Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Overlijdensrisicoverzekering duurder voor vrouwen dan mannen

Overlijdensrisicoverzekering

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat vrouwen een stuk duurder uit zijn voor hun overlijdensrisicoverzekering dan mannen. De premie voor vrouwen is flink gestegen nadat de premie voor mannen en vrouwen gelijk werd getrokken, terwijl mannen juist goedkoper uit zijn.Maandag 10 juni 2013
MoneyView voerde het onderzoek uit. Het onderzoeksbureau kwam tot de conclusie dat vrouwen vanaf 50 jaar gemiddeld 20 procent meer premie betalen dan voor december 2012. Destijds werden de gelijke premies verplicht gesteld. Mannen uit dezelfde leeftijdscategorie zijn sindsdien 12 procent goedkoper uit. Als reden voor de premieverschillen wordt opgegeven dat vrouwen een langere levensverwachting hebben dan mannen.
 
Vergelijken
Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat de premies de afgelopen 10 jaar flink zijn afgenomen. De Consumentenbond stelt dat consumenten er goed aan doen om de huidige overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken om de beste verhouding tussen premie en kwaliteit te vinden.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde overlijdensrisicoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.8 (49 ervaringen) en kost € 9,00 p/m.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 31 mei 2012

Vandaag heeft Nationale Nederlanden haar vernieuwde overlijdensrisicoverzekering (ORV) geïntroduceerd. De verzekeraar heeft het product op diverse punten verbeterd om meer kwaliteit te bieden tegen een lagere premie. Hiernaast werd ook het aanvraagproces voor adviseurs hervormd.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13850
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema