Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering

Met een woonhuisverzekering kunt u schade aan uw huis zelf verzekeren. Dit betekent alle schade aan het huis die niet tot de inboedel behoort, hiervoor heeft u namelijk een inboedelverzekering. lees meer

Vergelijk 27 opstalverzekeringen

Vergelijk Woonhuisverzekering
Woonhuisverzekeringen
Verzekeraar Product Maandpremie Prijs / kwaliteit
Meeùs Woonhuisverzekering € 2,08
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste woonhuisverzekering

Deze verzekering is per maand € 7,06 goedkoper dan de gemiddelde woonhuisverzekering op Verzekeraar.nl.
5.1
ANWB Woonhuisverzekering € 5,35 4.1
FBTO Woonhuisverzekering € 5,60 7.2
Centraal Beheer Woonhuisverzekering € 5,70 5.9
Kruidvat Woonhuisverzekering € 5,77 7.1
Interpolis Woonhuisverzekering € 5,80 7.7
De Nederlanden van Nu Woonhuisverzekering € 6,26 7.0
Aon Woonhuisverzekering € 6,37 7.0
ING Woonhuisverzekering € 6,70 5.5
AEGON Woonhuisverzekering € 6,86 7.1
VerzekerUzelf.nl Woonhuisverzekering € 7,84 4.3
SNS Bank Woonhuisverzekering € 8,32 7.4
Nationale Nederlanden Woonhuisverzekering € 8,38 7.2
Witgeld Woonhuisverzekering € 8,60 6.9
HEMA Woonhuisverzekering € 8,73 7.3
Univé Woonhuisverzekering € 9,29 7.0
Zelf.nl Woonhuisverzekering € 9,31 7.9
InShared Woonhuisverzekering € 9,37 4.2
Ditzo Woonhuisverzekering € 9,40 5.9
Polis Direct Woonhuisverzekering € 10,02 8.0
Verzekeraar.nl Award: Best scorende woonhuisverzekering

Deze verzekering scoort 25% beter dan de gemiddelde woonhuisverzekering op Verzekeraar.nl.
ZEKUR Woonhuisverzekering € 11,23 7.5
Allianz Woonhuisverzekering € 11,34 5.1
OHRA Woonhuisverzekering € 11,68 7.0
Reaal Woonhuisverzekering € 12,50 4.6
Avéro Achmea Woonhuisverzekering € 12,59 6.8
Waarom sluit je een Woonhuisverzekering af? In uw huis leeft u dagelijks. Daarnaast doet u dit vaak niet alleen. Dit betekent dat er een hoop activiteiten plaatsvinden binnen de vier muren van uw woning. Al deze activiteiten brengen risico’s met zich mee. Het kan zomaar gebeuren dat er onopzettelijk schade aan uw woning wordt toegebracht. In dit geval is het fijn dat er een verzekering is die deze schade dekt. Een eventuele schade aan het huis loopt namelijk al snel flink in de papieren, vanwege de grote waarde van een huis. Daarnaast komen er waarschijnlijk ook veel anderen in aanraking met uw huis. Het is prettig dat de schade die hierdoor kan ontstaan wordt verzekerd. Dit kan overigens ook vaak vergoed worden door de aansprakelijkheidsverzekering van de ander. Tevens gaat het bij dit soort schades vaak om de inboedel van uw huis, oftewel om uw inboedelverzekering.

Een tweede vorm van schade kan ontstaan voor factoren buiten uw eigen macht om. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer, of aan brand. Wanneer er brand ontstaat in uw woning kan dit een flinke schade toebrengen, zelfs wanneer de brandweer het tijdig weten te blussen. De brand kan bepaalde delen flink aantasten, om over de waterschade nog maar te zwijgen. Dit soort schades loopt enorm op en zijn daarom niet zomaar te betalen voor iedereen. Een woonhuisverzekering zorgt ervoor dat u na een brand niet te maken krijgt met torenhoge kosten en rustig van de schrik kunt bekomen. Daarnaast geldt de verzekering ook wanneer moeder Natuur uw woning onder handen neemt. Een flinke storm of blikseminslag kan een enorme schade veroorzaken. Aan deze schade kunt u helemaal niets doen, maar u moet er wel voor opdraaien wanneer u geen woonhuisverzekering afsluit. Daarom is het een goed idee er wel een af te sluiten en u te verzekeren tegen dit soort uitgaven.

De woonhuisverzekering geldt niet alleen voor uw huis zelf. Dit geldt voor het gehele gebied dat binnen de erfafscheiding valt. Dit betekent dat ook eventuele bijgebouwen zoals een garage of een schuur onder deze verzekering vallen. Ook schade door een brand of storm aan deze gebrouwen wordt dus vergoed door de verzekering, wat fijn is, omdat ook deze schades enorme kosten met zich mee kunnen brengen.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Woonhuisverzekering? De woonhuisverzekering is in Nederland niet verplicht bij Wet, zoals bijvoorbeeld de WA-verzekering voor voertuigen waarmee u de openbare weg op wilt en de basis zorgverzekering voor iedereen. Dit betekent dat de verzekeraars zelf hun voorwaarden kunnen opstellen en de dekking kunnen bepalen. De dekking is daarmee de eerste factor waar u goed op moet letten bij het afsluiten van een woonhuisverzekering. Alle factoren zijn:
  • De dekking
  • De premie
  • Uw leefomgeving
  • De waarde van het huis en onderverzekering
De dekking van Woonhuisverzekering Zoals gezegd moet u dus goed kijken naar de dekking van uw woonhuisverzekering. Dit klinkt logisch, maar de verschillen tussen de verzekeraars zijn bij deze verzekering erg groot te noemen. Dit komt deels omdat de verzekering niet verplicht is door de Wet, maar deels ook door het feit dat verzekeraars de focus allemaal anders leggen. Zo staan er voor de meeste schades maximumbedragen. Dit betekent dat u bij een bepaalde schade een maximumbedrag vergoed zult krijgen. Deze bedragen kunnen flink uiteenlopen waardoor u bij de ene verzekeraar met een brand veel beter af kunt zijn dan bij een ander. Rekening houden met de maximumbedragen komt verder terug in de leefomgeving.
De premie van Woonhuisverzekering Een tweede punt van aandacht is de premie die u moet betalen voor uw woonhuisverzekering. Ook deze kan flink verschillen per verzekeraar. Dit wordt enerzijds veroorzaakt door de verschillen in de dekking (een ruime dekking kost meer dan een minder uitgebreide dekking), maar ook bij min of meer vergelijkbare dekkingen kunnen de prijzen nog flink uiteenlopen. Dit komt deels door de lagere kosten voor sommige verzekeraars. In het huidige digitale tijdperk kiezen sommige verzekeraars ervoor steeds meer online te doen. Hierdoor maken ze minder kosten, wat ze vervolgens weer doorberekenen aan de klanten door middel van een lagere premie. In dit geval levert u dus niets in aan betrouwbaarheid, maar betaalt u wel een stuk minder voor uw woonhuisverzekering.

De premie wordt over het algemeen berekend als een percentage van de verzekerde som. De verzekerde som zal terugkomen in de waarde van uw huis. Een percentage van 0,65 tot 1,10 promille is gebruikelijk. (dit is respectievelijk 0,065 tot 0,110 procent). Wanneer uw huis bijvoorbeeld een rietendak heeft of gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden zal dit percentage hoger liggen, de kans is dan namelijk groter dat er wat met uw woning gebeurt en dat de verzekering een hoop geld uit zal moeten keren. De verschillen tussen de prijzen lijken op het eerste gezicht mee te vallen, omdat de bedragen zo klein zijn. Wanneer je dit vermenigvuldigt met de waarde van uw huis zult u echter al snel op een verschil van tientallen euro’s per maand betekenen.
Ervaringen
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 109x gestemd en er zijn 27 recencies geschreven over het afsluiten (of overstappen) van woonhuisverzekeringen.

jammer ik had verwacht dat de outo verzekerd zou worden Totaalscore: 6.4
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 6  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.4
Door mevrouw Nancy Welkens op maandag 20 april 2020 over Interpolis Woonhuisverzekering

Redelijk.Ik werd doorverwezen naar een andere maatschappij. Independer terwijl ik al jaren verzekerd ben bij interpolis.

prijsverhoging Totaalscore: 3.8
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 2  
Dekking: 8  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 4  
Totaalscore: 3.8
Door Bob Oostveen op dinsdag 10 december 2019 over Ditzo Woonhuisverzekering

Kreeg vandaag bericht dat de woonhuisverzekering per 01-01-2020 omhoog.
gaat. Verrassend toch !!!!
Even de papieren erbij en een duidelijke verhoging en tevens de vraag of ik dan meer kan claimen bij schade.
DITZO verhoogd de premie met 12.5 %, niet of nauwelijks onderbouwd. Hoe verder mer DITZO.
Bij schade aan het woonhuis maar € 800.-- krijg je de mededeling dat de schade is ontstaan door slecht onderhoud (waterschade bij slecht weer)
Succes mensen.

Slechte red aring. Inefficiënt. Totaalscore: 3.0
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 3  
Dekking: 1  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 3.0
Door E.lewin op vrijdag 7 december 2018 over Centraal Beheer Woonhuisverzekering

ERVARING.
Byzonder slechte ervaringen. Mijn polis is nooit terug te vinden als ik iets wil melden.
Het personeel is overigens vriendelijk en behulpzaam.

De jaarpremie van meer dan 300 E wordt overigens wel altijd feilloos afgeschreven..

Onprofessioneel, met mooie verhalen geld afhandig maken. Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 2  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Kees op vrijdag 7 september 2018 over ANWB Woonhuisverzekering

Na maanden premie betaald te hebben wordt de verzekering door ANWB eenzijdig beëindigd. Argumentatie: u gaat uw huis verbouwen, dit past niet in ons beleid??????? De risico's zijn te hoog. Dit terwijl nog geen enkel detail over de renovatie was besproken.

Slechte verzekering die je heel lang in de kou laat zitten. Totaalscore: 2.0
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 1  
Dekking: 3  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 2.0
Door Maat op zondag 3 juni 2018 over ING Woonhuisverzekering

Ing verzekeringen duurt enorm lang om schade af te handelen ook al is klant niet de veroorzaker en kost het hun dus niks.
Ik zit al 5 weken met een kapotte schuur waar een auto doorgereden is. Verzekeringen tegenpartij wachten al heel lang op een factuur en werken volledig mee.
Ook mijn inboedel is nog steeds niet geregeld waardoor ik geen fiets heb en niet kan wassen.
Het is een schande dat ing mensen zolang laten zitten in de bende.
Ik adviseer niemand om bij ing te verzekeren, ze reageren niet of slecht op mails , laten je in de kou zitten en de telefonisten weten niet waar je het over hebt.

Geen verstand van situatie Totaalscore: 2.0
Maandpremie: 2  
Eigen risico: 2  
Dekking: 2  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 2.0
Door Aniel op maandag 7 mei 2018 over Unigarant Woonhuisverzekering

Slecht... oplichters, alsmede CED expert. Geen verstand van casus en logica. Gaan zelf dingen verzinnen om uit je verzekering te krijgen, terwijl ik met harde bewijsstukken aan kwam.

Niet hier verzekeren Totaalscore: 2.6
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.6
Door Jec op zaterdag 9 december 2017 over VerzekerUzelf.nl Woonhuisverzekering

Netjes iedere maand betaald maar wanneer zij moeten betalen bij schade wordt je verzekering afgesloten wegens zogenaamde vertrouwensbreuk. Verzeker u zelf hier dus niet!

hoe zou je je voelen met zo,n ervaring Totaalscore: 1.6
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.6
Door ms op vrijdag 21 juli 2017 over ASR Woonhuisverzekering

Door illegale acceptgiro geld van mijn rekening afgeschreven asr weigert bedrag terug te boeken kennelijk nemen ze de bedrieger in bescherming.

Snel en goed geholpen bij schades aan onze woning Totaalscore: 9.9
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 10  
Dekking: 10  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 10  
Totaalscore: 9.9
Door Henk Roering op dinsdag 18 april 2017 over ASR Woonhuisverzekering

Voor een zeer redelijk bedrag goed verzekerd voor mijn woning. Bij schade aan de woning uitstekend geholpen en de schadevergoedingen werden snel uitgekeerd.

Efficient betaalbaar betrouwbaar goede service Totaalscore: 6.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 6.6
Door marion Mijnhijmer op woensdag 22 maart 2017 over ING Woonhuisverzekering

Tot nu tpe een goede service als je schade hebt ben tevreden en betaalbaar

Meer ervaringen met Woonhuisverzekeringen
Deel uw ervaring met uw Woonhuisverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Goedkoopste
Meeùs
Meeùs Woonhuisverzekering 5.1 (3 ervaringen)
€ 2,08 p/m
ANWB
ANWB Woonhuisverzekering 4.1 (1 ervaring)
€ 5,35 p/m
FBTO
FBTO Woonhuisverzekering 7.2 (1 ervaring)
€ 5,60 p/m
Centraal Beheer
Centraal Beheer Woonhuisverzekering 5.9 (2 ervaringen)
€ 5,70 p/m
Kruidvat
Kruidvat Woonhuisverzekering 7.1 (1 ervaring)
€ 5,77 p/m
Vergelijk op prijs
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12164
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema