Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Ziekenhuizen frauderen met spiraaltjes

Zorgverzekering

Zorgverzekeraars hebben mogelijk miljoenen euro’s uitbetaald aan ziekenhuizen terwijl hier geen terechte reden voor was. Ziekenhuizen zouden massaal spiraaltjes hebben gedeclareerd terwijl deze gewoon door de consument zelf werden vergoed. De verzekeraars zijn een onderzoek gestart naar het aantal declaraties dat opzettelijk onterecht gedaan werd.Donderdag 13 juni 2013
Achmea deed al eerder onderzoek naar het declareren van spiraaltjes waaruit bleek dat er vaak bewust misleid werd. Vrouwen die langs een ziekenhuis gingen om een spiraaltje te laten inbrengen, werden de deur gewezen als zij geen spiraaltje bij zich hadden. De vrouwen kregen te horen dat zij het spiraaltje zelf moesten aanschaffen en later bij hun zorgverzekeraar moesten declareren.
 
Onderzoek
De zorgverzekeraar kwam deze manier van werken op het spoor nadat een vrouw bij hen aanklopte met de vraag waarom zij zelf het spiraaltje moest aanschaffen. Hierop werd over 2009 en 2010 een onderzoek ingesteld waarbij 27 ziekenhuizen werden bekeken. Hieruit bleek dat ziekenhuizen gemiddeld 20.000 euro teveel hadden opgestreken door onterecht spiraaltjes te declareren. Achmea eiste in totaal 600.000 euro terug. Ondertussen wordt het onderzoek uitgebreid naar circa 100 ziekenhuizen en hebben ook andere zorgverzekeraars besloten een dergelijk onderzoek te doen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (490 ervaringen) en kost € 116,65 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september 2019

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13850
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema