Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Consumentenbond wil langere overstaptijd zorgverzekering

Zorgverzekering

De Consumentenbond heeft plannen om juridische stappen te ondernemen tegen een groot aantal zorgverzekeraars. Reden hiervoor is dat de zorgverzekeraars het opnieuw niet op tijd duidelijk hebben gemaakt welke zorgverleners zij voor 2017 gecontracteerd hebben. Dit maakt het voor overstappers moeilijk om een geïnformeerde keuze te maken voor een eventuele nieuwe zorgpolis.Donderdag 24 november 2016
“Weer hebben de zorgverzekeraars het niet voor elkaar gekregen om tijdig bekend te maken welke zorg zij volgend jaar wel of niet volledig zullen vergoeden. Dit maakt het voor veel mensen heel lastig om een passende zorgverzekering te vinden omdat er onvoldoende tijd geboden wordt”, aldus de Consumentenbond.
 
Overstapperiode
Volgens de Consumentenbond zou het passend zijn om de consument dit jaar een langere opzeggings- en aanmeldingsperiode te bieden voor de zorgverzekering. “Zorgverzekeraars dienen minimaal 6 weken de tijd te geven om een bewuste keuze te maken. Omdat de verzekeraars hun voorwaarden niet op tijd bekend maken, hebben consumenten straks slechts één week de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen”, stelt Bart Combée van de Consumentenbond.
 
Contracten
Het zou volgens de bond eveneens de taak van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moeten zijn om zorgverzekeraars niet alleen de premies bekend te laten maken medio november, maar er ook voor te zorgen dat de contracten met zorgverleners rond diezelfde tijd zijn afgerond. “Alle wijzigingen bij verzekeraars hebben consequenties voor verzekerden die al een besluit hebben genomen. Daarom willen wij dat de zorgmaatschappijen voortaan hun contracten medio november hebben afgerond”, aldus Combée.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (425 ervaringen) en kost € 108,14 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Volgens voormalig ChristenUnie-leider Andre Rouvoet zou de looptijd van een zorgverzekering verlengd moeten worden. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat er meer rust zal zijn bij een langer lopende zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars zouden voorstander zijn van langer lopende zorgverzekeringen, meldt Rouvoet.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zal een nieuwe behandeling voor erfelijke borstkanker vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed worden. De behandeling wordt vooralsnog voorwaardelijk aan de basisdekking toegevoegd omdat deze nog experimenteel is. Dit maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Zepatier, een geneesmiddel voor de behandeling tegen chronische hepatitis C, wordt vanaf 1 januari 2017 vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid kwam tot dit besluit na overleg met de fabrikant over de prijs van het geneesmiddel.

Geplaatst op woensdag 28 december 2016

In de afgelopen jaren hebben mannelijke verzekerden meer risico’s genomen om op hun zorgverzekering te besparen dan vrouwen. Volgens gegevens van Pricewise kozen mannen vorig jaar tot wel 76 procent vaker voor het maximale vrijwillige eigen risico van 885,- euro. Ook kiezen mannen minder vaak voor aanvullende verzekeringen naast hun...

Geplaatst op woensdag 21 december 2016

Volgens de hoogste bestuursrechter van Nederland, de Raad van State, hoeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) niet bekend te maken wat de kosten zijn voor medische behandelingen en andere prijzen in de zorg. De organisatie Open State Foundation (OSF) probeert al jaren om de NZa zo ver te krijgen om volledige transparantie te bieden over de...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17330
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema