Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Onderzoek: Hogere zorgpremie voor rokers en drinkers

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.Dinsdag 1 oktober
Meer dan de helft van de deelnemers (52 procent) is van mening dat rokers meer moeten betalen voor de zorgpremie. De rokers zijn het niet geheel oneens met deze mening: 20 procent van de rokers is het er volledig mee eens.

Drinken en beweging
Mensen die zware hoeveelheden alcohol drinken, moeten volgens 41 procent van de ondervraagden meer gaan betalen voor hun zorgverzekering. De deelnemers bleken een stuk milder tegenover personen die onvoldoende beweging krijgen: slechts 20 procent is van mening dat ook deze groep aan een hogere zorgpremie moet geloven.

Overgewicht en obesitas
Volgens het onderzoek zou een kwart van de Nederlanders het terecht vinden als mensen met overgewicht extra moeten neertellen voor de basisverzekering. Zelfs onder de ondervraagden met overgewicht of obesitas, bleek een groot deel het hiermee eens te zijn.

Eén basispremie
Momenteel wordt er niet gekeken naar de leefstijl van een persoon om de premie van zijn of haar zorgverzekering te bepalen. Iedereen betaalt dezelfde basispremie, ongeacht of zij roken, onvoldoende bewegen of met overgewicht kampen.

Lagere zorgpremie
In de meeste gevallen lijken Nederlanders het eens te zijn met de huidige werking van de zorgpremie: iedereen betaalt dezelfde prijs voor de basisdekking. Circa 30 procent van de ondervraagden zou het echter eerlijk vinden als mensen die veel bewegen, minder zouden betalen voor de zorgverzekering.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema