CDA: Kloonpolissen moeten verdwijnen

Zorgverzekering

Als het aan het CDA ligt dan zullen zorgverzekeraars snel moeten stoppen met het aanbieden van 'kloonpolissen' van de concurrent en via dochterbedrijven. Met een kloonpolis doelt de politieke partij op het gebruik van precies dezelfde zorgverzekering, alleen met een ander prijskaartje. Een meerderheid van de Kamer, met steun van D66, GroenLinks, PvdA en de ChristenUnie, staat achter de stelling van het CDA dat het overbodig grote aanbod van zorgverzekeringen moet worden beperkt zodat consumenten pas echt de zorgverzekering kunnen kiezen die bij hen past.Dinsdag 12 december 2017
Het liefst ziet het CDA dat er één basisverzekering komt waar alle zorgverzekeraars zich aan moeten houden. Om te beginnen erkent de partij dat het de taak is van het kabinet om de enorme toename van het aantal kloonpolissen tegen te gaan. VVD'er Bruno Bruins (Volksgezondheid) moet volgens CDA-Kamerlid Joba van den Berg onderzoek uitvoeren naar de zorgverzekeringen om vast te stellen hoeveel van de beschikbare zorgpolissen geen toegevoegde waarde bieden.
 
Kloonpolissen
Verzekeringsmaatschappijen bieden tientallen verschillende zorgverzekeringen aan. Een groot deel hiervan geeft de verzekerde recht op precies dezelfde basiszorg, terwijl er wel andere tarieven worden gehanteerd. Voor personen die deze zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, zal het onduidelijk zijn waarom de prijs van de ene verzekering lager is dan van de andere verzekering. “Het bestuderen van alle kleine lettertjes is een enorme klus en daardoor onaantrekkelijk voor veel verzekerden. Het moet doorzichtiger worden hoe de verschillende zorgverzekeringen in elkaar steken”, stelt Van den Berg.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (483 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13725
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema