een 4,6 door klanten krijgt toebedeeld op de webpagina van Zeker.com, waar meningen over verzekeraars worden verzameld, op basis van 42 ervaringen. Blijkbaar is de aan haar zelf gegeven waardering net zo geflatteerd als haar beloftes die ze niet waar maakt!

J. Verniers
Arnhem

Uitsluiting oudere hond Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door ima op dinsdag 18 februari 2014 over Reaal Dier & Zorg Hondenverzekering

Discriminerend voor klanten (die inmiddels een flink hoge premie betalen elk jaar verhoging) met een oudere hond. Uitgeklede basisdekking. Dus aanvullend verzekeren noodzakelijk. Oudere hond niet meer elders te verzekeren. Dus slikken of stikken. Betaal inmiddels 714 euro op jaarbasis.

acute.baarmoederontsteking niet vergoed.door proteq wel hond bijna dood! Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door mary op zaterdag 8 februari 2014 over Proteq Hondenverzekering

Mijn laatste ervaring.met.proteq is zwaar kansloos. Hond bijna dood door baarmoederontsteking. Nu declaratie van 520 euro ingediend krijg ik te horen dat.er.maar.50% van sterilisatie vergoed wordt. Echter het gaat niet om sterilisatie maar leven of dood.al jaren premies.betaald voor 3 honden, heb via fb mijn ongenoegen uitgesproken en telefonisch ook, ik word doodleuk afgescheept met jammer dat u het niet heeft begrepen, en wordt van facebook afgegooit door ze, znder.verdere.reacties over.hoe of wat. Mijn dierenarts vecht.al lang tegen deze uitspraken met.acute.baarmoederoperaties.welke.vergoed horen te.worden, maar.komt er.net als.ik niet.doorheen. wat een schandaal is.dit zeer.ontevreden ben ik over deze.gang van zaken!!

onbetrouwbare graaiers Totaalscore: 1.8
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.8
Door jose op dinsdag 28 januari 2014 over Proteq Hondenverzekering

Dit is geen verzekeringsmaatschappij maar een graaimaatschappij.
Polisvoorwaarden worden uitgekleed en de premies stijgen explosief.
Bij proteq gaat het alleen om zoveel mogelkjk winst maken.

Meer ervaringen met Hondenverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Hondenverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
InShared
InShared Hondenverzekering 6.9 (1 ervaring)
€ 7,25 p/m
HEMA
HEMA Hondenverzekering 6.3 (1 ervaring)
€ 12,03 p/m
Petplan
Petplan Hondenverzekering 5.5 (6 ervaringen)
€ 18,44 p/m
OHRA
OHRA Hondenverzekering 7.6 (1 ervaring)
€ 18,75 p/m
Kruidvat
Kruidvat Hondenverzekering 6.8 (0 ervaringen)
€ 19,41 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema