Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kun je de kosten van je begrafenis dekken. Dit is vaak een dure aangelegenheid en het is daarom wel zo netjes om daar zelf voor op te draaien. lees meer

Vergelijk 5 uitvaartpremies

Vergelijk Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Yarden Uitvaartverzekering € 8,31
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste uitvaartverzekering

Deze verzekering is per maand € 3,27 goedkoper dan de gemiddelde uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl.
7.7
Monuta Uitvaartverzekering € 10,37 8.1
Verzekeraar.nl Award: Best scorende uitvaartverzekering

Deze verzekering scoort 11% beter dan de gemiddelde uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl.
Nuvema Uitvaartverzekering € 11,04 7.3
DELA Uitvaartverzekering € 11,92 6.9
Ardanta Uitvaartverzekering € 17,85 7.1
Waarom sluit je een Uitvaartverzekering af? Een begrafenis kost een hoop geld. Naast de begrafenis zelf moet er nog een hoop geregeld worden waar je misschien niet meteen aan denkt. Uiteraard kost daarnaast ook iets onmisbaars als een kist een hoop geld. Achtergebleven familieleden hebben niet altijd zomaar een pot met geld beschikbaar om dit allemaal te betalen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je uitvaart hierdoor soberder of minder uitgebreid wordt terwijl jij en je nabestaanden hier liever een waardige, plechtige uitvaart van hadden gemaakt. Voor deze situaties is er de uitvaartverzekering. Hiermee spaar je iedere maand wat geld bij elkaar waarmee de verzekeraar bij je overlijden een bedrag kan uitkeren of de uitvaart voor je kan regelen. Op deze manier betaal je zelf je eigen uitvaart, zorg je dat dit een waardige aangelegenheid zal zijn en zadel je de nabestaanden niet met hoge kosten, of zelfs schulden, op.
Termen binnen Uitvaartverzekering Er is in principe maar een soort uitvaartverzekering. Je kunt echter wel kiezen voor twee verschillende vormen van uitkeren. Wanneer je maandelijks een bepaald bedrag gespaard hebt voor je uitvaart door middel van de uitvaartverzekering keert deze uit wanneer je komt te overlijden. Dit kunnen ze op drie manier doen:
  • In natura
  • In geld
  • Gemengd

Wanneer je ervoor kiest de verzekering in natura uit te laten betalen zal de verzekeraar je uitvaart regelen en hebben de nabestaanden hier verder geen omkijken naar. Dit is wel zo prettig aangezien deze waarschijnlijk wel iets anders aan hun hoofd hebben dan het regelen van de zaken rondom je uitvaart. Ze zullen zorgen voor een waardige uitvaart met het geld dat je aan premie betaald hebt voor je uitvaartverzekering.

Je kunt er ook voor kiezen de verzekering in geld uit te laten betalen. In dit geval zal de verzekeraar de premie die je betaald hebt uitkeren aan de nabestaanden. Deze kunnen van dit geld dan vervolgens de uitvaart betalen. Hierdoor hebben ze zelf de keuze in hoe de uitvaart er precies uit zal gaan zien en houden ze alles zelf in de hand.

Het is ook mogelijk om voor een gemengde vorm te kiezen. Wanneer er na het regelen van de begrafenis nog geld overblijft zal de verzekeraar de rest overmaken aan de nabestaanden die hier dan vervolgens nog wat extra’s van kunnen betalen om je uitvaart nog mooier te maken.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Uitvaartverzekering? Je kunt je het beste vasthouden aan de bovengenoemde punten. Zeker wanneer je een gemengde vorm wilt is het belangrijk goed te kijken of de verzekeraar deze mogelijkheid aanbiedt, dit is namelijk niet altijd het geval. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoeveel de verzekeraar daadwerkelijk zal uitkeren wanneer je komt te overlijden.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 61x gestemd en er zijn 32 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van uitvaartverzekeringen.

De afhandeling na het overlijden van mijn man is uitstekend verzorgd en ontzorgd Totaalscore: 9.0
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.0
Door Lodewijk op donderdag 31 oktober 2019 over DELA Uitvaartverzekering

Na het overlijden van mijn man ben ik goed geholpen door de DELA

Ik heb een zeer goede ervaring met Monuta Totaalscore: 9.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.6
Door Roderick van Graal op vrijdag 31 mei 2019 over Monuta Uitvaartverzekering

Monuta is voor mij een top uitvaartverzekeraar. Niet alleen ben ik nu goed verzekerd voor mijn uitvaart, maar via Monuta kan je ook heel eenvoudig online je uitvaartwensen vastleggen. Hopelijk duurt het nog heeeeel erg lang, maar als het eenmaal zo ver is dan is voor mij in ieder geval alles goed geregeld.

Zou ik Monuta aanraden? ja, 100%!!!

uitstekende serviceverlening en klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.4
Door jan van soest op maandag 7 januari 2019 over Reaal Uitvaartverzekering

Bij mijn vader destijds uitstekende pieteit en klantvriendelijke serviceverlening ervaren.

Monuta 9+ Ervaring! Totaalscore: 9.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.4
Door Ben Steenbeeks op donderdag 22 maart 2018 over Monuta Uitvaartverzekering

Helaas kwam ik laatst in aanraking met een persoonlijke uitvaart. Ik kwam erachter dat ik zelf nog geen uitvaartverzekering had en schrok van de hoge kosten van een uitvaart. Na wat onderzoek kwam Monuta voor mij het beste uit de bus. Tijdens het uitzoeken, kwam ik er wel achter dat Yarden voor een reden zo’n scherpe premie heeft. Betaal liever paar cent meer per maand inruil voor betere voorwaarden en goede klantenservice!

Van mij krijgt Monuta een welverdiende 9+

Yarden wordt overtuigend gezien als beste uitvaartverzekeraar Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Danny op zaterdag 25 november 2017 over Yarden Uitvaartverzekering

Wie zich scheel kijkt op de kosten van een uitvaartverzekering zal hoogstwaarschijnlijk bij de verzekering van Monuta belanden. Wie echter naar de kwaliteit en beoordelingen kijkt, komt juist uit bij Yarden als beste uitvaartverzekeraar. Dit patroon valt telkens weer op tijdens het bekijken en vergelijken van de uitvaartverzekeringen.

Op een uitvaart mag in mijn ogen niet bespaard worden. Vooral niet als de besparing in de buurt ligt van slechts 50 cent per maand, 6 euro per jaar. Ik heb online en offline teveel verhalen gehoord over de medewerkers van Monuta om zo'n minimale besparing te willen overwegen. Hoe meer van de uitvaart uit handen wordt genomen van mij of mijn kinderen, hoe blijer we mogen zijn.

Yarden scoort samen met zijn medewerkers behoorlijk goed en mag zich daarom onze uitvaartverzekeraar noemen. We hopen ze nog lange tijd niet te hoeven ontmoeten maar we zijn tot die tijd tevreden over ons unanieme besluit.

Absoluut geen klachten over uitvaartverzekeraar Yarden Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.4
Door Gea op donderdag 16 november 2017 over Yarden Uitvaartverzekering

Bij ons heeft Yarden eveneens een positieve indruk achtergelaten. Onlangs moesten wij afscheid nemen van een familielid waar iedereen wel een hechte band mee had, mijn oma. Ik kan niet anders zeggen dan dat Yarden een fantastische rol heeft gespeeld bij het regelen van de uitvaart. Het was bovendien een enorm verschil vergeleken met de uitvaartverzekeraar van mijn opa (volgens zeggen was dit Interpolis), die de uitvaart juist op heel oncomfortabele wijze regelde. Yarden neemt duidelijk de tijd, controleert dubbel of alles naar wens is, om daarna een uitvaart in gang te zetten die geen klachten oplevert onder de nabestaanden. Daarvoor geef ik graag mijn waardering met een positieve beoordeling.

Goede service, scherpe premie! Totaalscore: 9.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.4
Door Patrick van D. op maandag 6 november 2017 over Monuta Uitvaartverzekering

Ik heb een uitvaartverzekering, omdat ik niet de financiële middelen heb om straks ineens € 10.000,- neer te leggen. Ik ben erg blij dat ik tegen een scherpe premie voortaan goed voorbereid bent en mijn nabestaande niet ineens met hoge kosten achter te laten. Tot op heden ben ik erg blij met Monuta en hoop ik dat mijn volgende ervaring nog heeeeel lang op zich laat wachten ;)

zeker een aanrader!

De uitvaartorganisatie die we nodig hadden. Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door F. de Jong op donderdag 12 oktober 2017 over Yarden Uitvaartverzekering

Kan niet anders zeggen dan dat Yarden de uitvaart van mijn vrouw zowel naar onze als naar haar wens heeft geregeld, met hier en daar het extra nodige advies. Mijn vrouw was volledig voorbereid nadat ze in 2009 haar diagnose kreeg. Na onze ervaring heb ik een goed gevoel overgehouden aan Yarden. De begeleiding, persoonlijke betrokkenheid en inlevingsvermogen waren gewoon precies zoals we het nodig hadden om afscheid te kunnen nemen van onze vrouw, moeder en dochter.

Geen klachten over Monuta, ze komen afspraken volledig na. Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Veenstra op woensdag 27 september 2017 over Monuta Uitvaartverzekering

De ervaringen met uitvaartverzekeraars zijn op het internet bijzonder verdeeld. Ik heb de indruk dat (geëmotioneerde) mensen nu eenmaal anders kunnen reageren en dat ook duidelijk laten blijken in hun reviews, en dat je ook maar net een beetje geluk moet hebben met het type persoon dat namens de verzekeraar de uitvaart komt verzorgen.

Een klacht die ik weinig terug zie komen is dat de uitvaartverzekeraar de uitbetaling van de afgesproken dekking niet nakomt. Vrijwel alle klachten richten zich op de medewerker en niet de verzekeraar zelf (waarvan ook voorbeelden op verzekeraar.nl).

Persoonlijk ben ik liever wat objectiever ingesteld, omdat de kans bijzonder klein is dat een ander met dezelfde medewerker te maken krijgt.

De reden dat ik voor Monuta heb gekozen is 1) ze zijn groot, 2) ze zijn goedkoper dan gemiddeld en 3) laat ik nou net positieve ervaring hebben met de verzekeraar (de medewerkers waren vrij neutraal, niet (veel) meer dan een condoleance, maar deden hun werk verder uitstekend) na het overlijden van mijn ouders.

Ik stelde het op prijs dat mij van alles uit handen werd genomen door zowel de medewerkers als de uitvaartverzekeraar, en datzelfde wens ik straks voor mijn nabestaanden.

Goede service en duidelijke informatie Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Carla op dinsdag 15 december 2015 over Yarden Uitvaartverzekering

Altijd goed geholpen. De internetsite is heel duidelijk en overzichtelijk. Makkelijk online af te sluiten. Ook de chat werkt goed en snel met goede service.

Meer ervaringen met Uitvaartverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
Yarden
Yarden Uitvaartverzekering 7.7 (10 ervaringen)
€ 8,31 p/m
Monuta
Monuta Uitvaartverzekering 8.1 (9 ervaringen)
€ 10,37 p/m
Nuvema
Nuvema Uitvaartverzekering 7.3 (0 ervaringen)
€ 11,04 p/m
DELA
DELA Uitvaartverzekering 6.9 (5 ervaringen)
€ 11,92 p/m
Ardanta
Ardanta Uitvaartverzekering 7.1 (1 ervaring)
€ 17,85 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema