Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering biedt een verzekering tegen het overlijden van de verzekeringnemer. Dit is eigenlijk precies wat de titel van de verzekering al zegt. Het verdient wel enige uitleg. lees meer

Overlijdensrisicoverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
DELA Overlijdensrisicoverzekering € 1,49
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is per maand € 8,00 goedkoper dan de gemiddelde overlijdensrisicoverzekering op Verzekeraar.nl.
6.8
AEGON Overlijdensrisicoverzekering € 2,94 7.0
OHRA Overlijdensrisicoverzekering € 3,24 7.3
VerzekerUzelf.nl Overlijdensrisicoverzekering € 4,65 7.0
Witgeld Overlijdensrisicoverzekering € 5,53 7.0
VvAA Overlijdensrisicoverzekering € 6,14 5.8
FBTO Overlijdensrisicoverzekering € 7,06 6.3
Reaal Overlijdensrisicoverzekering € 7,09 7.0
Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering € 8,12 7.0
ING Overlijdensrisicoverzekering € 9,12 6.7
Delta Lloyd Overlijdensrisicoverzekering € 9,30 6.6
ABN Amro Overlijdensrisicoverzekering € 9,95 7.0
Kruidvat Overlijdensrisicoverzekering € 10,00 7.3
Verzekeraar.nl Award: Best scorende overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering scoort 7% beter dan de gemiddelde overlijdensrisicoverzekering op Verzekeraar.nl.
Nationale Nederlanden Overlijdensrisicoverzekering € 41,40 7.0
Waarom sluit je een Overlijdensrisicoverzekering af? Er zijn verschillende redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit zul je ook terugvinden in het volgende deel met daarin de verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. In het algemeen kun je stellen dat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit om je nabestaanden meer zekerheid te bieden. Daarnaast is het mogelijk jezelf of een derde partij extra zekerheid te bieden. Je kunt jezelf zekerheid bieden door in je goede jaren extra geld op zij te zetten in de overlijdensrisicoverzekering en hier laten grote uitgaven zoals de studie van je kind van te betalen, of een derde partij extra zekerheid te bieden door met het geld dat vrijkomt uit een overlijdensrisicoverzekering je lening af te betalen. Een lening waaraan je hierbij kunt denken is de hypotheek op je huis. Dit is een grote lening en extra zekerheid voor de hypotheekverstrekker kan resulteren in een lagere premie waardoor de kosten uiteindelijk lager voor je uitvallen.
Termen binnen Overlijdensrisicoverzekering Zoals inmiddels een paar keer aangegeven bestaan er verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Dit zijn ze op een rijtje:
  • Een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering
  • Een levenslange overlijdensrisicoverzekering
  • Een overlijdensrisicoverzekering met een vaste termijn
  • Een gelijkblijvende of dalende overlijdensrisicoverzekering

Tijdelijke overlijdensrisicoverzekering
De meest voorkomende vorm van een overlijdensrisicoverzekering is de tijdelijke vorm. Bij deze vorm moet je denken aan een overlijdensrisicoverzekering die je bijvoorbeeld voor 20, 30 of 40 jaar afsluit. De termijn staat hiermee vast. Wanneer je binnen de genoemde periode komt te overlijden zal de verzekeraar uitkeren. Je kunt de overlijdensrisicoverzekering hiermee gebruiken om je nabestaanden extra zekerheid te bieden. Als je de persoon bent binnen het huishouden dat het grootste deel van het inkomen binnenbrengt is het belangrijk dat je niet wegvalt. Wanneer dit wel gebeurt valt er daarmee een groot deel van het inkomen weg en kunnen je echtgenoot en eventuele kinderen misschien niet op dezelfde voet doorleven. Dit is natuurlijk erg vervelend, dus dit wil je voorkomen. Dit is mogelijk door maandelijks premie te betalen voor je overlijdensrisicoverzekering. Zoals gezegd stel je bij de tijdelijke vorm een termijn in en als je binnen deze tijd komt te overlijden dan zal de overlijdensrisicoverzekering een flink bedrag uitkeren waar je nabestaanden vervolgens van kunnen leven. Je kunt er zelf voor kiezen of je de uitkering vervolgens in een keer wilt hebben, waardoor er een grote som geld vrijkomt, of dat je nabestaanden gebruik kunnen maken van een maandelijks terugkerende bron van inkomsten. Het moment van uitkeren is bij deze vorm variabel, dit hangt er immers vanaf of en wanneer je binnen de afgesproken periode komt te overlijden. Als dit niet het geval is keert de verzekering helemaal niet uit. Het is daarom ook een goedkope variant van de verzekering. De verzekeraar heeft een kans dat ze niet hoeft uit te keren, waardoor ze de premie laag kunnen houden.

Levenslange overlijdensrisicoverzekering
De tweede vorm van de overlijdensrisicoverzekering is de levenslange. Een uitvaartverzekering is een voorbeeld van zo’n levenslange overlijdensrisicoverzekering. Hierbij keert de verzekeraar uit op het moment dat je komt te overlijden. Van het geld dat vrijkomt kunnen ze in dat geval je uitvaart betalen en hier een waardige aangelegenheid van maken. Een overlijdensrisicoverzekering op zich wordt vaak levenslang afgesloten om er zeker van te zijn dat de nabestaanden de erfbelasting te betalen. Het is daarmee een manier om je overlijden op een nette manier te regelen en je nabestaanden niet met hoge kosten op te zadelen. De premie voor een levenslange overlijdensrisicoverzekering is hoger dan die voor een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering. Dit komt door de zekerheid die de verzekeraar heeft wat betreft het uitkeren. De enige echte zekerheid in het leven is dat je komt te overlijden, waardoor de verzekeraar de premie daarop moet aanpassen. Deze is hoger dan bij de tijdelijke verzekering, omdat ze daarbij nog de kans loopt niet uit te hoeven keren. Dat is in dit geval niet zo waardoor de premie voor de levenslange overlijdensrisicoverzekering hoger is.

Overlijdensrisicoverzekering met een vaste termijn
Deze vorm van de overlijdensrisicoverzekering lijkt het meest op de tijdelijke overlijdensrisicoverzekering. Bij een overlijdensrisicoverzekering met een vaste termijn keert de verzekeraar, zoals de naam al zegt, uit na een vaste termijn. Bij een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering wordt er uitgekeerd op het moment dat je komt te overlijden, binnen de vastgestelde termijn. Bij de overlijdensrisicoverzekering met een vaste termijn keert de verzekering pas uit nadat de termijn is verstreken, wanneer je al bent overleden. Het kan dus zomaar zijn dat de nabestaanden een aantal jaar op het geld moeten wachten. Het voordeel van deze vorm is wel dat deze nog goedkoper is dan de tijdelijke overlijdensrisicoverzekering. Het nadeel hiervan is dat het zijn doel wat voorbij schiet door niet direct na je overlijden uit te gaan keren aan je nabestaanden, die het geld dan waarschijnlijk hard nodig zullen hebben.

Gelijkblijvende of dalende overlijdensrisicoverzekering
De vierde vorm van de overlijdensrisicoverzekering is de gelijkblijvende of dalende overlijdensrisicoverzekering. Deze is speciaal vanwege het verloop van de verzekering. Je kunt er voor kiezen de verzekering en daarmee het verzekerde bedrag gelijk te houden gedurende de looptijd, maar je kunt er ook voor kiezen deze af te laten lopen. Dit kan een handige oplossing zijn voor bijvoorbeeld stellen die een hypotheek afsluiten, maar die niet met een inkomen op kunnen brengen. Wanneer ze meer gaan verdienen kunnen ze dat op den duur wel, of in ieder geval beter, waardoor de verzekering steeds minder nodig wordt. Op deze manier kun je de verzekering laten dalen en zo minder premie per maand betalen. Je kunt de overlijdensrisicoverzekering op twee manier laten dalen. Dit kan lineair of annuÏtair. In het geval van een lineair dalende verzekering gaat er elke periode een bepaald bedrag vanaf. Dit bedrag staat vast en het wordt dus relatief steeds meer dat er afgaat. Bij de annuïtaire variant gaat er elke periode een bepaald percentage van de verzekering af. Dit betekent dat er relatief steeds minder vanaf gaat. Hiermee daalt de verzekering in het begin dus harder dan aan het eind, bij een lineaire daling blijft dit gelijk.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Overlijdensrisicoverzekering? Het is allereerst natuurlijk belangrijk dat je de best passende vorm kiest. Hierboven vind je het complete overzicht van de verschillende vormen waaruit je de meest passende kan selecteren. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen hoe je de verzekering uit wilt laten keren. Je kunt dit ineens laten gebeuren, zo komt er in een keer een groot geldbedrag vrij om bijvoorbeeld een openstaande schuld te vereffenen (denk hierbij aan een hypotheek), maar je kunt er ook voor kiezen de verzekering maandelijks uit te laten keren. Dit kan slim zijn wanneer je wilt zorgen voor een doorlopend inkomen voor je nabestaanden.

Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de erfbelasting die de nabestaanden moeten betalen over het geld dat vrijkomt bij uitkering. Je kunt dit voorkomend door voor een constructie te kiezen waarbij je als partners voor de overlijdensrisicoverzekering van elkaar betaalt. Door te betalen voor de overlijdensrisicoverzekering van de ander is dit op het moment van uitkeren geen schenking. Je hoeft hierover dan dus geen erfbelasting te betalen. Het is wel belangrijk dat je in dit geval op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent waarin je hebt afgesproken de verzekeringen buiten de gemeenschap te houden.

Ten derde is het belangrijk om te weten dat de verzekeraars geen verplichting hebben je te accepteren. Wanneer je geen gezondheidsverklaring kunt overleggen of je volgens de verzekeraar een verhoogd risico loopt om snel te komen te overlijden, dan zal de premie voor de verzekering omhoog schieten. Als je hier rekening mee houdt kun je zorgen dat je de verzekering afsluit voordat je met allerlei medische problemen te krijgt. Je kunt op die manier betere voorwaarden afdwingen en daarmee een goedkopere verzekering afsluiten. Wanneer je deze eenmaal hebt afgesloten voor een lange periode maakt het niet meer uit wat er met je gebeurt, dit is namelijk precies waartegen je jezelf verzekert. Zorg dus dat je op tijd begint aan een overlijdensrisicoverzekering en niet wacht totdat je met gezondheidsproblemen begint te kampen. Op dat moment is het vaak al te laat en zul je de hoofdprijs moeten gaan betalen voor je overlijdensrisicoverzekering, iets waar niemand op zit te wachten.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 49x gestemd en er zijn 5 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van overlijdensrisicoverzekeringen.

Onbekend Emailadres? Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.0
Door F. van Schalm op zaterdag 26 oktober 2019 over ASR Overlijdensrisicoverzekering

Ik zoek per Email info over een oude polis.
Op de website staat 'info@asrverzekeringen.nl' als contactadres.
Ik krijg de mail terug van hun Postmaster met opmerking dat Email adres niet bekend is. Ra ra hoe kan dat?

Eindeloze vragenlijsten Totaalscore: 5.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.8
Door Corné op zondag 18 augustus 2013 over DELA Overlijdensrisicoverzekering

heb 8 jaar geleden hartproblemen gehad, dit is inmiddels verholpen. wel moet ik eindeloos vragenlijsten invullen. Ik vind dit zeer overdreven. de dokters hebben dit gezegd, waarom nemen zij dit niet gewoon aan? erg jammer

Na 20 jaar premiebetaling er onderuit proberen te komen. Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door Carel op dinsdag 16 oktober 2012 over VvAA Overlijdensrisicoverzekering

Na twintig jaar premiebetaling probeert men alsnog onder de uitkering uit te komen. De manier waarop de VVAA de familie behandelt is buiten proporties. Men wil op geen enkele wijze medewerking verlenen om de familie juist en tijdig te informeren waarom men niet tot uitkering wil overgaan. Bovenop die teleurstelling stuurt de onderneming een onderzoeksbureau welke zich weinig correct opstelt. Een bijzonder teleurstellende ervaring en dat terwijl de VVAA haar leden medische professionals wil bijstaan. Ik zou heel goed nadenken voordat u in zee gaat met deze verzekeraar .

Afsluiten overlijdensrisico verzekering Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door FerariRood op dinsdag 19 juni 2012 over FBTO Overlijdensrisicoverzekering

1 tip: neem nooit de overlijdensrisicoverzekering die je aangesmeerd krijgt bij je bank bij het afsluiten van een hypotheek.

de verzekering van fbto in vergelijking met die van de rabobank/interpolis die ze me wilde verkopen scheelde 20 euro per maand.

Mijn advies: vergelijk dus even op internet dan bespaar je een hoop geld.

Het afsluiten van de overlijdensrisico verzekering via fbto was eenvoudig via internet.

Heb gelukkig nog geen ervaring met het claimen van een overlijden, en dat wil ik graag zo houden :)

Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering bij Inshared Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door Bryan C.j. op woensdag 28 maart 2012 over InShared Overlijdensrisicoverzekering

Zit met al mijn verzekeringen bij Inshared. Wat maakt de overlijdensrisicoverzekering van Inshared goed? Het is de goedkoopste verzekering die ik kon vinden. Daarnaast zijn de voorwaarden en dekking ook in orde (zijn ruimer dan andere verzekeraars).

Je moet voor je een overlijdensrisicoverzekering afsluit je er wel in verdiepen want het is best een ingewikkeld product (vind ik dan). Je kan het ook combineren met een rechtsbijstand en ongevallenverzekering geloof ik.

Naja gewoon even goed alles doorlezen, maar voor de goedkoopste moet je in ieder geval bij Inshared zijn.

Deel uw ervaring met uw Overlijdensrisicoverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema