Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

12 procent van plan over te stappen van zorgverzekering

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in opdracht van Independer.Donderdag 27 december
Aan het onderzoek deden bijna 800 mensen mee. Van hen stelde 12 procent plannen te hebben om van zorgverzekering te veranderen, terwijl 4 procent liet weten al overgestapt te zijn. In 2017 besloot 6,2 procent van de bevolking de overstap te maken. 

Kerstperiode
De kerstperiode blijkt een populair moment om over te stappen van de zorgverzekering. Bijna 70 procent gaf aan dat er zou worden overgestapt tijdens of na de kerstperiode. Op oudejaarsdag lijken de meeste overstappers actief te zijn. "Als we kijken naar de dagen waar de meeste mensen van plan zijn de overstap te maken, dan is het goed mogelijk dat we dit jaar een fors hoger percentage overstappers zien dan voorgaande jaren", stelt Coen de Ruiter van Independer. 

Oorzaak
Om te begrijpen waarom meer mensen van plan zijn over te stappen, moet er naar mogelijke oorzaken gekeken worden. In 2019 zullen de verschillen tussen de basispremies van de zorgverzekeringen verder uit elkaar liggen dan normaal het geval is. Dit maakt het voor de verzekerden extra aantrekkelijk om zich toch eens te verdiepen in de alternatieven. 

Autoriteiten
Dit jaar hebben de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) mogelijk ook nog bijgedragen aan de interesse onder de bevolking om van zorgverzekering over te stappen. Zo maakten deze autoriteiten tijdens de zomer al bekend dat ruim 70 procent van de verzekerden kan besparen op de basispremie. Gemiddeld zou een persoon bijna honderd euro per jaar kunnen besparen op alleen al de basiskosten van de zorgpolis. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema