Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Consumentenbond wil langere overstaptijd zorgverzekering

Zorgverzekering

De Consumentenbond heeft plannen om juridische stappen te ondernemen tegen een groot aantal zorgverzekeraars. Reden hiervoor is dat de zorgverzekeraars het opnieuw niet op tijd duidelijk hebben gemaakt welke zorgverleners zij voor 2017 gecontracteerd hebben. Dit maakt het voor overstappers moeilijk om een geïnformeerde keuze te maken voor een eventuele nieuwe zorgpolis.Donderdag 24 november 2016
“Weer hebben de zorgverzekeraars het niet voor elkaar gekregen om tijdig bekend te maken welke zorg zij volgend jaar wel of niet volledig zullen vergoeden. Dit maakt het voor veel mensen heel lastig om een passende zorgverzekering te vinden omdat er onvoldoende tijd geboden wordt”, aldus de Consumentenbond.
 
Overstapperiode
Volgens de Consumentenbond zou het passend zijn om de consument dit jaar een langere opzeggings- en aanmeldingsperiode te bieden voor de zorgverzekering. “Zorgverzekeraars dienen minimaal 6 weken de tijd te geven om een bewuste keuze te maken. Omdat de verzekeraars hun voorwaarden niet op tijd bekend maken, hebben consumenten straks slechts één week de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen”, stelt Bart Combée van de Consumentenbond.
 
Contracten
Het zou volgens de bond eveneens de taak van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moeten zijn om zorgverzekeraars niet alleen de premies bekend te laten maken medio november, maar er ook voor te zorgen dat de contracten met zorgverleners rond diezelfde tijd zijn afgerond. “Alle wijzigingen bij verzekeraars hebben consequenties voor verzekerden die al een besluit hebben genomen. Daarom willen wij dat de zorgmaatschappijen voortaan hun contracten medio november hebben afgerond”, aldus Combée.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (426 ervaringen) en kost € 108,14 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 26 september 2017

Zorgverzekeraar DSW heeft zoals gebruikelijk als eerste verzekeraar de zorgpremies voor 2018 gepubliceerd. Op jaarbasis zal de premie voor de DSW basisverzekering met 6 euro afnemen. Tijdens Prinsjesdag werd nog bekend gemaakt dat er een gemiddelde toename van ruim 70,- euro op jaarbasis werd verwacht. Later kwam hier nog eens tien euro bovenop...

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017

In tegenstelling tot voorgaande jaren, werd in 2016 een flinke afname geconstateerd in het aantal wanbetalers van de zorgverzekering. Er waren op 31 december 2015 ruim 280.000 wanbetalers. Twaalf maanden later was dat aantal met ruim 32.000 afgenomen naar 249.930 wanbetalers, ofwel een daling van meer dan 10 procent.

Geplaatst op woensdag 20 september 2017

Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering zal ook in 2018 niet verhoogd worden. Net als in 2016 en 2017, zullen verzekerden een eigen risico hebben van 385,- euro. In de afgelopen maanden en zelfs tijdens Prinsjesdag werd meerdere malen gesproken over een eventuele verhoging van het eigen risico naar 400,- euro. Informateur Gerrit Zalm...

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Volgens voormalig ChristenUnie-leider Andre Rouvoet zou de looptijd van een zorgverzekering verlengd moeten worden. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat er meer rust zal zijn bij een langer lopende zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars zouden voorstander zijn van langer lopende zorgverzekeringen, meldt Rouvoet.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zal een nieuwe behandeling voor erfelijke borstkanker vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed worden. De behandeling wordt vooralsnog voorwaardelijk aan de basisdekking toegevoegd omdat deze nog experimenteel is. Dit maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16076
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema