Motorverzekering (WA)

Motorverzekering (WA)

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is daarmee een verplichte verzekering voor iedereen die met zijn of haar motor de openbare weg op wil. Zonder deze verzekering krijg je een flinke boete, want het is niet toegestaan je zonder de verzekering met je motor op de openbare weg te begeven.

Motorverzekeringen (WA) (Alle motorverzekeringen)
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Univé Motorverzekering € 2,23
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste motorverzekering (wa)

Deze verzekering is per maand € 2,54 goedkoper dan de gemiddelde motorverzekering (wa) op Verzekeraar.nl.
6.2
Meeùs Motorverzekering € 2,78 7.2
ANWB Motorverzekering € 2,90 7.2
NetPolis Motorverzekering € 3,91 5.9
InShared Motorverzekering € 3,99 8.2
Verzekeraar.nl Award: Best scorende motorverzekering (wa)

Deze verzekering scoort 17% beter dan de gemiddelde motorverzekering (wa) op Verzekeraar.nl.
Centraal Beheer Motorverzekering € 4,19 7.1
Unigarant Motorverzekering € 4,38 7.3
OHRA Motorverzekering € 4,83 7.5
Europeesche Motorverzekering € 4,91 6.8
HEMA Motorverzekering € 4,97 6.5
Nationale Nederlanden Motorverzekering € 5,23 5.7
De Nederlanden van Nu Motorverzekering € 5,49 6.9
VerzekerUzelf.nl Motorverzekering € 5,78 7.8
VvAA Motorverzekering € 5,81 7.2
ENRA Motorverzekering € 8,14 7.0
Waarom sluit je een Motorverzekering (WA) af? Allereerst is het dus verplicht om een WA motorverzekering af te sluiten wanneer je met je motor de openbare weg op wilt. Vanwege deze verplichting sluit je dus sowieso een WA motorverzekering af. Daarnaast is het ook erg handig, omdat je zonder zo’n verzekering voor onverwacht hoge kosten kan komen te staan. Wanneer je met je motor schade rijdt bij iemand anders, of dit nou een auto of een motor is, kunnen de kosten flink oplopen. Motoren en auto’s zijn zeer kostbare voertuigen waarbij een kleine schade al snel in de papieren loopt. In veel gevallen is het haast onbetaalbaar zo’n schade zelf af te handelen. De duizenden euro’s die hier vaak mee gemoeid zijn kunnen maar weinig mensen simpel opbrengen. Daarom kies je bij het aanschaffen van een motor altijd minimaal voor een WA motorverzekering. De schade die je aan anderen toebrengt is daarmee gedekt waardoor je niet voor zeer hoge kosten komt te staan. Het is hierbij natuurlijk wel van groot belang dat je de schade niet met opzet veroorzaakt. Wanneer dit wel het geval is zal de verzekering niets uitkeren en draai je alsnog zelf voor de kosten op.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Motorverzekering (WA)? Bij het afsluiten van een WA motorverzekering is allereerst de dekking van belang. Welke kosten worden en gedekt en tot welk bedrag? Daarnaast is het handig om de mogelijkheid te hebben wat aanvullende verzekeringen af te sluiten. Zo is het in veel gevallen mogelijk de volgende pakketten naast je WA motorverzekering af te sluiten:
  • Rechtsbijstand
  • In- of opzittenden verzekering
  • Pechhulp

Deze aanvullende pakketten maken je verzekering een stuk completer en zorgen ervoor dat je bij uiteenlopende situaties de juiste hulp ontvangt. De rechtsbijstand hulp is er wanneer je bijvoorbeeld voor de rechter moet verschijnen na een aanrijding. Je staat er dan niet helemaal alleen voor en ontvangt professionele juridische hulp.

De inzittendenverzekering is er om te zorgen voor de mensen die met je meereizen. Wanneer er een ongeluk gebeurt en een van je medepassagiers gewond raakt wordt deze schade hierdoor gedekt. Dit is van groot belang omdat bijvoorbeeld schade door blijvend letsel voor enorme kosten kan zorgen.

Ten derde is er pechhulp. Dit is totaal niet verplicht, maar natuurlijk wel erg handig wanneer je met pech langs de kant staat. Let er dus op of het mogelijk is dit af te sluiten bij je WA motorverzekering.
Hoe kies ik een Motorverzekering (WA)? Wanneer je een WA motorverzekering wilt kiezen is het belangrijk te letten op de bovenstaande punten. Als deze mogelijkheden aanwezig zijn en je een lage premie betaalt is het een goede verzekeraar om je WA motorverzekering bij af te sluiten. De WA motorverzekering op zich is een standaardproduct dat bij elke verzekeraar ongeveer gelijk is, zoek hiervoor dus vooral naar de laagste prijs bij een betrouwbare verzekeraar.
Handige links:
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 52x gestemd en er zijn 18 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van motorverzekeringen (wa).

Slecht, doen alles om niet uit te keren. Je word niet terug gebeld. Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 3.0
Door Desie op vrijdag 21 december 2018 over Nationale Nederlanden Motorverzekering

Voertuig gesloten. Na 3 maanden word ik continu voor gek gehouden.
Krijg geen vragen op mn antwoorden en ze zouden me 4x bellen en ze hebben 0x gebeld.

Slecht bedrijf!

Treurige balle tent Totaalscore: 2.2
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 2.2
Door Jeff op vrijdag 5 juni 2015 over Univé Motorverzekering

Zeer slechte maatschapij.
12 jaar ben ik verzekerd geweest bij unive
Regelmatig niet kloppende prijzen voor toen ze over gingen op een nieuw systeem.
Maar als klap op de vuurpijl hebben ze mijn verzekering door een fout stop gezet een foutje geven ze ook eerlijk toe. Helaas heb ik 400 euro boete gehad van de rdw en unive geeft geen thuis en willen dit niet rechtzetten voor mij om te huilen....
Harde werker nooit schulden maar 400 euro spaargeld weg bedankt unive !!

Laagste premie door gebrek winterstop periode motorverzekering Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 7.2
Door B.N. op zaterdag 20 december 2014 over Univé Motorverzekering

De motorverzekering van Unive heeft de laagste premie maar daar moet men niet bij vergeten dat de verzekeraar géén winterstop periode kent. Je moet dus het hele jaar door verzekerd zijn. Alleen om deze reden heeft Unive de laagste premie om een motor te verzekeren, uiteindelijk compenseert dit zich met andere verzekeraars die wel een winterstop aanbieden.

Op verdere punten is deze motorverzekering van Unive heel degelijk. Kortingen bij o.a. meerdere verzekeringen en kortingen bij goede beveiliging kunnen zijn allemaal beschikbaar en kunnen de laagste premie dus nog net wat verder omlaag brengen. Afhankelijk van het type motor dat je bezit is het geen probleem om de premie voor deze motorverzekering te missen.

Besparen met de Europeesche Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.6
Door Wilbert op vrijdag 1 november 2013 over Europeesche Motorverzekering

Zit je krap met je geld? dan is de Europeesche echt de perfecte motorverzekering. Jammer dat ik hier zelf ook net pas achter ben. Hiervoor was ik verzekerd bij een andere bekende verzekeraar. De Europeesche is echt flink goedkoper. Ik heb bij meerdere verzekeraars mijn premie berekent, maar overal kwam deze er als goedkoopste eruit. Ik heb al enkele jaren mijn motorrijbewijs en kom er nu pas achter dat er grote verschillen zijn tussen de verzekeringen.

De voorwaarden waren bijna hetzelfde dus dit maakte helemaal niets uit. Het voordeel is dat ik nu echt elke maand flink wat geld over houd. VOoral nu tijdens de crisis is het handig om verzekeringen eens na te lopen, vaak betaal je teveel. Ik ben zelf ook andere verzekeringen nagegaan en ook voor mijn inboedel en zorgverzekering heb ik een goedkopere gevonden! dit maakt het leven een stuk eenvoudiger ;-)

Schandalig geholpen Totaalscore: 6.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.0
Door T. van Wierden op zondag 20 oktober 2013 over Univé Motorverzekering

Univè staat natuurlijk bekend als de verzekering zonder oog te winnen. Vorige maand heb ik een aanrijding gehad, waarbij ik van achteren ben aangereden. Gelukkig zonder letsel.

Ik heb dit direct bij de verzekering gemeld en heb rechtsbijstand ingeschakeld. Ik werd vanaf het begin al niet zo best geholpen. Ik werd ontzettend veel doorverbonden en ze leken het maar niet te begrijpen.

Al die tijd ben ik zeer slecht op de hoogte gehouden. Ik heb elke keer zelf terug moeten bellen terwijl zij dit zouden doen. Uiteindelijk ben ik even goed kwaad geworden. Misschien ook niet helemaal netjes, maar ik betaal hier elke maand geld voor, en zij zijn die specialisten niet ik....

Toen heb eindelijk te horen gekrgen wat er precies aan de hand was en kreeg ik te horen dat ik de schuldige was.... Nog gekker, ook had de garage de opdracht gekregen om de motor te veilen, wat totaal niet de bedoeling was!

Ik vind het echt schandalig, voor mij is het echt niet de beste verzekeraar. Ik ben op dit moment ook op zoek naar een andere verzekering. Ook al hebben ze hun excuses aangeboden en ook al zijn ze de goedkoopste. Ik betaal liever wat meer, zodat ik minder ellende heb!

Eindelijk een verzekering die bij me past Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.2
Door Mo op dinsdag 10 september 2013 over Centraal Beheer Motorverzekering

Ik heb erg goede ervaringen met de motorverzekering van Centraal Beheer Achmea. Ik ben hier al 2 jaar verzekerd . Een tijdje terug is mijn motor omgevallen. Hij is hierdoor redelijk beschadigd. Hiervoor heb ik contact opgenomen met Centraal Beheer Achmea, omdat het anders wel een erg duur grapje zou worden. Ik ben snel en goed geholpen. Ik heb alles vergoed gekregen en de motor is ook alweer gemaakt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend bij een verzekering maar uit ervaring weet ik dat dit lastig blijkt te zijn. Ik ben blij dat ik eindelijk een verzekering heb gevonden die bij me past!

Zeer goede overstap geweest Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Antoine op dinsdag 3 september 2013 over VvAA Motorverzekering

Inmiddels heb ik al 7 jaar mijn motorrijbewijs en heb al heel wat motorverzekeringen gehad. Omdat ik ook wat wil bezuinigen voor de crisis ben ik op zoek gegaan naar een betere motorverzekeraar. Mijn vrienden raadde VvAA aan. Hierna ben ik voor deze verzekering mijn premie gaan berekenen. Deze was 20,75 goedkoper dan mijn oude verzekering. De voorwaarden kwamen ook overeen. Ik hou dus nu elke maand geld over voor dezelfde voorwaarde!

Uiterst tevreden na hulp bij aanrijding Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 7  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door Sjaak op woensdag 28 augustus 2013 over OHRA Motorverzekering

Nog niet zo lang geleden aanrijding gehad, erg vervelend allemaal waarbij ook hulpdiensten moesten komen. Gelukkig hadden wij beide een verzekering bij Ohra. (ik motor, andere persoon auto). Ik ben helemaal naar tevredenheid geholpen, ik ben zeer en zeer tevreden met de klantenservice van Ohra. Ohra is zeke rniet de goedkoopste maar ik vind het belangirjk dat je er ook echt iets aan hebt! dat heb ik dan ook zker gehad.

Goede ervaringen met Meeuws, lage maandpremie Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.6
Door Hans van Bodegraven op dinsdag 13 augustus 2013 over Meeùs Motorverzekering

Onze familie bestaat uit veel motorrijders. Een motorverzekering is hierbij ok zeer belangrijk. Mijn broer bevielMeeus aan. Intussen zijn mijn 2 zoons hier ook verzekerd. Ik ben zeer tevreden. De maandpremie is goedkoop en de voorwaarden zijn ook top. Vorige week is mijn zoon met zijn motor tegen een paaltje aangekomen. Het duurde even voordat de medewerkster het begreep, maar toen het kwartje viel zijn we uitstekend geholpen.

Goede ervaringen Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door Tim op donderdag 1 augustus 2013 over ANWB Motorverzekering

ANWB is zeker niet de goedkoopste verzekering, maar wel uitstekende voorwaarden. Enkele weken geleden schade gereden aan mijn motor. Ontzettend balen natuurlijk, maar een telefoontje was voldoende. uitstekend geholpen door de mevrouw aan de telefoon.

Meer ervaringen met Motorverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Motorverzekering (WA) op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
Univé
Univé Motorverzekering 6.2 (4 ervaringen)
€ 2,23 p/m
Meeùs
Meeùs Motorverzekering 7.2 (1 ervaring)
€ 2,78 p/m
ANWB
ANWB Motorverzekering 7.2 (1 ervaring)
€ 2,90 p/m
NetPolis
NetPolis Motorverzekering 5.9 (1 ervaring)
€ 3,91 p/m
InShared
InShared Motorverzekering 8.2 (2 ervaringen)
€ 3,99 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14738
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema