Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Vanaf 2014 jaarlijks overzicht schadevrije jaren

Autoverzekering

Vanaf 2014 zullen verzekerden jaarlijks een opgave ontvangen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren bij de autoverzekering. Autoverzekeraars maakten dit eerder deze week bekend gedurende een vergadering van het Verbond van Verzekeraars.Woensdag 12 juni 2013
Het overzicht van de schadevrije jaren zal samen met de jaarlijkse nota of het bewijs van de premiebetaling worden verstuurd. In andere gevallen vindt men het terug op het polisblad. Op deze manier wordt het verzekerden een stuk makkelijker gemaakt om de schadevrije jaren mee te nemen wanneer men overstapt naar een nieuwe autoverzekeraar.
 
Problemen
Automobilisten lopen tegenwoordig vaak tegen problemen aan wanneer zij van verzekeraar willen wisselen, omdat deze het lang niet altijd eens is met het aantal opgegeven schadevrije jaren. Dit probleem wordt opgelost door de autoverzekeringen te voorzien van jaarlijkse opgave van de schadevrije jaren. Verschillende autoverzekeraars maakten al gebruik van een dergelijk systeem.
 
Verschillende methodes

Voorlopig zouden de autoverzekeraars nog verschillende methodes kunnen gebruiken om het aantal schadevrije jaren te bepalen, bijvoorbeeld door alleen het aantal jaren te tellen dat in een bepaalde auto wordt gereden. Vanaf 2016 zal ook dit probleem worden aangepakt door de verzekeraars dezelfde tabel te laten gebruiken. De verzekeraars melden dat dit niet direct doorgevoerd kan worden doordat de ICT-systemen daarvoor aangepast moeten worden. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (493 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december 2014

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober 2014

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni 2013

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13850
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema