Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorglabel Zorgeloos (ASR) stopt na één dag

Het nieuwe ASR-zorglabel Zorgeloos was nog maar net geïntroduceerd voordat het alweer de deuren sloot. Als enige zorgverzekeraar van Nederland konden consumenten bij Zorgeloos kiezen om het verplicht eigen risico van 350,- euro af te kopen voor een hogere premie. Vandaag maakte ASR echter bekend dat het nieuwe label zal stoppen.Donderdag 29 november ASR
Klanten tussen de 18 en 40 jaar die hun eigen risico wilden afkopen, zouden voor de basisverzekering een premie van 108,71 euro betalen. Voor klanten buiten die leeftijdsgroep zou een extra bedrag van 5,- euro van toepassing zijn. Zorgeloos speelde in op de behoefte van mensen die zich vaak beroepen op zorgverlening en dus altijd hun verplicht eigen risico opmaken. Direct sloten honderden Nederlanders de nieuwe zorgverzekering af. Nieuwe klanten zijn nu niet meer welkom, maar de klanten die zich op tijd hebben aangemeld zullen de beloofde zorgpolis gewoon krijgen.
 
Nederlandse staat
De Telegraaf meldt dat ASR het nieuwe zorglabel heeft stopgezet op verzoek van de Nederlandse staat. ASR ontvangt immers staatssteun en het is niet de bedoeling dat zorgverzekeraars het verplicht eigen risico gaan omzeilen. Het overheidsbeleid past het eigen risico toe om de zorgkosten te verlagen. Consumenten moeten zich bewust worden van de zorgkosten die ze maken middels het eigen risico.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema