Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

InShared ziet toekomst in leefstijlafhankelijke zorgverzekering

Online verzekeraar InShared ziet wel een toekomst in het aanbieden van zorgverzekeringen. Voor het bepalen van de premie zou de verzekeraar naar de leefstijl van de verzekerde willen kijken. Momenteel mist de zorgverzekering nog in het aanbod van de verzekeraar, maar in de toekomst zou de toevoeging er wel moeten komen, meldt medeoprichter Felix Tenniglo tegenover Paul van Liempt (BNR).Dinsdag 20 november InShared
Voorlopig zal de leefstijlafhankelijke zorgverzekering die InShared in gedachten heeft nog niet op de markt komen. InShared zou graag “het hele pakket aan verzekeringen online willen aanbieden aan klanten”. “Wij zijn ervan overtuigd dat Nederland dezelfde richting inslaat als Engeland, waar 80 á 90 procent van de verzekeringen online wordt afgesloten.”
 
Aanlokkelijk
Volgens medeoprichter Herberth Samsom is het een aanlokkelijk idee om een andere premie te rekenen voor ongezonde en gezonde mensen. “Voor andere verzekeringsproducten geldt ook dat het gedrag van de verzekerde uiteindelijk de premie zal bepalen. In mijn ogen zou dat ook logisch zijn voor een zorgverzekering.”
 
Leeftijd
In de toekomst zou de leeftijd van de klant ook invloed kunnen hebben op de zorgpremie. “Hoewel het vervelend klinkt voor bepaalde groepen, is het nu eenmaal zo dat er onder de leeftijd van 35 jaar en boven de leeftijd van 70 jaar, meer schade wordt veroorzaakt. De premie kan omlaag in de periode van 25 - 65 jaar. Al deze variabelen zijn gerealiseerd door het gedrag van de bevolking. Daar is geen ontkennen aan.”
 
Discriminatie
Volgens Samsom is het momenteel vrijwel onmogelijk om de premie aan te passen op bepaalde factoren, omdat er altijd wel groepen zijn die zich dan gediscrimineerd voelen. “Dat is begrijpelijk. Het is raar als je opeens een hogere premie moet betalen nadat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Collectief gezien is de groep 70-plussers zich bijvoorbeeld anders gaan gedragen.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13182
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema