Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kun je de kosten van je begrafenis dekken. Dit is vaak een dure aangelegenheid en het is daarom wel zo netjes om daar zelf voor op te draaien. lees meer

Vergelijk 11 uitvaartpremies

Vergelijk Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Monuta Uitvaartverzekering € 5,99
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste uitvaartverzekering

Deze verzekering is per maand € 4,68 goedkoper dan de gemiddelde uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl.
7.2
Yarden Uitvaartverzekering € 6,22 7.7
Verzekeraar.nl Award: Best scorende uitvaartverzekering

Deze verzekering scoort 8% beter dan de gemiddelde uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl.
Axent Uitvaartverzekering € 8,14 7.1
DELA Uitvaartverzekering € 9,03 6.6
Ardanta Uitvaartverzekering € 9,55 7.1
Nuvema Uitvaartverzekering € 9,62 7.3
Agis Uitvaartverzekering € 9,73 7.3
Interpolis Uitvaartverzekering € 10,50 1.4
ABN Amro Uitvaartverzekering € 11,87 7.0
Een Gerust Gevoel Uitvaartverzekering € 12,11 7.0
Polis Direct Uitvaartverzekering € 13,77 7.4
Waarom sluit je een Uitvaartverzekering af? Een begrafenis kost een hoop geld. Naast de begrafenis zelf moet er nog een hoop geregeld worden waar je misschien niet meteen aan denkt. Uiteraard kost daarnaast ook iets onmisbaars als een kist een hoop geld. Achtergebleven familieleden hebben niet altijd zomaar een pot met geld beschikbaar om dit allemaal te betalen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je uitvaart hierdoor soberder of minder uitgebreid wordt terwijl jij en je nabestaanden hier liever een waardige, plechtige uitvaart van hadden gemaakt. Voor deze situaties is er de uitvaartverzekering. Hiermee spaar je iedere maand wat geld bij elkaar waarmee de verzekeraar bij je overlijden een bedrag kan uitkeren of de uitvaart voor je kan regelen. Op deze manier betaal je zelf je eigen uitvaart, zorg je dat dit een waardige aangelegenheid zal zijn en zadel je de nabestaanden niet met hoge kosten, of zelfs schulden, op.
Termen binnen Uitvaartverzekering Er is in principe maar een soort uitvaartverzekering. Je kunt echter wel kiezen voor twee verschillende vormen van uitkeren. Wanneer je maandelijks een bepaald bedrag gespaard hebt voor je uitvaart door middel van de uitvaartverzekering keert deze uit wanneer je komt te overlijden. Dit kunnen ze op drie manier doen:
  • In natura
  • In geld
  • Gemengd

Wanneer je ervoor kiest de verzekering in natura uit te laten betalen zal de verzekeraar je uitvaart regelen en hebben de nabestaanden hier verder geen omkijken naar. Dit is wel zo prettig aangezien deze waarschijnlijk wel iets anders aan hun hoofd hebben dan het regelen van de zaken rondom je uitvaart. Ze zullen zorgen voor een waardige uitvaart met het geld dat je aan premie betaald hebt voor je uitvaartverzekering.

Je kunt er ook voor kiezen de verzekering in geld uit te laten betalen. In dit geval zal de verzekeraar de premie die je betaald hebt uitkeren aan de nabestaanden. Deze kunnen van dit geld dan vervolgens de uitvaart betalen. Hierdoor hebben ze zelf de keuze in hoe de uitvaart er precies uit zal gaan zien en houden ze alles zelf in de hand.

Het is ook mogelijk om voor een gemengde vorm te kiezen. Wanneer er na het regelen van de begrafenis nog geld overblijft zal de verzekeraar de rest overmaken aan de nabestaanden die hier dan vervolgens nog wat extra’s van kunnen betalen om je uitvaart nog mooier te maken.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Uitvaartverzekering? Je kunt je het beste vasthouden aan de bovengenoemde punten. Zeker wanneer je een gemengde vorm wilt is het belangrijk goed te kijken of de verzekeraar deze mogelijkheid aanbiedt, dit is namelijk niet altijd het geval. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoeveel de verzekeraar daadwerkelijk zal uitkeren wanneer je komt te overlijden.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 52x gestemd en er zijn 23 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van uitvaartverzekeringen.

Goede service en duidelijke informatie Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Carla op dinsdag 15 december 2015 over Yarden Uitvaartverzekering

Altijd goed geholpen. De internetsite is heel duidelijk en overzichtelijk. Makkelijk online af te sluiten. Ook de chat werkt goed en snel met goede service.

Afsluiten verzekering Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.8
Door Mario op dinsdag 15 december 2015 over Yarden Uitvaartverzekering

Vlotte afhandeling en duidelijke communicatie. Je krijgt wat je afsluit zonder verassingen achteraf.

Service tot in detail Totaalscore: 9.6
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.6
Door Eelke op dinsdag 15 december 2015 over Yarden Uitvaartverzekering

Meedenken en luisteren dat kunnen ze heel goed bij Yarden. Adviseren zonder opdringerig te zijn dat is zo prettig! Mijn ouders, broer en zus zijn nu allemaal bij Yarden verzekerd en dat geeft een goed gevoel.

Snelle afwerking van de online aanvraag Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Jakko op dinsdag 15 december 2015 over Yarden Uitvaartverzekering

De online aanvraag is snel en naar wens verlopen. Is eenvoudig af te sluiten. Overlijdensverzekering is snel bij Yarden verwerkt en mijn polis heb ik binnen de gestelde termijn thuis ontvangen

Snelle uitkering bij overlijden Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door Roger op zaterdag 10 oktober 2015 over Axent Uitvaartverzekering

Twee dagen na overlijden van ouder konden wij de uitbetaling van axent al in ontvangst nemen.
De mensen die bij axent werken ervaar ik als prettig. Vragen worden niet met haast weggewerkt maar echt duidelijk uitgelegd.
Het was wel even gezeur toen axent net de uitvaartverzekeringen van aegon had overgenomen. Toen was het nog de vraag of wij over zouden gaan tot afkopen of door zouden gaan bij deze uitvaartverzekeraar. Achteraf toch blij dat we er zijn gebleven, een veel betere dienstverlening van een uitvaartverzekeraar zit er niet snel in.

Top Prettige mensen. Regelen alles goed! Totaalscore: 9.8
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 10  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.8
Door Steven op dinsdag 11 augustus 2015 over DELA Uitvaartverzekering

Top! Prettige mensen. Regelen alles goed!

Grote keuzevrijheid bij geld garant uitvaartplan Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door André op maandag 15 december 2014 over Ardanta Uitvaartverzekering

Het geld garant uitvaartplan van ardanta geeft de optie om gewoon een bedrag uit te laten keren bij overlijden in plaats van dat er voor een dienstenpakket wordt gekozen. Voordeel hiervan is dat het geld vrij te besteden is en alles dus helemaal zelf geregeld kan worden. Deze optie komt bij meer uitvaartverzekeraars voor dus is ardanta niet de enige die deze mogelijkheid biedt, hoewel ze wel probeert deze indruk te wekken. Dat terzijde hebben wij voor het geld garant uitvaartplan van ardanta gekozen omdat er onder andere emotionele nazorg t.w.v. 500 euro inbegrepen is en de voorwaarden over het algemeen ons beter aanspraken.

Wij hebben nog geen idee hoe we onze uitvaarten willen laten verlopen, dan is het beter om gewoon te kiezen voor de keuzevrijheid van zo'n uitvaartplan en hoeven er geen plannen gewijzigd te worden zodra iemand hier van gedachten veranderd over hoe de uitvaart er uit moet komen te zien.

De verzekeraar heeft verder een goede indruk afgegeven en de premie voor de uitvaartverzekering is niet te hoog.

Monuta kan nog wat punten verbeteren Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.8
Door Karen op donderdag 11 december 2014 over Monuta Uitvaartverzekering

In 2014 hebben we een uitvaart moeten regelen met Monuta als verzekeraar. Het begon al gelijk goed, want de uitvaartverzorger kwam niet op tijd naar een afspraak die om te beginnen al niet makkelijk geregeld kon worden. Toen de afspraak wel plaatsvond, was dit een puur zakelijk gesprek. Dit is in zekere zin te begrijpen, maar een graantje meelevendheid was fijn geweest van een partij die hoort te helpen in zulke lastige situaties. De mentaliteit om het papierwerk zo snel mogelijk af te krijgen is een beetje onbeschoft.
Alle verdere handelingen zijn naar wens en volgens afspraak verlopen. De uitvaart zelf heeft ons zonder klachten achtergelaten. Alleen al het gedoe er omheen wanneer iemand overlijdt, heeft ons niet helemaal tevreden gesteld. Aan de personen met wie wij te maken kregen was duidelijk te merken dat het onbelangrijk voor hen was en daar zit je als rouwend persoon niet op te wachten.

Ik hoop dat Monuta in zichzelf investeert om deze punten te verbeteren. Dan zou ik hen zeker zonder aan kunnen raden voor een uitvaart.

dela neemt een hoop zorgen uit handen Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door chantal op zaterdag 22 november 2014 over DELA Uitvaartverzekering

dela weet alles te regelen zodra een geliefde komt te overlijden. allles tot in de puntjes verzorgt en helemaal volgens afspraak met zo veel mogelijk voorlichting. we hebben vorige maand afscheid moeten nemen van onze vader en daar bij hadden we veel steun aan dela.

Uitvaartverzekeringen AEGON overgenomen door Axent Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door Oude klant op woensdag 19 november 2014 over Axent Uitvaartverzekering

Mijn oude uitvaartverzekering van AEGON loopt tegenwoordig bij Axent omdat dit bedrijf deze polissen heeft overgenomen. Ik vind het wel slordig dat dit zonder mijn medeweten tot stand is gekomen, hier werd ook geen bericht van gegeven. In een telefonisch gesprek om op de hoogte van zaken gebracht te worden, werd ik wel heel duidelijk te woord gestaan. Er zou niks veranderd zijn aan de verzekering zelf en hoef me nergens zorgen om te maken.

De telefonische support vind ik wel heel goed. Alleen blijft het in zekere zin onbeschoft dat er geen berichten werden verstuurd naar de voormalige AEGON klanten.

Meer ervaringen met Uitvaartverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Uitvaartverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

iPad actie Maak kans op een iPad 3!
Deel uw ervaring over een verzekeraar op Verzekeraar.nl en maak automatisch kans op een iPad 3.

Actievoorwaarden
Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
Monuta
Monuta Uitvaartverzekering 7.2 (5 ervaringen)
€ 5,99 p/m
Yarden
Yarden Uitvaartverzekering 7.7 (7 ervaringen)
€ 6,22 p/m
Axent
Axent Uitvaartverzekering 7.1 (2 ervaringen)
€ 8,14 p/m
DELA
DELA Uitvaartverzekering 6.6 (4 ervaringen)
€ 9,03 p/m
Ardanta
Ardanta Uitvaartverzekering 7.1 (1 ervaring)
€ 9,55 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16076
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema