Reisverzekering

Reisverzekering

Het kiezen van een reisverzekering is op zich niet moeilijk, maar het is wel verstandig op een aantal zaken te letten. lees meer

Vergelijk 62 reispremies

Vergelijk Reisverzekering
Reisverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Centraal Beheer Reisverzekering € 1,32
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste reisverzekering

Deze verzekering is per maand € 3,84 goedkoper dan de gemiddelde reisverzekering op Verzekeraar.nl.
7.6
ANWB Reisverzekering € 1,33 7.4
Allianz Global Assistance Reisverzekering € 1,35 7.1
UMC Reisverzekering € 1,35 7.0
NetPolis Reisverzekering € 1,35 7.1
Route Mobiel Reisverzekering € 1,35 7.9
SNS Bank Reisverzekering € 1,50 7.0
HEMA Reisverzekering € 1,50 6.2
Zelf.nl Reisverzekering € 1,66 7.0
Aon Reisverzekering € 1,75 7.4
Centraal Beheer Reisverzekering (tijdelijk) € 1,76 7.3
VGZ Reisverzekering (tijdelijk) € 1,81 7.9
Azivo Reisverzekering (tijdelijk) € 1,98 7.0
Univé Reisverzekering € 1,99 6.9
VGZ Reisverzekering € 1,99 7.4
Europeesche Reisverzekering € 2,16 8.0
FBTO Reisverzekering € 2,19 6.7
Kruidvat Reisverzekering € 2,22 7.3
Reaal Reisverzekering € 2,31 7.3
Salland Reisverzekering € 2,49 7.2
Meeùs Reisverzekering € 2,51 7.2
Unigarant Reisverzekering € 2,52 7.1
Zilveren Kruis Reisverzekering € 2,53 6.7
OHRA Reisverzekering € 2,55 8.5
Verzekeraar.nl Award: Best scorende reisverzekering

Deze verzekering scoort 20% beter dan de gemiddelde reisverzekering op Verzekeraar.nl.
Menzis Reisverzekering € 2,63 7.0
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Reisverzekering? Met een goede reisverzekering zorg je ervoor dat je met een gerust hart op reis kunt gaan. Het is bij het afsluiten van een reisverzekering echter wel van belang om na te denken over bepaalde zaken. Zo is het goed om eens stil te staan bij de dekking die je af gaat sluiten. Bij veel aanbieders heb je de mogelijkheid om een reisverzekering af te sluiten voor alleen de reizen binnen Europa, of kun je voor een wereldwijde dekking kiezen. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om eens in de voorwaarden van een bepaalde reisverzekering te duiken. Zo is het goed mogelijk dat je medische kosten bij de ene reisverzekering beter gedekt worden dan bij de andere.
Reisverzekering voor Europa of de wereld Allereerst is het dus verstandig om eens na te denken over de dekking die je graag af wilt sluiten, met betrekking het geografische gebied. Wanneer je op reis gaat zal je de grens met Nederland overgaan, waardoor je de binnenlandse dekking in de meeste gevallen niet nodig zal hebben. Doorgaan ben je daar al goed voor verzekerd met behulp van je zorgverzekering of bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je veel op reis gaat binnen Nederland is het een goed idee om dat een keer te controleren, maar in de meeste gevallen zal het gaan om een dekking voor Europa of heel de wereld. De Europa-dekking is natuurlijk vooral interessant wanneer je naar een van de andere Europese landen reist, aangezien je daar dan een goede dekking hebt. Het is bovendien verstandig om exact na te vragen om welke landen het gaat, aangezien landen als Turkije nog wel eens voor misverstanden kunnen zorgen. Aan de andere kant kun je beter voor werelddekking kiezen wanneer je nog veel verdere reizen maakt.

Uiteraard is het verstandig om ook de kosten van de verzekering mee te laten wegen in je keuze. Wanneer je een doorlopende reisverzekering af gaat sluiten en je eigen nooit buiten Europa komt is een reisverzekering met werelddekking vaak een relatief dure keuze. Wanneer je de mogelijkheid hebt de dekking te beperken tot Europa is dat vaak een goed idee.
Wat is er meeverzekerd in de Reisverzekering? Daarnaast is het verstandig om na te denken over de voorwaarden van de reisverzekering zelf, met betrekking tot de onderdelen die wel en niet verzekerd zijn. Zo is het zowel binnen een tijdelijke (kortlopende) als doorlopende verzekering van belang om te kijken naar de dekking van eventuele medische kosten. Veel mensen kiezen ervoor die mee te verzekeren, terwijl dat soms ook binnen de zorgverzekering al het geval is. Door die zaken goed op elkaar af te stemmen zorg je er in ieder geval voor dat je niet teveel betaalt. Wat dat betreft is het goed om de voorwaarden van de reisverzekering te vergelijken met die van je zorgverzekering.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 223x gestemd en er zijn 58 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van reisverzekeringen.

Niet doen!! Totaalscore: 2.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 2  
Dekking: 2  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.8
Door Rodney op dinsdag 5 december 2017 over Zelf.nl Reisverzekering

Niet doen!! Deze verzekeraar doet er werkelijk alles aan om het je zo moeilijk mogelijk te maken. Het doel is simpel; zorgen dat zoveel mogelijk 'klanten' het op een gegeven moment opgeven. Al een jaar bezig om een simpele schade (reisverzekering) af te handelen. Zijn werkelijk geen een keer hun afspraak nagekomen als het gaat om terugbellen / reactie geven per mail. Ze blijven dezelfde vragen stellen en maken schijnbaar nooit notities van telefoongesprekken... Bespaar jezelf een hoop ergenis en betaal een paar Euro meer voor iets degelijks.

Geschikte reisverzekering voor een wereldreis Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.6
Door Ger op maandag 16 oktober 2017 over OHRA Reisverzekering

Ohra staat bij iedereen wel hoog aangeschreven met haar reisverzekering voor een wereldreis. Na alle reisverzekeraars en reisverzekeringen met elkaar vergeleken te hebben om er zeker van te zijn dat ik van mijn wereldreis van 10 maanden kon genieten, is mijn persoonlijke keus ook op de doorlopende reisverzekering van Ohra gevallen. Deze doorlopende verzekering is zeer geschikt voor een maandenlange of zelfs jarenlange wereldreis. De verzekering is bovendien flexibel, want het is mogelijk om achteraf het aantal dagen omlaag of omhoog bij te stellen. Ik moest wegens persoonlijke redenen ruim drie maanden eerder naar huis dan opgegeven. Dit bleek geen probleem, want ik kon dit gewoon aanpassen in Mijn Ohra, waarna de kosten gelijk omlaag konden. Ohra biedt doorlopende reisverzekeringen aan voor allerlei specifieke doelen, van wintersport en stedentrips tot duikvakanties, stages en vrijwilligerswerk. Ik raad de doorlopende reisverzekering op zijn minst aan voor een wereldreis, want daarmee is mijn eigen ervaring zeer positief.

Doorlopende reisverzekering met veel keuze Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Yome op dinsdag 3 oktober 2017 over Interpolis Reisverzekering

Een prima doorlopende reisverzekering met daarnaast eigenlijk alle optionele aanvullende opties die je maar nodig kunt hebben. Standaard bevat de reisverzekering al een paar dingen die eigenlijk niet echt nodig zijn voor ons, die ik dan eigenlijk liever had ingeruild voor automobilistenhulp i.p.v. wintersport en watersport. Dergelijke keuzevrijheid zou de reisverzekering van Interpolis nog net wat beter kunnen maken, omdat de verzekering dan afgestemd kan worden en echt bij jou past, maar tot die tijd betaal ik graag iets extra voor de automobilistenhulp, onmisbaar voor als je graag met de auto naar zuid-Europa rijdt en onderweg niet stil wilt komen te staan. Het is ons al een keer overkomen en dan ben je echt wel blij dat je je reisverzekeraar op kunt bellen voor een snelle oplossing.

Heel prettig dat ik bij vragen een beroep kan doen op de klantenservice. Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 7.8
Door F.A. van den Aardweg op maandag 12 juni 2017 over Unigarant Reisverzekering

Ben bezig met het invullen van mijn doorlopende reisverzekering en begreep bepaalde vragen niet. Contact gehad met de klantenservice, deze dame stond mij zeer vriendelijk te woord en gaf mij de juiste antwoorden op mijn vragen.
Fijn dat ik op z'n moment een beroep kan doen op de klantenservice van Unigarant !!!

Tevreden verzekerde Totaalscore: 9.6
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 10  
Dekking: 10  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.6
Door Anne op maandag 5 juni 2017 over HEMA Reisverzekering

Moesten wegens narigheid onze vakantie annuleren. Het volledige bedrag snel en zonder problemen teruggekregen. Enige opmerking: jammer dat ze niet belbaar zijn. Alleen mailen kan, en even bellen is soms toch fijner.

Hema focus je op de worsten. Totaalscore: 3.6
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 5  
Dekking: 1  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.6
Door Serge op maandag 23 december 2013 over HEMA Reisverzekering

Pas op!! Hema wijzigt de polisvoorwaarden zonder melding hiervan. Smartphones, tablets en computers zijn NIET meer verzekerd. Goedkoop is blijkbaar duurkoop....

Vriendelijk en houden zich aan hun woord! Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door Ayla op zondag 15 december 2013 over Centraal Beheer Reisverzekering

Wat een fijne reisverzekering van Centraal Beheer Achmea. Ik ben net terug van vakantie waar ik met mijn vriend onderweg naar ons hotel beroofd zijn. Portemonnee, camera en telefoon waren allemaal weg... We hebben toen met Centraal Beheer Achmea contact opgenomen, wij zijn heel vriendelijk geholpen, waar zie je dit nog? Maar gelukkig hielden ze zich ook aan hun woord! Ze hebben de reis nog een beetje goed kunnen maken en hebben wij ook onze vakantie afgemaakt! Ik blijf voorlopig bij deze verzekering!!

Uitstekende service en prima verzekering. Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.6
Door Veenstra op zondag 10 november 2013 over OHRA Reisverzekering

Na een vervelende ervaring in het buitenland heeft Ohra ons prima geholpen. Wij zijn uitermate tevreden over Ohra.

1 woord: Super! Totaalscore: 9.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.2
Door Diana op zondag 27 oktober 2013 over Route Mobiel Reisverzekering

Ik heb al een aantal jaar de doorlopende reisverzekering van Route mobiel. Deze hebben we nu al 3x nodig gehad, en al die keren zijn we echt super geholpen.

De eerste keer waren we met het gezin op vakantie in Frankrijk en moest mijn dochter op de 3e dag al naar het ziekenhuis. ze had namelijk een salmonella infectie. Dit was echt een heel vervelende vakantie voor ons alle 4. Zeker als je nog 2 weken te gaan hebt. Het liefste wil je dan zo snel mogelijk naar huis.

Route Mobiel heeft ons echt keurig geholpen, ze wilde een tolk voor ons regelen, ze hebben gevraagd of we een taxi nodig hadden voor het ziekenhuis en zelfs toen we naar huis gingen hebben ze gevraagd of ze nog iets konden doen voor ons. Het is heel erg fijn als je op je verzekeraar kan steunen. Het lijkt in de eerste instantie overbodig maar dat is het echt niet. En het is zo fijn dat Route Mobiel zo behulpzaam is, ik hoor namelijk ook wel eens andere verhalen over andere verzekeringen.

De tweede keer dat wij Route Mobiel nodig hadden was toen we op vakantie waren in Griekenland. Mijn schoonmoeder was al enige tijd ziek en we werden door familie gebeld met de mededeling dat als we haar nog wilde zien, we snel naar huis moesten komen. Wij hebben meteen Route Mobiel gebeld en alles was zeer snel geregeld. Het ging allemaal zo soepel. Gelukkig waren we ook nog op tijd bij mn schoonmoeder.

Ik kan echt alleen maar tevreden zijn met de doorlopende reisverzekering van Route Mobiel. Alles is zo perfect geregeld en het geeft je echt steun in dit soort tijden. Ik zou zeggen als u een reisverzekering zoekt, kies voor Route mobiel!

Bestolen, eigen schuld?? Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 4  
Dekking: 7  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 4  
Totaalscore: 5.0
Door José op zondag 27 oktober 2013 over Onna Onna Reisverzekering

Ik heb al enkele jaren een doorlopende reisverzekering bij Onna Onna. Dit was fijn, want we gingen met het gezin vaak en met een gerust hart op vakantie. Echter is de laatste vakantie gebleken dat we niet zo gerust hadden moeten zijn...

We zijn met 2 andere gezinnen naar Frankrijk op vakantie geweest. Helaas zijn we hier bestolen van onder andere portemonnee's, camera's met lenzen etc. Ook de andere gezinnen waren bestolen. Dit is echt verschrikkelijk om mee te maken. Waarom doen mensen zoiets is een vraag die me al lang bezighoudt. Maargoed, het is ook erg zuur want je bent al je foto's kwijt. Evenals de spullen. je denkt dat een verzekering nog enigszins hulp kan bieden. Helaas was dit niet het geval. Er is hier een bijdehand persoon opgezet dit elk verhaal onderuit haalde. Ze hebben de originele bonnen meegenomen en heel heel veel vragen gesteld. We hebben het idee dat ze er zoveel mogelijk aan doen, zodat ze het zelf niet hoeven uitbetalen. Het zo neerzetten dat je nog bijna zelf schuldig bent...

Waar betaal je eigenlijk elke keer die premie voor? Want dat gaat wel goed. Ik heb deze verzekering ook enige tijd direct op gezegd. De andere 2 gezinnen hadden andere doorlopende reisverzekeringen, hierbij is alles nu al geregeld en dit ging erg soepel. Eigenlijk zoals het hoort te gaan.

Meer ervaringen met Reisverzekeringen
Laatste nieuwsberichten

Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september 2013

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli 2013

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op maandag 24 juni 2013

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Geplaatst op woensdag 19 juni 2013

Uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden blijkt dat steeds minder Nederlanders over een doorlopende reisverzekering beschikken. Het aantal vakantiegangers met een tijdelijke reisverzekering bleef wel gelijk.

Geplaatst op donderdag 20 september 2012

Reisverzekeraars hebben het momenteel druk met de schadeafhandelingen van de zomervakantie. Dit jaar is het de beurt aan de koffer om leiding te geven aan de lijst van meest beschadigde producten tijdens de reis. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2012

Gemiddeld vinden Nederlanders het een stuk belangrijker een reisverzekering te sluiten ten opzichte van de rest van Europa. Bijna 80 procent van de Nederlanders stelt het belangrijk te vinden over een reisverzekering te beschikken, tegenover een gemiddelde van 55 procent van de rest van de Europeanen. Dit blijkt uit een onderzoek dat...

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2012

De Europese Commissie is hard aan het werk om de verzekeringsbranche te verbeteren. Een week geleden heeft de commissie meerdere plannen ingediend.

Geplaatst op vrijdag 29 juni 2012

Consumenten die op vakantie gaan met een dure telefoon op zak en daarnaast ook nog andere elektronica meenemen, zoals bijvoorbeeld een iPod, navigatiesysteem of een tablet, kunnen vaak rekenen op een magere uitkering na diefstal.

Meer nieuws over Reisverzekeringen
Goedkoopste
Centraal Beheer
Centraal Beheer Reisverzekering 7.6 (2 ervaringen)
€ 1,32 p/m
ANWB
ANWB Reisverzekering 7.4 (4 ervaringen)
€ 1,33 p/m
Allianz Global Assistance
Allianz Global Assistance Reisverzekering 7.1 (4 ervaringen)
€ 1,35 p/m
Vergelijk op prijs
Plaats uw ervaring
  • Plaats uw ervaring op Verzekeraar.nl
  • Help anderen met het kiezen van de juiste verzekeraar
  • Maak automatisch kans
    op een iPad 3!
    iPad actie
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16743
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema