Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverleners tegen voorstel aanpassing Zorgverzekeringswet

Het ministerie van Volksgezondheid vindt dat zorgverzekeraars in de toekomst zelf mogen bepalen van welke zorgverleners zij de behandelingen vergoeden. Als reactie op deze plannen zijn tandartsen, fysiotherapeuten en psychologen een petitie gestart om de keuzevrijheid in de zorg te behouden. Zij wisten 95.000 handtekeningen te verzamelen en hebben deze vandaag aangeboden bij het ministerie.Dinsdag 21 mei
Als de plannen doorkomen dan kan dit grote gevolgen hebben. Mensen die bijvoorbeeld naar de tandarts gaan terwijl deze geen contract heeft afgesloten met de zorgverzekeraar van de klant, zouden tegen problemen aanlopen. De klant zou dan zelf zijn of haar behandeling moeten betalen, moeten overstappen van verzekeraar of naar een andere tandarts op zoek gaan. Momenteel worden behandelingen altijd (deels) betaald.
 
Petitie
De nieuwe plannen worden vooral niet geaccepteerd door tandartsen, psychologen en fysiotherapeuten. In de afgelopen periode hebben zij 95.000 handtekeningen verzameld onder hun patiënten en onder andere zorgverleners. Het ministerie van Volksgezondheid kreeg de gebundelde petitie vanmiddag aangeboden.
 
Zorgverzekeringswet
Momenteel wordt er in de Tweede Kamer gesproken over het voorstel om de Zorgverzekeringswet aan te passen, dat werd ingediend door Edith Schippers (Volksgezondheid). Volgens het voorstel mogen zorgverzekeraars zelf bepalen of en hoeveel zij vergoeden van de behandelingen die door niet-gecontracteerde zorgverleners worden uitgevoerd.
 
Teveel macht

Een woordvoerster van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde (NMT) stelt dat zorgverzekeraars op deze manier veel te veel macht zouden krijgen. “Iemand die al jaren naar dezelfde tandarts gaat kan er opeens achter komen dat zijn of haar tandarts geen contract heeft met de zorgverzekeraar van de klant, omdat de tandarts het bijvoorbeeld oneens is met de voorwaarden van de verzekeraar. Dan zal de verzekeraar de behandelingen van de klant gewoon niet meer betalen.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema