Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in principe schade die je toebrengt aan anderen. Iedereen die een auto heeft zal zo’n verzekering kennen als de WA verzekering. lees meer

Vergelijk 28 aansprakelijkheidsverzekeringen

Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering
Aansprakelijkheidsverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering € 1,40
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is per maand € 2,01 goedkoper dan de gemiddelde aansprakelijkheidsverzekering op Verzekeraar.nl.
6.3
OHRA Aansprakelijkheidsverzekering € 1,50 7.8
ANWB Aansprakelijkheidsverzekering € 1,52 8.0
FBTO Aansprakelijkheidsverzekering € 1,53 6.9
Kruidvat Aansprakelijkheidsverzekering € 1,60 7.0
De Nederlanden van Nu Aansprakelijkheidsverzekering € 2,10 7.7
Zelf.nl Aansprakelijkheidsverzekering € 2,12 7.0
HEMA Aansprakelijkheidsverzekering € 2,19 5.9
ABN Amro Aansprakelijkheidsverzekering € 2,37 7.0
SNS Bank Aansprakelijkheidsverzekering € 2,47 6.8
ING Aansprakelijkheidsverzekering € 2,50 6.9
VvAA Aansprakelijkheidsverzekering € 2,50 7.3
Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering € 2,59 7.2
Nationale Nederlanden Aansprakelijkheidsverzekering € 2,63 7.0
AEGON Aansprakelijkheidsverzekering € 2,87 6.2
Polis Direct Aansprakelijkheidsverzekering € 2,98 7.0
IZA Aansprakelijkheidsverzekering € 3,03 7.3
Univé Aansprakelijkheidsverzekering € 3,03 7.3
Delta Lloyd Aansprakelijkheidsverzekering € 3,10 7.0
Reaal Aansprakelijkheidsverzekering € 3,15 6.7
Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering € 3,33 7.0
InShared Aansprakelijkheidsverzekering € 3,47 8.6
Verzekeraar.nl Award: Best scorende aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering scoort 26% beter dan de gemiddelde aansprakelijkheidsverzekering op Verzekeraar.nl.
Aon Aansprakelijkheidsverzekering € 3,54 7.0
VerzekerUzelf.nl Aansprakelijkheidsverzekering € 4,04 7.0
Witgeld Aansprakelijkheidsverzekering € 4,06 7.0
Waarom sluit je een Aansprakelijkheidsverzekering af? Het kan wel eens voorkomen dat je een waardevol stuk servies bij de buurvrouw laat vallen. Dit is allereerst natuurlijk heel erg vervelend, ook wanneer het niet om een waardevol stuk servies gaat, maar wanneer dit wel het geval is zijn ook de financiële gevolgen nog eens groot. Zeker wanneer je te maken krijgt met andere meubels of bijvoorbeeld elektronica kan het flink in de papieren lopen.
Voor die gevallen is er de aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je schade toebrengt aan iemand anders keert deze verzekering uit en zorgt het er voor dat je zelf niet voor een enorme kostenpost komt te staan. Door jaarlijks de premie voor deze verzekering te betalen koop je eigenlijk dit risico af. Je kunt dan met een gerust hart bij anderen over de vloer komen zonder dat je bang hoeft te zijn tegen hoge kosten aan te lopen.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering? Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

  • Wie is er meeverzekerd?
  • Tot welk bedrag ben je verzekerd
  • Hoe hoog is je eigen risico?
Hoe kies ik een Aansprakelijkheidsverzekering? Bij het kiezen van de juiste aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om rekening te houden met de bovenstaande factoren. Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om in de gaten te houden wie er meeverzekerd zijn. Zo kun je bijvoorbeeld alleen jezelf verzekeren, maar het is ook mogelijk in een klap je hele gezin te verzekeren. Zeker met kleine kinderen is dit wel zo handig, deze maken namelijk nog wel eens wat per ongeluk kapot bij een ander. In veel gevallen zijn zelfs de huisdieren meeverzekerd, wat prettig is als je bijvoorbeeld een grote, onrustige hond hebt.

Ten tweede is het bedrag belangrijk tot waar je verzekerd bent. Dit verschilt per verzekering en ligt meestal zo tussen de 1 en 2,5 miljoen. Dit klinkt misschien erg hoog, maar wanneer je uitgaat van letselschade (dit is schade aan personen) kan het bedrag er hoog oplopen. Meerdere ziekenhuisbezoeken kunnen flink in de papieren lopen.

Ten derde is het belangrijk te kijken naar je eigen risico. Het is bij een aansprakelijkheidsverzekering erg gebruikelijk dat je een bepaald eigen risico hebt. Dit is het bedrag dat je zelf dient te betalen voordat de verzekering uitkeert. Dit komt volledig overeen met het idee achter de verzekering dat deze uitkeert in de gevallen wanneer de kosten hoog oplopen en je ze niet meer zomaar kunt betalen. De verzekering keert dus niet uit bij kleine schades. Dit zie je dan ook weer terug in de lage premie van enkele tientjes per jaar.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 90x gestemd en er zijn 14 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van aansprakelijkheidsverzekeringen.

Voel mij behandeld als wanbetaler, juist in de schulden gekomen hierdoor!!! Totaalscore: 6.6
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 5  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 6.6
Door Evert van Schupppen op vrijdag 7 juli 2017 over ING Aansprakelijkheidsverzekering

Na lang een vaste klant van de ING Bank te zijn geweest werd ik zonder pardon uit de verzekeringen gezet, Ik had een woonzekerpakket voor mijn huurwoning en een W.A. verzekering. Tevens had een al ruim 30 jaar een bankrekening bij de ING Bank ( voorheen uiteraard een Girorekening bij de Postbank)
Doordat ik 1 x niet aan mijn verplichtingen kon voldoen om mijn doorlopende krediet in een positief saldo te doen belanden (moet 1 x per 3 maanden voor 1 hele dag een positief saldo hebben op derekening)
Ik kreeg een brief van de ING Bank dat ik mijn saldo binnen 5 werkdagen moest aanvullen en anders zou mijn kreiet worden ingetrokken.
Helaas kon ik aan dit verzoek niet voldoen met als gevolg dat de ING Bank het krediet introk en tevens mijn bankrekening blokkeerden en alle verzekeringen per direct stop zetten.

Hema verzekerd u, maar betaald verder geen schade uit. Totaalscore: 2.6
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.6
Door Frans Hendriks op woensdag 5 april 2017 over HEMA Aansprakelijkheidsverzekering

Door de zoon van een verzekeringnemer bij de Hema verzekering is een grote ruit ingegooid bij de leegstaande woning van mijn schoonmoeder. In overleg met de ouders van de veroorzaker is de schade hersteld en de factuur van de glaszetter naar de veroorzaker gezonden. Kennelijk heeft deze een aansprakelijkheidsverzekering bij de Hema-verzekeringen. Deze blijft ons nu lastig vallen en legt de bewijslast (die door de dader niet betwist wordt) bij ons neer. Zij willen dat we de schade claimen bij een eigen glasverzekering, die is er niet, zij eisen dat wij bewijzen dat er geen polis is enz enz. Al diverse malen gemeld via mail dat er geen polis is. Zij maken van het probleem van de dader ons probleem. Ook richting verzekerde komen zij hun plichten niet na. Omdat mijn schoonmoeder geen verzekering heeft wil HEMA verder niets voor hen doen????. Omdat zij meld niet verzekerd te zijn is het opeens een probleem van de verzekerde??? Dit is toch te gek voor woorden. HEMA, doe wat je moet doen en regel die schade. Het maakt toch niet uit of de gedupeerde wel of niet zelf verzekerd is? HEMA heeft ze verzekerd tegen aansprakelijkheid. handel daar dan ook na!

vooral niet uitkeren Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 1  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door Joep Jongejan op woensdag 22 maart 2017 over Meeùs Aansprakelijkheidsverzekering

vele jaren klant. 100% schadegeval wordt niet uitgekeerd omwille van regeltjes en voorwaarden. Dit is ronduit onheus handelen wat er bij Meeus gebeurt. Wat mij betreft een nette manier van oplichting. Een schade geclaimd die met 2 jaarpremies weer terugverdiend was en al 10x betaald is door mijn jarenlange klant zijn.

Bijzonder slechte service doen er alles aan om maar niet te hoeven uitkeren. Totaalscore: 3.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 5  
Dekking: 3  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.4
Door HDC Zwijndrecht op donderdag 2 januari 2014 over Meeùs Aansprakelijkheidsverzekering

Al jaren klant bij meeus verzekeringen nooit wat gehad nu krijg ik twee zaken op rij, totaalbedrag schade 2700 euro. Ik ben al drie maanden bezig met ene Mevrouw Troost van Meeus, die er alles aan doet via schade xperts en toedrachtexperts om maar niet te hoeven uitkeren. Nu krijg ik weer een experts. Tip als mevrouw Troost EMN als schade expert wil aanstellen niet accepteren dan komt er ene heer van Os die er alles aan doet om maar niet zijn rapport te hoeven indienen. waardeloos bedrijf dit geen verzekeringen afsluiten bij dit bedrijf is mijn motto ga er dan ook zo snel mogelijk weg.

chagarijnige klantenservice en veel afdelingen nodig voor 1 zaak. Totaalscore: 5.4
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 5  
Dekking: 7  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 5.4
Door Lidia de Jong op donderdag 25 juli 2013 over Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering

Dat medewerkers de tijd mogen nemen voor je (zoals omschreven op de website) merk je niet als klant. Kreeg een chagarijnig mens aan de lijn, die me bot vertelde dat ik haar niet uit liet spreken (uiteraard omgekeerd hetzelfde), geen informatie en tussen de regels door contacnt laten voelen dat ze een aantal van mijn acties dom vindt.
BAH. Volgend jaar maar snel opzoek naar een ander (eerst deze zaak afhandelen)..
Vele afdelingen met allemaal beetje kennis. Niemand die me in zijn geheel kan helpen.

lompe, onterechte afwijzing van de claim Totaalscore: 4.6
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 1  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.6
Door Annet op vrijdag 29 maart 2013 over Avéro Achmea Aansprakelijkheidsverzekering

schade door logeerhond niet gedekt, maar na klacht bij KIFID ineens wel, evenals de afwijzing van de claim in eerste instantie, niet juridisch onderbouwd. Kortom: je krijgt je recht pas als je ze het mes op de keel zet!

slechte service W.A. Interpolis Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 4  
Totaalscore: 5.0
Door jan op woensdag 6 maart 2013 over Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

W.A slechte ervaring met Interpolis
Ik als klant was/ben aansprakelijk gesteld voor schade heb het opgeven aan interpolis
voor me wa tegenpartij heeft exper over de vloer gehad men had haar laten tekenen voor schadebedrag.
Maar bijna 12 weken verder weten ze hun standpunt nog niet dus waar ik schade heb veroorzaakt die zitten nog steeds met de schade te kijken zeer slechte service en geen duidelijkheid tegen over de klant of tegenpartij

Geen goed woord voor AEGON over Totaalscore: 1.4
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.4
Door van akkeren op donderdag 22 november 2012 over AEGON Aansprakelijkheidsverzekering

heb mijn telefoon laten repareren via Aegon en is slechter terug gekomen dan dat het was .
heb 4 e-mails gestuurd en daar word niet op gereageerd heb de telefoon in de orgineele verpakking meegegeven en krijg hem in een zakje weer terug,
het is nu al een maand geleden en heb geen leentoestel maar betaal wel mijn kosten voor deze maand terwijl i niet kan bellen.

Lage kosten aansprakelijkheidsverzekering FBTO Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 6  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door ino-stevens82 op woensdag 4 juli 2012 over FBTO Aansprakelijkheidsverzekering

Zal eerst even eht verhaal vertellen: 375 euro is wat mijn buurman heeft gekregen voor een glazen tafel van één of ander designmerk dankzij mijn FBTO aansprakelijkheidsverzekering. Hij vroeg of ik de tafel wou aansluiten (zat een muzieksysteem in) maar dat werkte niet correct ofzo. Toen we de tafel tafel wouden omdraaien om te kijken of er iets los zat viel hij tegen de hoek van de kast aan en klapte die kapot.

Is ook deels de schuld van mijn buurman dus, maar die heeft geen aansprak. verzekering en ik wel.

We hebben de schade gemeld en het werd netjes uitbetaald door FBTO. Wel jammer van die 100 euro eigen risico, daar zal ik nog de helft van terug vragen aan hem. Verder is het een goede verzekering met uitgebreide schade-dekkingen en lage kosten. Wanneer je hem icm met bv een inboedel / woonhuis -verzekering afsluit krijg je korting, dus zijn de kosten nog lager.

Aansprakelijkheidsverzekering studenten Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 9  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.6
Door Walter op vrijdag 27 april 2012 over FBTO Aansprakelijkheidsverzekering

Mijn ervaring met de aansprakelijkheidsverzekering van fbto is positief. Deze is voor studenten echt de meest goedkope. Heb dit vergeleken bij indipender.
Afsluiten; eenvoudig via internet.

Als je schade hebt bij huisgenoten in je studentenhuis dan is dat makkelijk op te geven en het geld wordt snel uitgekeerd, zon 2-3 weken wachtne valt mee dus.

Meer ervaringen met Aansprakelijkheidsverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Aansprakelijkheidsverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema