Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverzekeraars hebben telefonische overstapservice verbeterd

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben zorgverzekeraars hun telefonische service tijdens de overstapperiode flink verbeterd ten opzichte van 2016. Vorig jaar besloot de zorgautoriteit zeven zorgverzekeraars op de vingers te tikken voor het verstrekken van onvolledige of foutieve informatie. Dit jaar hebben de partijen in kwestie hun service aanzienlijk verbeterd, concludeert de NZa.Vrijdag 22 december 2017
De NZa doet sinds 2014 onderzoek naar de telefonische service die door zorgverzekeraars wordt aangeboden. Dit doet de waakhond door zogenoemde mysterytelefoontjes te plegen. Op deze manier wist de zorgautoriteit in 2017 te concluderen dat de verzekeraars niet altijd goede informatie verschaften via de telefoon. Ook in voorgaande jaren bleek de telefonische informatie regelmatig onder de maat bij verschillende partijen. Dit jaar ontdekte de NZa een “aanzienlijke verbetering van de informatieverstrekking”.
 
Verbeterplannen
Mogelijk worden de verbeteringen aan de telefoon voor een groot deel verklaard door de verbeterplannen die de NZa heeft opgevraagd bij de verzekeraars. “We zijn erg tevreden om te zien dat de zorgverzekeraars hun beloften ook echt hebben waargemaakt op dit gebied”, aldus de NZa.
 
Websites
Ook de websites van de zorgverzekeraars werden dit jaar op de proef gesteld. Er werd uitgebreid gekeken naar de volledigheid van informatie over de zorgverzekeringen op de websites van de verzekeraars. In enkele gevallen trof de autoriteit een gebrek aan essentiële informatie aan, zoals uitleg over wel- en niet-gecontracteerde zorgverleners. Deze onvolledigheden werden op verzoek van de NZa direct opgelost door de zorgpartijen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15069
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema