Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Mannen houden zorgverzekering vaker zo goedkoop mogelijk

Zorgverzekering

In de afgelopen jaren hebben mannelijke verzekerden meer risico’s genomen om op hun zorgverzekering te besparen dan vrouwen. Volgens gegevens van Pricewise kozen mannen vorig jaar tot wel 76 procent vaker voor het maximale vrijwillige eigen risico van 885,- euro. Ook kiezen mannen minder vaak voor aanvullende verzekeringen naast hun basisverzekering.Woensdag 28 december 2016
In 2015 koos 30 procent van de mannen via Pricewise voor een vrijwillig eigen risico van 885,- euro, tegenover slechts 17 procent van de vrouwen. “Dit jaar vallen deze percentages wel flink lager uit”, merkt een woordvoerder van de vergelijkingssite op. Van de huidige overstappers kiest zo’n 20 procent van de mannen voor het verhoogde eigen risico. Bij de vrouwen ligt het aandeel op zo’n 14 procent.
 
Aanvullende dekkingen
Net als bij het vrijwillig verhogen van het eigen risico, zijn vrouwen ook voorzichtiger als het op de aanvullende dekkingen aankomt. In 2015 koos de gemiddelde vrouw voor 2 aanvullende verzekeringen, tegenover 1,6 onder de mannen. Vrouwen tonen vooral meer interesse in alternatieve geneeswijzen. Deze aanvullende dekkingen worden tweemaal vaker afgesloten door vrouwen dan door mannen. Medische hulp in het buitenland is populairder onder de mannen: 25 procent van deze groep voegt deze dekking toe aan zijn basisverzekering. Onder de vrouwen kiest 20 procent voor medische hulp in het buitenland.
 
Persoonlijkheden
Volgens Hans de Kok kunnen de verschillen in het gedrag bij het afsluiten van een zorgverzekering voor een groot deel verklaard worden door de verschillende persoonlijkheden van mannen en vrouwen. Vrouwen zouden over het algemeen meer calculerend en risico-vermijdend ingesteld zijn. Mannen nemen daarentegen juist meer risico’s en zijn ook minder geneigd om snel om hulp te vragen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (426 ervaringen) en kost € 108,14 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 26 september 2017

Zorgverzekeraar DSW heeft zoals gebruikelijk als eerste verzekeraar de zorgpremies voor 2018 gepubliceerd. Op jaarbasis zal de premie voor de DSW basisverzekering met 6 euro afnemen. Tijdens Prinsjesdag werd nog bekend gemaakt dat er een gemiddelde toename van ruim 70,- euro op jaarbasis werd verwacht. Later kwam hier nog eens tien euro bovenop...

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017

In tegenstelling tot voorgaande jaren, werd in 2016 een flinke afname geconstateerd in het aantal wanbetalers van de zorgverzekering. Er waren op 31 december 2015 ruim 280.000 wanbetalers. Twaalf maanden later was dat aantal met ruim 32.000 afgenomen naar 249.930 wanbetalers, ofwel een daling van meer dan 10 procent.

Geplaatst op woensdag 20 september 2017

Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering zal ook in 2018 niet verhoogd worden. Net als in 2016 en 2017, zullen verzekerden een eigen risico hebben van 385,- euro. In de afgelopen maanden en zelfs tijdens Prinsjesdag werd meerdere malen gesproken over een eventuele verhoging van het eigen risico naar 400,- euro. Informateur Gerrit Zalm...

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Volgens voormalig ChristenUnie-leider Andre Rouvoet zou de looptijd van een zorgverzekering verlengd moeten worden. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat er meer rust zal zijn bij een langer lopende zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars zouden voorstander zijn van langer lopende zorgverzekeringen, meldt Rouvoet.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zal een nieuwe behandeling voor erfelijke borstkanker vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed worden. De behandeling wordt vooralsnog voorwaardelijk aan de basisdekking toegevoegd omdat deze nog experimenteel is. Dit maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16076
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema