Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Autoverzekeraars dekken meestal geen vuurwerkschade

Autoverzekering (all risk)

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.Woensdag 31 december
Naast volledig casco-dekking zijn er ook aanvullende verzekeringen om schade door vuurwerk te laten vergoeden. Deze optionele dekkingen verschillen echter sterk per aanbieder.
 
Vandalisme en brandschade
Autoverzekeraars zullen buiten de all-risk dekking in de meeste gevallen geen gehoor geven aan schadeclaims als er sprake is van vandalisme. Een voorbeeld hiervan is dat er een autoruit wordt ingeslagen om vervolgens expres vuurwerk in het voertuig af te laten gaan. “Mocht een buurtbewoner per ongeluk een auto beschadigen met een vuurpijl dan valt dit in sommige gevallen onder brandschade en is de kans dat de schade gedekt wordt groter.”
 
Schade en uitbetalingen
In de afgelopen jaren betaalden autoverzekeraars na de jaarwisseling tussen de 1 en 2 miljoen euro om autoschade door oud en nieuw te dekken. Het is niet bekend hoeveel schade er daadwerkelijk wordt aangericht omdat het merendeel van de voertuigen geen dekking heeft voor schade door vuurwerk.
 
Adviezen
De Consumentenbond en de verzekeraars zelf noemen het een logische stap om de schade te verhalen op de vandalen – indien deze bekend zijn. Rond deze tijd van het jaar worden autobezitters geadviseerd om hun auto binnen te zetten of op een beveiligd terrein te parkeren. Mocht er sprake zijn van schade dan is het ook mogelijk dat het goedkoper uitpakt om de schade zelf te vergoeden. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering (all risk) op Verzekeraar.nl scoort een 6.8 (167 ervaringen) en kost € 27,34 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen (all risk)

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Geplaatst op woensdag 12 juni

Vanaf 2014 zullen verzekerden jaarlijks een opgave ontvangen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren bij de autoverzekering. Autoverzekeraars maakten dit eerder deze week bekend gedurende een vergadering van het Verbond van Verzekeraars.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema