Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Ook nieuw geneesmiddel voor hepatitis C aan basispakket toegevoegd

Zorgverzekering

Zepatier, een geneesmiddel voor de behandeling tegen chronische hepatitis C, wordt vanaf 1 januari 2017 vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid kwam tot dit besluit na overleg met de fabrikant over de prijs van het geneesmiddel.Donderdag 29 december 2016
Mensen met chronische hepatitis C krijgen in veel gevallen pas na enkele jaren te maken met klachten die uiteenlopen van levercirrose (beschadiging van leverweefsel) tot leverkanker. De behandeling van patiënten met hepatitis C wordt door nieuwe medicijnen steeds effectiever gemaakt.
 
Zepatier
Circa 60 procent van de patiënten met chronische hepatitis C komt in aanmerking voor het geneesmiddel Zepatier (elbasvir en grazoprevir). Het geneesmiddel wordt aan de basisdekking van de zorgverzekering toegevoegd met de bedoeling dat het voor patiënten is die geïnfecteerd zijn met het virus genotype 1 en 4. Deze volledige groep komt in aanmerking voor het geneesmiddel, ongeacht de fase van hun ziekte.
 
Onderhandelingen
Minister Schippers heeft de kosten van het geneesmiddel dankzij onderhandelingen omlaag weten te brengen voordat besloten werd de behandeling aan het basispakket toe te voegen. Doorgaans wordt een flink - maar niet nader genoemd - bedrag in rekening gebracht voor het geneesmiddel. Volgens een woordvoerder heeft de minister inmiddels twintig keer met succes onderhandeld over de tarieven van geneesmiddelen. In 25 procent van de gevallen werd er onderhandeld over de kosten van hepatitis C-geneesmiddelen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (425 ervaringen) en kost € 108,14 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Volgens voormalig ChristenUnie-leider Andre Rouvoet zou de looptijd van een zorgverzekering verlengd moeten worden. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat er meer rust zal zijn bij een langer lopende zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars zouden voorstander zijn van langer lopende zorgverzekeringen, meldt Rouvoet.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zal een nieuwe behandeling voor erfelijke borstkanker vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed worden. De behandeling wordt vooralsnog voorwaardelijk aan de basisdekking toegevoegd omdat deze nog experimenteel is. Dit maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Geplaatst op woensdag 28 december 2016

In de afgelopen jaren hebben mannelijke verzekerden meer risico’s genomen om op hun zorgverzekering te besparen dan vrouwen. Volgens gegevens van Pricewise kozen mannen vorig jaar tot wel 76 procent vaker voor het maximale vrijwillige eigen risico van 885,- euro. Ook kiezen mannen minder vaak voor aanvullende verzekeringen naast hun...

Geplaatst op woensdag 21 december 2016

Volgens de hoogste bestuursrechter van Nederland, de Raad van State, hoeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) niet bekend te maken wat de kosten zijn voor medische behandelingen en andere prijzen in de zorg. De organisatie Open State Foundation (OSF) probeert al jaren om de NZa zo ver te krijgen om volledige transparantie te bieden over de...

Geplaatst op vrijdag 16 december 2016

Volgens de gegevens van meerdere grote zorgverzekeraars brengen veel ouders hun kinderen van tussen de 2 en 4 jaar nooit naar de tandarts. Volgens zorgverzekeraar Zilveren Kruis zou slechts 37 procent van de peuters die via haar verzekerd is, nooit op controle komen bij de tandarts.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17330
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema