Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Ook nieuw geneesmiddel voor hepatitis C aan basispakket toegevoegd

Zorgverzekering

Zepatier, een geneesmiddel voor de behandeling tegen chronische hepatitis C, wordt vanaf 1 januari 2017 vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid kwam tot dit besluit na overleg met de fabrikant over de prijs van het geneesmiddel.Donderdag 29 december 2016
Mensen met chronische hepatitis C krijgen in veel gevallen pas na enkele jaren te maken met klachten die uiteenlopen van levercirrose (beschadiging van leverweefsel) tot leverkanker. De behandeling van patiënten met hepatitis C wordt door nieuwe medicijnen steeds effectiever gemaakt.
 
Zepatier
Circa 60 procent van de patiënten met chronische hepatitis C komt in aanmerking voor het geneesmiddel Zepatier (elbasvir en grazoprevir). Het geneesmiddel wordt aan de basisdekking van de zorgverzekering toegevoegd met de bedoeling dat het voor patiënten is die geïnfecteerd zijn met het virus genotype 1 en 4. Deze volledige groep komt in aanmerking voor het geneesmiddel, ongeacht de fase van hun ziekte.
 
Onderhandelingen
Minister Schippers heeft de kosten van het geneesmiddel dankzij onderhandelingen omlaag weten te brengen voordat besloten werd de behandeling aan het basispakket toe te voegen. Doorgaans wordt een flink - maar niet nader genoemd - bedrag in rekening gebracht voor het geneesmiddel. Volgens een woordvoerder heeft de minister inmiddels twintig keer met succes onderhandeld over de tarieven van geneesmiddelen. In 25 procent van de gevallen werd er onderhandeld over de kosten van hepatitis C-geneesmiddelen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (426 ervaringen) en kost € 108,14 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 26 september 2017

Zorgverzekeraar DSW heeft zoals gebruikelijk als eerste verzekeraar de zorgpremies voor 2018 gepubliceerd. Op jaarbasis zal de premie voor de DSW basisverzekering met 6 euro afnemen. Tijdens Prinsjesdag werd nog bekend gemaakt dat er een gemiddelde toename van ruim 70,- euro op jaarbasis werd verwacht. Later kwam hier nog eens tien euro bovenop...

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017

In tegenstelling tot voorgaande jaren, werd in 2016 een flinke afname geconstateerd in het aantal wanbetalers van de zorgverzekering. Er waren op 31 december 2015 ruim 280.000 wanbetalers. Twaalf maanden later was dat aantal met ruim 32.000 afgenomen naar 249.930 wanbetalers, ofwel een daling van meer dan 10 procent.

Geplaatst op woensdag 20 september 2017

Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering zal ook in 2018 niet verhoogd worden. Net als in 2016 en 2017, zullen verzekerden een eigen risico hebben van 385,- euro. In de afgelopen maanden en zelfs tijdens Prinsjesdag werd meerdere malen gesproken over een eventuele verhoging van het eigen risico naar 400,- euro. Informateur Gerrit Zalm...

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Volgens voormalig ChristenUnie-leider Andre Rouvoet zou de looptijd van een zorgverzekering verlengd moeten worden. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat er meer rust zal zijn bij een langer lopende zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars zouden voorstander zijn van langer lopende zorgverzekeringen, meldt Rouvoet.

Geplaatst op donderdag 29 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 zal een nieuwe behandeling voor erfelijke borstkanker vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed worden. De behandeling wordt vooralsnog voorwaardelijk aan de basisdekking toegevoegd omdat deze nog experimenteel is. Dit maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16076
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema