Motorverzekering (oldtimer)

Motorverzekering (oldtimer)

Zoals de titel in principe al aangeeft is het een motorverzekering voor de oldtimers, de oude exemplaren. Oldtimers vertegenwoordigen een extra grote waarde en verdienen daarmee een aparte verzekering. lees meer

Vergelijk 4 motorverzekeringen (oldtimer)

Vergelijk Motorverzekering (oldtimer)
Motorverzekeringen (oldtimer)
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
ANWB Motorverzekering (oldtimer) € 2,03
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste motorverzekering (oldtimer)

Deze verzekering is per maand € 1,01 goedkoper dan de gemiddelde motorverzekering (oldtimer) op Verzekeraar.nl.
7.3
VerzekerUzelf.nl Motorverzekering (oldtimer) € 2,05 6.6
Europeesche Motorverzekering (oldtimer) € 4,07 7.5
Verzekeraar.nl Award: Best scorende motorverzekering (oldtimer)

Deze verzekering scoort 6% beter dan de gemiddelde motorverzekering (oldtimer) op Verzekeraar.nl.
Meeùs Motorverzekering (oldtimer) € 4,39 7.0
Waarom sluit je een Motorverzekering (oldtimer) af? Wanneer je motor ouder dan 25 jaar is en je deze niet dagelijks gebruikt gaat de verzekering er vanuit dat je deze motor als hobby hebt. Dit betekent voor de verzekeraar dat deze je een veel lagere premie kan aanbieden. Dit is natuurlijk erg prettig, want een lagere premie voor je motor houdt in dat je meer geld overhoudt aan het eind van de maand. Het is hiervoor dus wel belangrijk dat je kunt aantonen dat de motor meer dan 25 jaar geleden gebouwd is en dat je een ander voertuig gebruikt voor je dagelijkse ritjes en deze niet op je oldtimer maakt. In dat geval kan de verzekeraar je namelijk niet de extra lage premie aanbieden en zul je moeten kiezen voor een reguliere motorverzekering.
Termen binnen Motorverzekering (oldtimer) Je kunt kiezen uit twee verschillende verzekeringsvormen:
  • WA oldtimer motorverzekering
  • WA Casco oldtimer motorverzekering

In het eerste geval ben je alleen verzekert tegen schade die je toebrengt aan anderen. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Hierbij ben je verzekert tot een bedrag van ongeveer 1 tot 2,5 miljoen en kun je er dus vanuit gaan dat alle schade die je eventueel aan een ander voertuig toebrengt gedekt wordt. Het is wel belangrijk dat je deze schade natuurlijk niet opzettelijk toebrengt, wanneer dit wel het geval is en de verzekeraar daar achter komt betaal je het totale bedrag gewoon zelf en keert te verzekering helemaal niets uit.

De tweede mogelijkheid die je hebt is een WA Casco oldtimer motorverzekering. Deze verzekering is wat duurder, maar dat zie je dan ook terug in de dekking. De verzekering dekt niet alleen de schade die je onopzettelijk toebrengt aan anderen, maar ook de schade die je onopzettelijk toebrengt aan je eigen oldtimer motor. Wanneer je bijvoorbeeld tegen een paaltje botst of langs een muurtje schuurt worden deze kosten gedekt bij een WA Casco oldtimer motorverzekering.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Motorverzekering (oldtimer)? De dekking en de voorwaarden zijn net als bij bijna elke andere verzekering ook bij een oldtimer motorverzekering erg belangrijk. De dekking is in het geval van een WA oldtimer motorverzekering bij de meeste verzekeraars vergelijkbaar. Dit komt door het wettelijke karakter. De verzekering dekt alleen dat wat wettelijk verplicht is en blijft daarmee zo goedkoop mogelijk. Op het moment dat je besluit een WA Casco oldtimer motorverzekering af te sluiten heb je wat meer keuzemogelijkheden. Dan wordt het belangrijk te letten op de premie die je betaalt voor de dekking die je krijgt. Met name het maximaal uit te keren bedrag bij een bepaalde schade is hierbij belangrijk.
Hoe kies ik een Motorverzekering (oldtimer)? Wanneer je een WA oldtimer motorverzekering wilt kun je simpelweg kiezen voor de laagste prijs, omdat de dekking bij alle verzekeraars nagenoeg gelijk is. Wanneer je een WA Casco oldtimer motorverzekering wilt afsluiten kun je het beste eerst even op een rijtje zetten wat je zoekt in je verzekering. Daarna kun je hier de gepaste verzekering met de laagste prijs bij zoeken.
Ervaringen
Sorteer op:

Nog geen ervaringen van deze verzekering

Deel uw ervaring over uw Motorverzekering (oldtimer)
Deel uw ervaring met uw Motorverzekering (oldtimer) op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema