Motorverzekering

Motorverzekering

Bij het afsluiten van een motorverzekering is het verstandig om te letten op zaken als mogelijke combinaties met een autoverzekering en mogelijkheden tot korting. Door je motor bijvoorbeeld in de wintermaanden te laten staan is het in een aantal gevallen mogelijk om minder premie te betalen.

Vergelijk 29 motorverzekeringen

Vergelijk Motorverzekering
Motorverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Univé Motorverzekering € 2,23
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste motorverzekering

Deze verzekering is per maand € 12,57 goedkoper dan de gemiddelde motorverzekering op Verzekeraar.nl.
6.2
Meeùs Motorverzekering € 2,78 7.2
ANWB Motorverzekering € 2,90 7.2
NetPolis Motorverzekering € 3,91 5.9
InShared Motorverzekering € 3,99 8.2
Verzekeraar.nl Award: Best scorende motorverzekering

Deze verzekering scoort 17% beter dan de gemiddelde motorverzekering op Verzekeraar.nl.
Centraal Beheer Motorverzekering € 4,19 7.1
Unigarant Motorverzekering € 4,38 7.3
OHRA Motorverzekering € 4,83 7.5
Europeesche Motorverzekering € 4,91 6.8
HEMA Motorverzekering € 4,97 6.5
Nationale Nederlanden Motorverzekering € 5,23 5.7
De Nederlanden van Nu Motorverzekering € 5,49 6.9
VerzekerUzelf.nl Motorverzekering € 5,78 7.8
VvAA Motorverzekering € 5,81 7.2
Europeesche Motorverzekering (all risk) € 5,95 7.4
Meeùs Motorverzekering (all risk) € 7,35 6.0
ENRA Motorverzekering € 8,14 7.0
Univé Motorverzekering (all risk) € 15,32 6.5
InShared Motorverzekering (all risk) € 17,74 6.5
OHRA Motorverzekering (all risk) € 19,45 8.0
VerzekerUzelf.nl Motorverzekering (all risk) € 19,56 7.0
ANWB Motorverzekering (all risk) € 21,35 6.7
HEMA Motorverzekering (all risk) € 21,71 7.0
Centraal Beheer Motorverzekering (all risk) € 23,13 6.5
De Nederlanden van Nu Motorverzekering (all risk) € 25,17 6.7
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Motorverzekering? Het afsluiten van een motorverzekering hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Zo is het in een aantal gevallen mogelijk om te zorgen voor een aantrekkelijke korting door zowel je motor als je auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen, mits je over allebei beschikt natuurlijk. Daarnaast kan het lonen eens naar de mogelijkheid te kijken tot het verkrijgen van een korting door de motor tijdens bepaalde maanden te laten staan. Het is gaat goed mogelijk om de motorverzekering op die manier een stuk voordeliger uit te laten vallen, waardoor je minder premie betaalt. Door hier goed op te letten kun je een motorverzekering afsluiten die qua dekking uitstekende voorwaarden te bieden heeft en die aan de andere kant in ieder geval niet te duur is.
Combinatie Motorverzekering en autoverzekering Door voor een combinatie van een autoverzekering en een motorverzekering te kiezen bij dezelfde aanbieder is het in een aantal gevallen mogelijk om een korting op de premie te krijgen. Dat heeft te maken met het feit dat de verzekeraar op die manier beter in kans schatten wat de kans op een schade is. Wanneer je met de auto een aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd is de kans groter dat je ook op de motor voorzichtig zal rijden. Door de motorverzekering dan af te sluiten bij de verzekeraar waar je ook een autoverzekering hebt loopt kun je ervoor zorgen dat die informatie zich in jouw voordeel zal draaien. Zo kun je besparen op de kosten van de premie van de motorverzekering, terwijl je aan de andere kant toch voor een goede verzekering kunt kiezen. Uiteraard is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar en op die manier te ontdekken of het inderdaad mogelijk is om een korting te krijgen door er ook je motorverzekering af te sluiten wanneer je er al een autoverzekering hebt lopen.
Mogelijkheid tot korting op de Motorverzekering Daarnaast is het verstandig om te zoeken naar de mogelijkheden tot het verkrijgen van een korting wanneer je de motor tijdens bepaalde maanden laat staan. Het is de verzekeraars goed bekend dat de meeste ongevallen zich tijdens de wintermaanden voordoen. Wanneer het gladder wordt op de weg is het minder veilig om met de motor te gaan rijden. Er hoeft maar een klein stukje glad te zijn en de motor zal onhoudbaar worden. Anders dan bij het rijden in een auto heeft dat veel minder te maken met de eigen onkunde. Verzekeraars vinden het wat dat betreft prettig wanneer motorrijders aangeven dat ze tijdens de wintermaanden zo min mogelijk, of zelfs helemaal niet, zullen gaan rijden. Om dit gedrag te belonen bieden ze vaak een korting op de premie van de motorverzekering. Dit is niet altijd het geval, maar het is wel interessant om er in ieder geval naar op zoek te gaan.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 98x gestemd en er zijn 27 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van motorverzekeringen.

Slecht, doen alles om niet uit te keren. Je word niet terug gebeld. Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door Desie op vrijdag 21 december 2018 over Nationale Nederlanden Motorverzekering

Voertuig gesloten. Na 3 maanden word ik continu voor gek gehouden.
Krijg geen vragen op mn antwoorden en ze zouden me 4x bellen en ze hebben 0x gebeld.

Slecht bedrijf!

Unigarant verdiend een IJSKOUDE douche !!!! Totaalscore: 4.8
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 6  
Dekking: 10  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 4.8
Door P.M. Verkooijen op zaterdag 21 april 2018 over Unigarant Motorverzekering (all risk)

Wij hebben 4 april nieuwe E-Bikes gekocht en ook een E-Bikeverzekering bij Unigarant afgesloten !! Wat zeker NIET goedkoop is. Maar dat is onze keuze.
Netjes binnen 14 dagen betaald !!! Iets wat zeker NIET iedereen doet ...En ik snap best dat we een automatisch aangemaakte brief hebben gekregen.
Nu is mijn voorstel : Verstuur die brieven 2 of 3 dagen LATER !!!
Zo een eerste herinnering komt zo over als ben je een WANBETALER !!
Dit vind ik dus ECHT NIET KUNNEN !! Zo ben je na een jaar een klant kwijt en ik zal ZEKER U Bedrijf NIET aan prijzen bij andere.!!!
Ik voel me zeer VERNEDERD !!!! En oh ja bij de aan te kruisen verzekeringen staat nog NIET eens de E-Bike verzekering !!! Zo ga je niet met welwillende mensen om. Hoe groot het bedrijf ook is !!

Een warm bad, maar waar net zo goed op de regeltjes gelet wordt! Totaalscore: 9.9
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 10  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.9
Door Anna op woensdag 23 augustus 2017 over ASR Motorverzekering (all risk)

Menselijk, betrokken gesprek gehad. Top. Zo moesten er meer hulpvaardige mensen zijn. Zakelijk maar toch heel betrokken. Duidelijke uitleg, zonder versprekingen te doen!

Treurige balle tent Totaalscore: 2.2
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 2.2
Door Jeff op vrijdag 5 juni 2015 over Univé Motorverzekering

Zeer slechte maatschapij.
12 jaar ben ik verzekerd geweest bij unive
Regelmatig niet kloppende prijzen voor toen ze over gingen op een nieuw systeem.
Maar als klap op de vuurpijl hebben ze mijn verzekering door een fout stop gezet een foutje geven ze ook eerlijk toe. Helaas heb ik 400 euro boete gehad van de rdw en unive geeft geen thuis en willen dit niet rechtzetten voor mij om te huilen....
Harde werker nooit schulden maar 400 euro spaargeld weg bedankt unive !!

Laagste premie door gebrek winterstop periode motorverzekering Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 7.2
Door B.N. op zaterdag 20 december 2014 over Univé Motorverzekering

De motorverzekering van Unive heeft de laagste premie maar daar moet men niet bij vergeten dat de verzekeraar géén winterstop periode kent. Je moet dus het hele jaar door verzekerd zijn. Alleen om deze reden heeft Unive de laagste premie om een motor te verzekeren, uiteindelijk compenseert dit zich met andere verzekeraars die wel een winterstop aanbieden.

Op verdere punten is deze motorverzekering van Unive heel degelijk. Kortingen bij o.a. meerdere verzekeringen en kortingen bij goede beveiliging kunnen zijn allemaal beschikbaar en kunnen de laagste premie dus nog net wat verder omlaag brengen. Afhankelijk van het type motor dat je bezit is het geen probleem om de premie voor deze motorverzekering te missen.

Hebben niks op orde!!!!! Totaalscore: 4.4
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 3  
Totaalscore: 4.4
Door Selma op maandag 13 januari 2014 over ENRA Motorverzekering (all risk)

Enra motorverzekering:

* Slechte verzekerings service!

* Onnodige post

* Onterechte rekeningen!

Heb schade gereden met mijn motor, heb meerdere brieven en emails moeten schrijven en vervolgens hier nog een paar keer achteraan moeten bellen.

Uiteindelijk ben ik hier weggegaan, verschrikkelijk. Toen kreeg ik zelfs nog steeds rekeningen en aanmaningen! Echt wat is dit? Dan kun je je zelf toch geen verzekeraar noemen als je zo te werk gaat?

Het afsluiten liep ook al moeizaam, maar hier had ik nog vertrouwen in, ik dacht dit is vast eenmalig. Uiteindelijk hoop je natuurlijk ook je verzekering nooit nodig te hebben, maar dit liep helaas wat anders. Voor mij nog meer verzekeringen van Enra!!

Erg pro-actief en zeer vriendelijk! :-) Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.4
Door David de W. op maandag 13 januari 2014 over Europeesche Motorverzekering (all risk)

Ik ben erg tevreden over deze motorverzekering. Ze zijn best goedkoop en boden mij direct een pakketpolis aan toen we met een tweede motor kwamen. Erg pro-actief dus. Mijn motor was toen helaas kapot, maar we konden mijn oude motor, ipv mijn nieuwe in de verzekering stoppen totdat mijn nieuwe weer gerepareerd was. Daarna is het heel vlug en goed weer omgewisseld.

Na een tijdje hebben wij ook voor allebei de motoren een poetspakket gekregen als welkomscadeau, zeer attent van de Europeesche!

Het aanvragen van een verzekering is bij de Europeesche erg makkelijk en ze reageren snel op e-mailtjes.

Alleen maar goeds voor Allianz! Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.2
Door Theooo op maandag 13 januari 2014 over Allianz Motorverzekering (all risk)

Ik heb zeer goede ervaringen met Allianz en daarom schrijf ik deze review. Ik heb nu een jaartje ongeveer een motor, met hierbij een motorverzekering bij eerder genoemde motorverzekerings verzekeraar.

Tijdje terug is mijn motor omgewaaid met een storm, tegen een boom. Spiegel was eraf, en erg veel krassen op mijn motor. Ik heb gelijk contact opgenomen met Allianz. Een keurige dame aan de lijn gekregen, die mij er van verzekerde dat het snel opgelost zou worden en ik me geen zorgen hoefde te maken.

Uiteindelijk is het ook allemaal zeer snel verlopen en is mijn motor gerepareerd. Ik heb ook alles vergoed gekregen, dus dat is ook erg fijn. Goed bezig Allianz!

Dikke pluim voor Aon. Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.4
Door Rik op woensdag 4 december 2013 over Aon Motorverzekering (all risk)

Ik heb zeer goede ervaringen met de all risk motorverzekering, daarom schrijf ik ook deze review.

Ik heb nu ongeveer een half jaar een motor, met hierbij de motorverzekering van Aon. Mijn motor was laatst omgewaaid, of miscshien zelfs wel omgegooid, dat durf ik echt niet te zeggen. Helaas zaten hier allemaal krassen op en een deukje. Omdat ik net motor rij en de motor ook nog erg nieuw is vond ik het best erg.

Ik heb toen contact opgenomen met Aon, omdat de schade vrij fors zou zijn. De afhandeling ging zeer goed. De mensen aan de telefoon waren ontzettend behulpzaam. Ik heb alles vergoed gekregen en inmiddels ziet mijn motor er weer helemaal nieuw uit. Ik heb alleen maar goede woorden over voor Aon. Ik kan deze verzekering aan iedereen aanraden!

Besparen met de Europeesche Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.6
Door Wilbert op vrijdag 1 november 2013 over Europeesche Motorverzekering

Zit je krap met je geld? dan is de Europeesche echt de perfecte motorverzekering. Jammer dat ik hier zelf ook net pas achter ben. Hiervoor was ik verzekerd bij een andere bekende verzekeraar. De Europeesche is echt flink goedkoper. Ik heb bij meerdere verzekeraars mijn premie berekent, maar overal kwam deze er als goedkoopste eruit. Ik heb al enkele jaren mijn motorrijbewijs en kom er nu pas achter dat er grote verschillen zijn tussen de verzekeringen.

De voorwaarden waren bijna hetzelfde dus dit maakte helemaal niets uit. Het voordeel is dat ik nu echt elke maand flink wat geld over houd. VOoral nu tijdens de crisis is het handig om verzekeringen eens na te lopen, vaak betaal je teveel. Ik ben zelf ook andere verzekeringen nagegaan en ook voor mijn inboedel en zorgverzekering heb ik een goedkopere gevonden! dit maakt het leven een stuk eenvoudiger ;-)

Meer ervaringen met Motorverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Motorverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
Univé
Univé Motorverzekering 6.2 (4 ervaringen)
€ 2,23 p/m
Meeùs
Meeùs Motorverzekering 7.2 (1 ervaring)
€ 2,78 p/m
ANWB
ANWB Motorverzekering 7.2 (1 ervaring)
€ 2,90 p/m
NetPolis
NetPolis Motorverzekering 5.9 (1 ervaring)
€ 3,91 p/m
InShared
InShared Motorverzekering 8.2 (2 ervaringen)
€ 3,99 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12633
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema