Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Collectief verzekerden betalen vaak alsnog teveel

Een groot deel van de werknemers sluit een zorgverzekering af via hun werkgever die niet op hun wensen aansluit. Ruim vier op de tien is van mening dat de zorgverzekering precies de juiste zorg dekt. 38 procent is van mening oververzekerd te zijn. Een kleine 8 procent zou juist beter verzekerd zijn. Vooral werknemers tussen de 18 en 34 jaar stellen oververzekerd te zijn (55 procent). Ipsos Synovate voerde het onderzoek uit in opdracht van Independer.nl.Vrijdag 21 december
In 2012 is 60 á 70 procent verzekerd via een collectief. Het grootste deel is via de werkgever verzekerd. Ruim 80 procent van de ondervraagden maakte duidelijk dat zij voor een collectieve zorgverzekering via hun werkgever hebben gekozen om van de korting te profiteren. Daarnaast vindt 30 procent de uitgebreide dekking belangrijk en kiest ongeveer een kwart het voor het gemak.
 
Korting en premie
Gemiddeld ontvangen werknemers 8 procent korting wanneer zij zich via hun werkgever verzekeren voor ziektekosten. Patiëntenverenigingen leveren gemiddeld bijna 6 procent korting op. Andere collectieven vallen er tussenin met circa 7 procent. Werknemers kiezen hiermee voor een korting van 8 procent op een zorgverzekering die 15 procent duurder is dan vergelijkbare polissen. Zij betalen daarom nog altijd meer premie dan nodig is.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema