Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Premies inboedelverzekeringen 14 procent verhoogd

Inboedelverzekering

In de afgelopen 12 maanden zijn de premies voor inboedelverzekeringen gemiddeld met 14 procent toegenomen. Op 1 januari 2013 steeg de assurantiebelasting van 9,7 procent naar 21 procent, maar dit is niet de enige verklaring voor de toegenomen kosten van de inboedelverzekeringen.



Dinsdag 21 mei
Eén op de drie inboedelverzekeringen werd duurder zonder dat de assurantiebelasting daar de reden voor was. Gemiddeld werden deze verzekeringen 10,7 procent duurder ten opzichte van 2012. Dit blijkt uit onderzoek dat MoneyView uitvoerde naar ruim 50 inboedelverzekeringen. Voor de vergelijking gebruikte het onderzoeksbureau ruim 30.000 klantprofielen. Circa 50 procent van de inboedelpolissen bleef dezelfde premie aanhouden, terwijl zo’n 20 procent zelfs goedkoper werd.
 
Toename kleine schadeclaims

Onderzoeker Michel Behrens stelt dat de inboedelverzekeraars de assurantieverhoging niet massaal hebben gebruikt om de polissen zelf goedkoper of duurder te maken. Volgens Behrens komt de gemiddelde verhoging van 3,5 procent door de toename in kleine schades die geclaimd worden.
 
Beste inboedelverzekeringen

Voor het onderzoek vergeleek MoneyView enkel de premies die huurders betalen. Dit omdat kopers vaak een flinke korting ontvangen wanneer een inboedelverzekering gecombineerd wordt met een opstalverzekering. De inboedelverzekeringen werden naast elkaar gelegd om een top 5 te maken van de verzekeringen met de beste prijs en de beste kwaliteit. In beide gevallen werden de voorwaarden, vergoedingen en dekkingen goed in de gaten gehouden.
 
Laagste prijs
·        ANWB Inboedelverzekering (Zilver)
·        Nationale Nederlanden Inboedelverzekering
·        Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering
·        Unigarant Inboedelverzekering (Zilver)
·        Zelf.nl Inboedelverzekering
 
Hoogste kwaliteit

·        Delta Lloyd Inboedelverzekering
·        Interpolis Inboedelverzekering (TOP)
·        Nationale Nederlanden Inboedelverzekering (ZZP)
·        OHRA Inboedelverzekering
·        REAAL Inboedelverzekering
·        SNS Bank Inboedelverzekering
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde inboedelverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (145 ervaringen) en kost € 6,50 p/m.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op zaterdag 22 september

De schade die ontstond door de rellen in het Groningse Haren loopt mogelijk op tot in de miljoenen euro’s. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars (VvV) vandaag bekendgemaakt. Tijdens de rellen moesten winkelruiten het ontgelden, werden geparkeerde auto’s in de fik gestoken en werd er een flinke hoeveelheid straatmeubilair vernield....

Geplaatst op dinsdag 7 augustus

Volgens vergelijkingssite Independer.nl hebben extreme weersomstandigheden in 2012 er al voor gezorgd dat woonverzekeringen meer hebben moeten uitkeren dan in heel 2011. Independer.nl heeft een stijging van 111 procent in schade geconstateerd. Hiernaast is het aantal nieuwe klanten met een woonverzekering toegenomen met 40 procent. “Als gevolg...

Geplaatst op dinsdag 29 mei

De Consumentengids van juni 2012 heeft de inboedel- en woonhuisverzekering van DAK Volmacht uitgeroepen tot de Beste Koop. Na uitgebreid onderzoek bleek dat deze verzekeringen de beste prijs/kwaliteitsverhouding bieden. De Consumentenbond vergeleek verschillende gezinssamenstellingen, inboedelwaardes en postcodegebieden om tot de conclusie te...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema