Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Ruim 20 procent meer overstappers zorgverzekering 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te dienen.Dinsdag 1 januari
Volgens de vergelijkingssite zijn Nederlanders steeds later met overstappen. Dit jaar besloot 49 procent van de verzekerden om tot na de kerst te wachten met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. Zestien procent van het totale aantal overstappers wachtte tot 31 december om de aanvraag in te dienen. 

Verschillen in premie
Volgens algemeen directeur Coen de Ruiter, ligt het voor de hand dat de oplopende verschillen tussen de zorgpremies tot het recordaantal overstappers heeft gezorgd. "Naast de zorgpremies zelf, zijn dit jaar met name de verschillen tussen de premies fors toegenomen. Dit is volgens ons een van de belangrijkste redenen geweest voor mensen om de bestaande zorgverzekeringen eens goed met elkaar te vergelijken op basis van inhoud en kosten."

Afname populariteit restitutiepolis
De populariteit van de restitutieverzekering neemt volgens de site jaarlijks af. In 2017 beschikte nog zo'n 19 procent van de verzekerden over een polis met vrije zorgkeuze. In 2019 ligt dat percentage onder de 10 procent, terwijl het in 2018 nog om circa 15 procent ging. 

Verhoogd eigen risico
Het verplichte eigen risico van 385 euro is voor de meeste verzekerden al hoog genoeg: 68 procent koos voor deze optie. Verder koos 27 procent voor een maximaal eigen risico van 885 euro. Met name de mannen kiezen vaak voor deze optie: 33 procent van de mannen verhoogde het eigen risico tot het limiet. Onder de vrouwen betrof dit percentage 22 procent. 

Aanvullende dekkingen
Ook op aanvullend gebied zijn het de vrouwen die voor meer zekerheid kiezen. Bijna 70 procent van de verzekerden kiest in 2019 voor aanvullende dekkingen. Grofweg 73 procent van de vrouwen heeft een aanvullende zorgverzekering afgesloten, tegenover 65 procent van de mannen. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema