Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Overstappers kiezen voor online zorgverzekering

Dit jaar kiest zo’n 70 procent van de overstappers voor een online zorgverzekering. Verzekeringen die via het internet worden verstrekt leveren vrijwel altijd een kostenvoordeel op. Dit blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl.Maandag 3 december
Het verschil in de kosten tussen een online en reguliere zorgpolis kan flink oplopen. Gemiddeld bespaart de verzekerde 10 procent als deze kiest voor de online polis. Het voordeel kan in totaal oplopen tot zo’n 105,- euro per jaar door over te stappen naar een online zorgverzekering.
 
Kostenvoordeel
De top 3 van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is actief op het internet met het aanbieden van zorgverzekeringen. Voor de online zorgverzekering van Bewuzt (VGZ) betalen verzekerden 155,- euro minder dan de reguliere VGZ zorgverzekering. Ook bij Menzis is er sprake van een flink prijsverschil: consumenten die kiezen voor Anderzorg (Menzis) zijn 117,- euro per jaar goedkoper uit dan bij de reguliere Menzis zorgverzekering.
 
Online zorgverzekeringen
Peter Ruys van Zorgkiezer.nl verwacht dat er in 2013 veel meer sprake zal zijn van online afgesloten zorgverzekeringen. Dit jaar kozen 770.000 consumenten voor een online zorgpolis. Volgens Ruys zal de grens van 1.000.000 in 2013 bereikt worden. “Consumenten stappen massaal over naar het goedkopere alternatief. De kosten van de zorgverzekeringen zijn zo hoog dat consumenten op hun maandlasten willen besparen. Omdat verzekeraars hun klanten maar wat graag willen houden, wordt de online verzekeringsmarkt stevig verbreed in de hoop klanten te behouden”, aldus Ruys.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema