iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring over een verzekeraar en maak kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Petplan

Beoordeling Petplan
Petplan verzekeringen
Scoort gemiddeld een 5.7 (8 reviews)

Verzekeringen van Petplan

Ervaringen met Petplan Verzekeringen (8)



Sorteer recensies op:
Klantvriendelijk, rekening wordt snel uitgekeerd, kortom een goede verzekering Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.8
Door Jacqueline Jeronimus op zaterdag 27 september 2014 over Petplan Hondenverzekering

Ik ben al een aantal jaren zeer tevreden over Petplan. Mijn twee honden en 1 kat heb ik in de basis verzekering. Mijn vorige kat en hond ook. Ik ken dus de tijd nog dat je eigen bijdrage 35 euro per jaar was en dat was het, rekening na rekening werd je vergoedt uitgekeerd. Ik had toen een aantal dieren die later erg ziek werden dus het kon niet op een paar duizend euros werden vergoedt. Eigenlijk ook wel logisch dat er nu een eigen bijdrage van 15% gevraagd wordt , consult 50%, alleen de grote onderzoekingen 50% eigen bijdrage dat valt wel iets tegen maar begrijpen doe ik het wel anders kunnen de verzekeringen ook niet blijven bestaan. Declaraties worden snel uitgekeerd, klantenservice staat je vriendelijk te woord, ik ben zeer tevreden over Petplan en herken de klachten dus niet.

Petplan voor zorg???? Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 2  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door hans nieuwendijk op donderdag 31 juli 2014 over Petplan Hondenverzekering

De firma Petplan lijkt een beleid te voeren om het zoeken van specialistische hulp voor uw huisdier te ontmoedigen. Zo zijn per 1 augustus een aantal van 40 specialistische klinieken uitgesloten van het feit dat er rechtstreeks gedeclareerd kan worden door de kliniek bij Petplan. Hierdoor moeten, vaak kostbare, specialistische behandelingen en onderzoeken eerst door de klant worden voorgeschoten. Dat is juist bij de hogere bedragen voor veel mensen het probleem.
"de beste zorg voor uw huisdier" lijkt voor Petplan "de goedkoopste zorg voor uw huisdier".

Hans Nieuwendijk
Dierenarts-eigenaar
de Tweede Lijn
Verwijscentrum voor Gezelschapsdieren
www.detweedelijn.nl

Onnodig verzekering met slechte voorwaarden Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Ana op dinsdag 28 mei 2013 over Petplan Hondenverzekering

Het betreut mij enorm hoe PetPlan met haar declaraties omgaat.

In de voorwaarden staat duidelijk vermeld dat een consult bij het UMC voor 50 % vergoed word in het basispakket.

Pas op! Dit is niet juist.

PetPlan maakt kenbaar indien een dier een MRI scan of CT nodig heeft het consult ineens niet in aanmerking komt voor vergoeding.

Het consult behoort tot de MRI, wat nonsens is en daarmee probeert PetPlan zo min mogelijk aan de verzekerden te vergoeden.

Op deze manier kan PetPlan alle behandelingen aan elkaar koppelen en geen enkel consult vergoeden.

Dit is een vorm van wanprestatie en hiermee zet PetPlan consumenten op een verkeerd spoor door te vermelden in de voorwaarden dat consulten wel worden vergoed.

Aangezien ik nu al minimaal 1300,00 EUR aan mijn hond heb betaald, het diertje nog steeds niet volledig is geholpen en PetPlan maar een gering bedrag heeft vergoed aan mij is dit geen aanrader.(hooguit 20% dat je vergoed krijgt)

Overal zit een eigen risico op en bedrijf wil alleen cashen.

Eerder dit jaar heb ik overwogen een aanvullende verzekering af te sluiten, daar ben ik nu van afgestapt door PetPlan zijn opaciteit en de omgang met klanten.

In 2012 opeens erg duur geworden en vergoeden minder Totaalscore: 4.4
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 2  
Dekking: 7  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.4
Door Janine op zondag 1 juli 2012 over Petplan Kattenverzekering

Ik vond het een prettige verzekering, maar ik heb hem nu toch opgezegd.

De redenen hiervoor zijn dat de eigen bijdrage van 35 per declaratie (dus als je het opspaart per jaar) is aangepast naar 17,50 per bezoek aan de dierenarts.
Ook als er een specialist nodig is wordt nog maar de helft van de kosten vergoed, evenals een beperking van de prijs van een consult.
Daarnaast vind ik persoonlijk de premie schandalig gestegen het afgelopen jaar. Maar liefst 11%.

Ik probeer over te stappen naar een verzekering met voorwaarden zoals Petplan ze ooit had.

Ik ben niet dezelfde Janine als diegene die hiervoor een commentaar heeft achter gelaten

Goedkope hondenverzekering? dacht het niet! Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 6  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 6.8
Door Jop op donderdag 29 maart 2012 over Petplan Hondenverzekering

Er wordt hier gezegd dat Petplan een goedkope hondenverzekering heeft. Ik heb daar hele andere ervaringen mee.

Bij Petplan is de eigen bijdrage € 35 daarnnaast kan je kiezen voor een eigen bijdrage van € 25 of € 15 waardoor de maandbedragne stijgen met € 1 of € 2 p/m.

Dat was mijn niet duidelijk toen ik deze hondenverzekering had afgesloten. De kosten voor een hond zijn vaak maar laag bij mij, dus uiteindelijk heb ik 50% van alle kosten die ik had aan mijn hond alsnog zelf moeten betalen.

Ik raad iedereen aan geen hondenverzekering te nemen of het moet zijn dat je zeker weet dat je hond iets gaat gebeuren of als je een hele oude hont hebt.

Petplan hondenverzekering is goed genoeg Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.8
Door Daan de Ridder op donderdag 24 november 2011 over Petplan Hondenverzekering

Op hier en daar een minpuntje na is de hondenverzekering of dierenverzekering van Petplan goed genoeg voor de gemiddelde huisdierenbezitter. De minpunten noem ik net zo goed op als de pluspunten.

Pluspunten: volgens mij een van de dierenverzekeraars die meer verzekert dan alleen honden en katten.
Declaraties worden snel uitgekeerd, echter vraagt Petplan wel eens om een second opinion, om zeker te stellen dat een operatie wel vereist was.
De dekking werkt is meer dan voldoende voor de gemiddelde huisdierenbezitter.
De premie is een stuk lager dan bij andere huisdierenverzekeraars.

Minpunten: zelf voorschieten. Andere dierenartsen om een second opinion vragen over operaties.

Geen seconde spijt van verzekeren kat! Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Janine op zondag 13 november 2011 over Petplan Kattenverzekering

In dit huis is er geen seconde spijt geweest dat we onze kat verzekerd hebben bij Petplan.
Vorig jaar werd ontdekt dat onze kat iets aan haar lever had.
Na alle ellende stond er op de teller meer dan 3000 euro.
Dan kunnen we je vertellen dat het een verschrikkelijk opluchtend gevoel geeft dat die rekening naar Petplan gestuurd kan worden.
Het eigen risico is 35 euro, dat is alles wat we hebben moeten betalen.
En we zijn dolgelukkig dat we bij Petplan zitten en niet bij Proteq. Bij Proteq hadden we 19% zelf moeten betalen. Dan is 35 euro eigen risico toch zo-, zoveel beter!

De hond moet maar net bij de hondenverzekering passen. Totaalscore: 6.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 6.2
Door Remco op maandag 7 november 2011 over Petplan Hondenverzekering

We hebben in totaal 2 honden, een oude en een jonge, waarvan er 1 verzekerd is via Petplan. Toegegeven is de hondenverzekering van Petplan ook niet ideaal voor onze oude hond (omdat tandzorg niet gedekt wordt, en oude honden daar al snel behoefte aan hebben), toch hebben we onze oude rakker verzekerd met deze hondenverzekering om de meeste bezoekjes bij de dierenarts vergoed te krijgen. Je hoeft immers maar de deur binnen te lopen en je bent 30 euro armer. Verschrikkelijk duur allemaal!

Reden dat we deze verzekering niet voor onze jonge hond hebben, is omdat het om een engelse bulldog gaat. Die honden staan bekend om hun problemen met heupen en ellebogen. De Petplan hondenverzekering vergoedt dat soort zaken niet. Je moet wel logisch nadenken en het hondenras een beetje afstemmen op de hondenverzekering. Via de dierenarts konden we een dierenverzekering afsluiten met een premie van 30(!) euro per maand, maar dan nog zou het 3 maanden duren om de verzekeraar (naam is me ontschoten) op te laten draaien voor de kosten van een operatie. Dat gaat net iets te ver. De hond is inmiddels gelukkig al sinds de sterilisatie niet meer bij de dierenarts geweest, hopen dus dat dat zo blijft.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16340
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema