Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Digitale zorgverzekering wordt voorlopig geen standaard

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vindt het voorlopig een slecht idee om de zorgverzekering uitsluitend op digitale wijze te verstrekken. Volgens Schippers zijn er nog teveel Nederlanders die te weinig ervaring hebben met internet en e-mail om het gebruikelijke papierwerk helemaal te vervangen.Woensdag 5 december
Nederlanders kunnen nu al kiezen voor een digitale zorgpolis. Verzekeraars moeten hiervoor nadrukkelijk toestemming ontvangen van de verzekerde om via het digitale kanaal te handelen. Pia Dijkstra (D66) pleit ervoor dat er vanaf 2014 standaard per e-mail gehandeld moet worden. Tegelijkertijd is Dijkstra van mening dat verzekerden alsnog moeten kunnen kiezen om (wijzigingen in) de zorgpolis per post te ontvangen.
 
Kosten
Het digitaal afhandelen van de zorgverzekeringen zou verzekeraars een besparing opleveren van 10 miljoen euro per jaar. Eerder deze week werd al bekend dat circa 7 van de 10 overstappers kiest voor een online zorgverzekering in plaats van een reguliere zorgpolis.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13323
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema