Vergelijk 445 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Mogelijk miljoenen euro’s schade door rellen in Haren

Inboedelverzekering

De schade die ontstond door de rellen in het Groningse Haren loopt mogelijk op tot in de miljoenen euro’s. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars (VvV) vandaag bekendgemaakt. Tijdens de rellen moesten winkelruiten het ontgelden, werden geparkeerde auto’s in de fik gestoken en werd er een flinke hoeveelheid straatmeubilair vernield. Volgens het verbond moeten inwoners die schade hebben geleden door de rellen contact opnemen met hun verzekeraar.Zaterdag 22 september 2012
Verzekeringen
Het verbond meldt dat vandalisme aan particuliere eigendommen in de meeste gevallen gewoon onder de reguliere dekking valt van een opstal- en/of inboedelverzekering. Autoschade door vandalisme valt in de regel onder de volledige cascobescherming, meldt het verbond.

“Voor ondernemers is het ook vaak mogelijk de schade door plundering en vernielingen aan hun panden te claimen bij hun zakelijke verzekeraar.”

Schade op daders verhalen
Volgens het verbond zullen de verzekeraars zich actief bezighouden met het verhalen van de schade op de daders. “Wat ons betreft geldt ook: de vervuiler betaalt en niet de samenleving. In dit geval betekent dat dat de vandalen de verzekerde schade moeten vergoeden en niet de polishouders”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Ook minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en de gemeente Haren hebben gezegd dat de rekening uiteindelijk bij de vandalen op de mat moet komen te liggen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde inboedelverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (145 ervaringen) en kost € 6,50 p/m.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober 2014

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op dinsdag 21 mei 2013

In de afgelopen 12 maanden zijn de premies voor inboedelverzekeringen gemiddeld met 14 procent toegenomen. Op 1 januari 2013 steeg de assurantiebelasting van 9,7 procent naar 21 procent, maar dit is niet de enige verklaring voor de toegenomen kosten van de inboedelverzekeringen.

Geplaatst op dinsdag 7 augustus 2012

Volgens vergelijkingssite Independer.nl hebben extreme weersomstandigheden in 2012 er al voor gezorgd dat woonverzekeringen meer hebben moeten uitkeren dan in heel 2011. Independer.nl heeft een stijging van 111 procent in schade geconstateerd. Hiernaast is het aantal nieuwe klanten met een woonverzekering toegenomen met 40 procent. “Als gevolg...

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2012

De Consumentengids van juni 2012 heeft de inboedel- en woonhuisverzekering van DAK Volmacht uitgeroepen tot de Beste Koop. Na uitgebreid onderzoek bleek dat deze verzekeringen de beste prijs/kwaliteitsverhouding bieden. De Consumentenbond vergeleek verschillende gezinssamenstellingen, inboedelwaardes en postcodegebieden om tot de conclusie te...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema