Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverzekeraars kampen met afnemende loyaliteit

De KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 laat duidelijk zien dat zorgverzekeraars steeds meer moeite hebben met klantenbinding. Onderzoeksbureau MarketResponse en Jan M. De Mos Consultancy voerden het onderzoek uit.Vrijdag 10 mei
Het zijn vooral de grote zorgverzekeraars die de loyaliteit van hun klanten niet voor lief kunnen nemen. De kleine en regionale verzekeraars hebben flink minder last van het probleem. Maar liefst 30 procent van de zorgverzekerden zou van plan zijn om voor 2014 een nieuwe zorgverzekering te overwegen. Mensen die al eerder van zorgpolis wisselden, lijken eerder van plan te zijn opnieuw over te stappen.
 
Algemeen vertrouwen
Ondanks de resultaten van het onderzoek, is het vertrouwen in de zorgverzekeraar nog best goed. Vooral goede ervaringen uit het verleden blijven de verzekerden bij. Het algemene vertrouwen ligt echter wel iets lager. “Zorgverzekeraars hebben vaak een slecht onderscheidend vermogen, waardoor het vertrouwen schade oploopt”, stelt Wolter Kloosterboer van MarketResponse. Negentig procent van de ondervraagden vindt dat de verzekeraars duidelijker moeten zijn over de contracten die met ziekenhuizen zijn gesloten.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema