Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zelfstandige bouwvakkers slecht verzekerd

Arbeidsongeschiktheid

Van de Nederlandse zelfstandige bouwvakkers blijkt slechts een derde verzekerd te zijn tegen ziekte of ongevallen. Dit is grofweg een halvering vergeleken met 2010, toen nog meer dan 70 procent van de zelfstandigen zich had ingedekt tegen ziekte en ongevallen. Als reden voor de scherpe daling wordt opgegeven dat de hoge premies en de strenge eisen van de verzekeringsmaatschappijen zeer waarschijnlijk een grote rol spelen. Zo blijkt uit peilingen door belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw.Dinsdag 23 oktober 2018
Volgens Trouw zijn het met name de bouwvakkers van 45 jaar en ouder die onverzekerd aan het werk moeten. Deze groep bouwvakkers zou niet in staat zijn om een verzekering te krijgen door een te groot risico op gezondheidsproblemen. Wie zich wel weet te verzekeren met een leeftijd van 45 jaar of hoger, zal de verzekering stopgezet zien worden zodra zij de 60 bereiken.
 
CBS
Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) beweren dat 43 procent van de zelfstandige bouwvakkers in 2010 over een verzekering tegen ziekte of ongevallen beschikte. Sindsdien heeft de branche een rappe groei gezien in het aantal zelfstandigen en dan ook de groep die zich niet kan verzekeren tegen ziekte of ongevallen.
 
AWVN
Werkgeversorganisatie AWVN sprak zich eerder deze maand uit over het lage aantal verzekerde zelfstandige bouwvakkers. De organisatie pleitte voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor deze groep door de extra kwetsbaarheden die zij tegenkomen tijdens het werk, maar zag vervolgens verzet van werkgevers.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde arbeidsongeschiktheid op Verzekeraar.nl scoort een 6.2 (5 ervaringen) en kost € 50,22 p/m.

Vergelijk arbeidsongeschiktheid

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op maandag 10 november 2014

Voor tienduizenden ADHD’ers in Nederland is het vrijwel onmogelijk gemaakt om een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid af te sluiten. Verzekeraars zouden deze doelgroep afwijzen omdat ze een te groot risico vormen.

Geplaatst op maandag 23 april 2012

Een groot aantal ZZP'ers ondervindt problemen bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Omdat aanbiedingen in veel gevallen erg onduidelijk zijn, kiest de ZZP'er vaak voor de lagere premie, maar vergeet daarbij op de voorwaarden en dekking te letten, met problemen en teleurstelling over de uitkering als gevolg.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16810
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema