Autoverzekering (WA)

Autoverzekering (WA)

De autoverzekering WA is de verplichte autoverzekering in Nederland, die iedereen die openbare weg op wil af dient te sluiten. De autoverzekering is ook de meest voordelige, aangezien de verschillende verzekeraars alleen de minimale dekking bieden en de premie zo laag mogelijk houden.

Autoverzekeringen (WA) (Alle autoverzekeringen)
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
InShared Autoverzekering € 9,11
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste autoverzekering (wa)

Deze verzekering is per maand € 4,87 goedkoper dan de gemiddelde autoverzekering (wa) op Verzekeraar.nl.
6.9
OHRA Autoverzekering € 9,36 7.2
ANWB Autoverzekering € 9,57 5.4
Zelf.nl Autoverzekering € 10,93 5.7
NetPolis Autoverzekering € 10,98 6.6
Zij Rijdt Beter Autoverzekering € 11,07 6.7
HEMA Autoverzekering € 11,08 6.9
Ditzo Autoverzekering € 11,20 6.0
Aon Autoverzekering € 11,25 5.3
ING Autoverzekering € 11,28 7.5
Witgeld Autoverzekering € 11,38 8.2
Verzekeraar.nl Award: Best scorende autoverzekering (wa)

Deze verzekering scoort 22% beter dan de gemiddelde autoverzekering (wa) op Verzekeraar.nl.
FBTO Autoverzekering € 11,53 7.0
ZEKUR Autoverzekering € 11,73 5.0
ABN Amro Autoverzekering € 12,29 7.2
Centraal Beheer Autoverzekering € 12,38 6.4
SNS Bank Autoverzekering € 12,76 7.4
Polis Direct Autoverzekering € 12,82 6.9
Route Mobiel Autoverzekering € 13,03 7.3
Interpolis Autoverzekering € 13,69 7.7
Onna Onna Autoverzekering € 13,76 7.0
VvAA Autoverzekering € 14,00 7.3
AllSecur Autoverzekering € 14,00 7.0
IZA Autoverzekering € 14,02 8.0
Univé Autoverzekering € 14,02 7.3
AEGON Autoverzekering € 14,26 6.9
Wat is Autoverzekering (WA)? De WA-verzekering is de goedkoopste vorm van de drie reguliere autoverzekeringen en staat voor de minst uitgebreide verzekering. Het is een verplichte verzekering die je verzekert tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat je bij een aanrijding met een ander voertuig de schade vergoed krijgt die je aan een ander voertuig toebrengt. Uiteraard alleen onder de voorwaarde dat je deze schade onopzettelijk hebt veroorzaakt. Wanneer de verzekering erachter komt dat er opzet in het spel is krijg je helemaal niets uitgekeerd en draai je alsnog zelf voor de kosten op. Schade aan je eigen voertuig is niet verzekerd, dit wordt alleen vergoed indien de aanrijding niet jouw schuld is, maar dan door de WA-verzekering van de tegenpartij. Ook schade door bijvoorbeeld een opspattende steen of een blikseminslag wordt niet vergoed bij een WA-verzekering. De dekking is hierdoor minimaal, maar dat zie je ook terug in de prijs. De premie voor de WA-verzekering is de laagste van de drie reguliere autoverzekeringen.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 192x gestemd en er zijn 103 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van autoverzekeringen (wa).

De verzekeringswereld is doodziek Totaalscore: 1.4
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 3  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.4
Door Hans op zaterdag 11 mei 2019 over ANWB Autoverzekering

Hoewel iedere verzekering deze handelswijze hanteert is het een probleem in de markt zelf. Vergelijkbaar met de mateloze arrogantie van banken en grootverdieners. Heb je 2 schades gehad? En je veranderd van autoverzekering? Je wordt genaaid als je denkt dat je 0 schadevrije jaren hebt en je blijkt in de min te staan. Tot wrl 50 euro maandelijks (600 euro per/jr) gedurende 12 jaren betaal je elke schade die je maakt zesvoudig zelf terug. Dat is niet verzekeren, maar wurgkredieten aanbieden

ZEKUR NIET doen! Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Frits op zondag 6 januari 2019 over ZEKUR Autoverzekering

Vorige maand een autoverzekering bij Zekur afgesloten. Premie leek erg weinig in vergelijking tot de rest. De eerste maand werd het beloofde bedrag a €29,- afgeschreven. De opvolgende maand (januari) was dit bedrag uit het niets met maarliefst !!€10!! verhoogd!

Vervolgens de klantenservice gebeld en maar liefst 56 minuten!! in de wachtrij mogen staan om iemand te woord te kunnen staan. Daar werd mij verteld dat de premie dit jaar met €10 is verhoogd.
Stelletje oplichters zijn het!

ZEKUT NIET DOEN!!

Slechte service in het buitenland. praatjes maar weinig actie. Totaalscore: 4.2
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 6  
Dekking: 3  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.2
Door nvt op zaterdag 20 oktober 2018 over AllSecur Autoverzekering

Totaal geen fan van deze partij als autoverzekeraar. In het buitenland autopech gehad, direct met Allsecur gebeld met de belofte dat alles in notime geregeld zou worden. Wat bleek?? De hulpdienst liet uren op zich wachten, sta je dan langs de weg. Zelf ook nog eens vervoer moeten regelen om terug te komen naar ons verblijf tientallen kilometers verderop. Onze eigen auto bleek uiteindelijk ook langer nodig te hebben om weer rijklaar te worden gemaakt. We hebben onze vakantie nog maar net niet laten verpesten door de onkunde van Allsecur om ook buiten Nederland goede service te leveren aan trouw betalende klanten. Als kers op de taart werd er ook nog een niet gespecificeerde rekening van honderden euros opgestuurd toen we weer thuis waren. Gelijk overgestapt naar een beter beoordeelde en goedkopere verzekeraar voor onze autoverzekering. Naderhand is het niet moeilijk om slechte ervaringen met deze autoverzekeraar te vinden op het internet. Helaas kom je daar pas achter zodra het te laat is, dus voortaan doe ik zeker meer onderzoek voordat ik geld overmaak voor een nieuwe verzekering.

Mislukte verzekeraar. Of beter: verzeikeraar Totaalscore: 3.8
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 10  
Dekking: 2  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 3.8
Door Now Go Away op maandag 16 juli 2018 over Zelf.nl Autoverzekering

Zelf (tegenwoordig onder de hippe naam NowGo) is niet gericht op klanten, maar op het vergaren van negatieve feedback. Klantenservice beweert binnen een uur een antwoord te geven, blijkbaar zit het 'bedrijf' in een andere tijdzonde. Een antwoord duurde slechts 35 uur! Een reden werd niet gegeven....

Eenzijdig zegde zij de verzekering op, ondanks betaalde premies. Antwoorden op vragen? Die komen niet. "we hebben het nagekeken", maar wat dan precies, dat weten ze zelf ook niet. "Betaalbewijzen moet u doormailen", helder, maar probeer eens het e-adres te vinden op hun site. Oeps!

Van duur naar duurder Totaalscore: 5.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 6  
Klantenservice: 5  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 5.8
Door D.K. op zondag 5 november 2017 over AllSecur Autoverzekering

Voor de prijsklasse waarin de autoverzekering van Allsecur ligt ben ik best wel teleurgesteld in de nadelige voorwaarden die ze aanbieden. Zo moest ik zelf ineens ontdekken dat mijn schadevrije jaren waren teruggeschroefd en dat ik als gevolg daarvan ook ineens aan een premieverhoging van bijna 50% moest gaan geloven (Allsecur is om te beginnen bij lange na al niet de goedkoopste). Een waarschuwing of simpel berichtje kon er niet vanaf.

Ik heb Allsecur direct opgezegd omdat ik niet akkoord ging met de nieuwe premie die ik moest betalen, en waarom zou ik, als de premie lager kan en de voorwaarden een stuk beter?

Premie, service en voorwaarden zijn helemaal top! Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.4
Door B. Vermeer op donderdag 2 november 2017 over InShared Autoverzekering

Zit al jaren bij Inshared door de lage premie die ze rekenen in combinatie met de prima voorwaarden en service. Een ruime dekking, behalve voor aansprakelijkheid, heb ik met WA niet nodig, een vervangende auto en goede hulpverlening juist weer wel. Dat zit bij Inshared wel goed! En ook geen premieverhoging na schade, iets waar andere autoverzekeraars juist extreem streng in zijn. Kortom, ik heb nog nooit reden gehad om over mijn WA autoverzekering van Inshared te klagen.

Chaos wordt toegegeven Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Frits op zaterdag 21 oktober 2017 over Aon Autoverzekering

Autoverzekering AON opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn. Door AON schriftelijk bevestigd. Toch blijven ze premie incasseren. Schriftelijke belofte van restitutie wordt niet nagekomen. Toen zelf maar de onverschuldigde, maar toch geīncasseerde premie verrekend met de premie van de resterende verzekeringen. Nu word ik lastig gevallen met aanmaningen. Mailen en bellen helpt niet. Emails worden niet beantwoord en aan de telefoon krijg je slechts te horen 'sorry, onze administratie is een chaos geworden'.

Super goed. Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Suzan boom op woensdag 2 augustus 2017 over Interpolis Autoverzekering

Vorig jaar auto pech in buitenland. Via de verzekering kregen we toestemming om onze auto te laten repareren In italie. Ondanks het hoog seizoen kregen we binnen 48 uur een huur auto. We werden super goed voorgelicht geholpen en te woord gestaan. Ook door de nood hulp voor de huur auto. Echt super. 2 weken lang in de vakantie vervangend vervoer. Alle kosten vergoed. En zonder pardon. Ze wilde zelfs mijn telefoon kosten nog vergoeden maar daar heb ik nee tegen gezegd ze hadden al zoveel voor ons gedaan.

Gewoon zoals het hoort Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 9  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.8
Door Walter Berwald op donderdag 22 juni 2017 over ASR Autoverzekering

Goede ervaringen ook met de klanten dienst die erg flexibel is en goed meedenkt.

Nauwelijks bereikbare en ondeskundige klantenservice. Totaalscore: 5.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 6  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.8
Door Steef op vrijdag 5 mei 2017 over HEMA Autoverzekering

Klantenservice alleen via email.
De mail wordt niet/laat beantwoord en telkens door nieuwe medewerkers die verschillende en tegenstrijdige antwoorden geven die later niet correct blijken te zijn. Echt een verschrikkelijk moeizaam contact.

Meer ervaringen met Autoverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Autoverzekering (WA) op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
InShared
InShared Autoverzekering 6.9 (9 ervaringen)
€ 9,11 p/m
OHRA
OHRA Autoverzekering 7.2 (7 ervaringen)
€ 9,36 p/m
ANWB
ANWB Autoverzekering 5.4 (4 ervaringen)
€ 9,57 p/m
Zelf.nl
Zelf.nl Autoverzekering 5.7 (4 ervaringen)
€ 10,93 p/m
NetPolis
NetPolis Autoverzekering 6.6 (2 ervaringen)
€ 10,98 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14738
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema