Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverzekering van 2014 grotendeels hetzelfde

Zorgverzekering

Volgend jaar zullen er, tegen verwachting in, geen behandelingen of hulpmiddelen uit het basispakket van de zorgverzekering verdwijnen. Minister Schippers (Volksgezondheid) liet de Tweede Kamer onlangs weten wat er in 2014 met het basispakket zal gebeuren.Woensdag 19 juni 2013
Verwacht werd dat de zorgverzekering van 2014 een kleiner basispakket zou krijgen ter realisatie van de bezuinigingen die op zorggebied plaats moeten vinden. Hetzelfde gebeurde met de zorgverzekering van 2013, waar besloten werd de vergoedingen voor rollators en gehoortoestellen te schrappen.
 
Generalistische Basis GGZ
De basisverzekering van 2013 vergoedt hooguit 5 consulten bij een eerstelijns psycholoog. Dit zal heel anders werken in het basispakket van 2014. Volgend jaar worden er 4 categorieën geïntroduceerd om de nieuwe ‘Generalistische Basis GGZ’ te vormen. Zo zullen patiënten die zware psychische problemen ervaren en niet genoeg hebben aan vijf consulten, de zorg krijgen die zij nodig hebben.
 
Thuisdialyse
Apparatuur voor thuisdialyse wordt momenteel door het basispakket vergoed. Per 2014 zal deze apparatuur vergoed worden als medisch-specialistische zorg. Dit houdt in dat het ziekenhuis de verantwoordelijke wordt wat betreft de uitvoering van de apparatuur, de toebehoren, instructies, ondersteuning en begeleiding. De zorgverzekeraar blijft de verantwoordelijke voor de aanpassingen die eventueel aan de woning moeten toegebracht.
 
Maag- en darmpatiënten
Twee nieuwe vormen van zorg zullen in 2014 onder voorwaarden aan het basispakket toegevoegd worden. Schippers hoopt op deze manier te zien of de vernieuwende zorg positief uitpakt en kosten bespaart. Het gaat om behandelingen die patiënten moeten helpen met geïnfecteerde pancreasnecrose en patiënten die een ernstige vorm van de ziekte van Crohn hebben.
 
Vacuümtherapie
Door vacuümtherapie in te zetten kunnen wonden op een snellere en betere manier genezen. Vanaf 2014 zullen de vacuümpompen onderdeel uitmaken van de therapie. Ook in dit geval zal het ziekenhuis de verantwoordelijke zijn voor de vacuümpomp en de rest van de therapie.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (490 ervaringen) en kost € 116,65 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september 2019

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13850
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema