Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Menzis houdt zorgpremie in 2018 gelijk

Zaterdagochtend maakte zorgverzekeraar Menzis bekend dat het de zorgpremie in 2018 zal verlagen noch verhogen. Voor Menzis Basis Voordelig betalen verzekerden volgend jaar wederom een premie van 103 euro per maand. Menzis Basis (Natura) blijft 119 euro per maand kosten, gevolgd door Menzis Basis Vrij (Restitutie) voor 122 euro per maand. Deze premies gaan uit van het verplichte eigen risico van 385 euro.Zaterdag 11 november Menzis
Menzis is tot nu toe de eerste grote zorgverzekeraar die de zorgpremie in 2018 niet verhoogt. CZ, OHRA, Delta Lloyd, Univé en VGZ hebben inmiddels bekend gemaakt dat zij de premies volgend jaar met 3 tot 4 euro per maand verhogen. Menzis stelt de premie voor haar zorgverzekering gelijk te kunnen houden door 55 euro per verzekerde bij te leggen. Financieel directeur Frank Janssen is er bovendien van overtuigd dat het ministerie van Volksgezondheid een te hoge schatting heeft gemaakt met betrekking tot de zorguitgaven.
 
De premies van 2018
Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de basisverzekering van OHRA 3,40 euro duurder zal worden met een maandpremie van 107,95 euro. Tegelijkertijd maakte zusterbedrijf Delta Lloyd een basispremie van 119,58 euro per maand bekend – een verhoging van 3,75 euro. CZ kondigde vervolgens net als Univé een premieverhoging van 3,40 euro aan. Hierdoor gaan verzekerden 116,25 euro per maand betalen voor de zorgverzekering van CZ. De combinatiepolis van Zorg en Zekerheid wordt met één euro per maand in prijs verlaagd naar 104,60 euro. De zusters VGZ en Univé maakten eerder vandaag een premieverhoging van 3,25 euro per maand bekend en komen daarmee uit op premies van 116,20 tot 122,20 euro per maand (VGZ) en 116,50 tot 121,25 euro per maand (Univé).
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13207
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema