De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

Zorgverzekeraars hebben telefonische overstapservice verbeterd

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben zorgverzekeraars hun telefonische service tijdens de overstapperiode flink verbeterd ten opzichte van 2016. Vorig jaar besloot de zorgautoriteit zeven zorgverzekeraars op de vingers te tikken voor het verstrekken van onvolledige of foutieve informatie. Dit jaar hebben de partijen in kwestie hun service aanzienlijk verbeterd, concludeert de NZa.Vrijdag 22 december 2017
De NZa doet sinds 2014 onderzoek naar de telefonische service die door zorgverzekeraars wordt aangeboden. Dit doet de waakhond door zogenoemde mysterytelefoontjes te plegen. Op deze manier wist de zorgautoriteit in 2017 te concluderen dat de verzekeraars niet altijd goede informatie verschaften via de telefoon. Ook in voorgaande jaren bleek de telefonische informatie regelmatig onder de maat bij verschillende partijen. Dit jaar ontdekte de NZa een “aanzienlijke verbetering van de informatieverstrekking”.
 
Verbeterplannen
Mogelijk worden de verbeteringen aan de telefoon voor een groot deel verklaard door de verbeterplannen die de NZa heeft opgevraagd bij de verzekeraars. “We zijn erg tevreden om te zien dat de zorgverzekeraars hun beloften ook echt hebben waargemaakt op dit gebied”, aldus de NZa.
 
Websites
Ook de websites van de zorgverzekeraars werden dit jaar op de proef gesteld. Er werd uitgebreid gekeken naar de volledigheid van informatie over de zorgverzekeringen op de websites van de verzekeraars. In enkele gevallen trof de autoriteit een gebrek aan essentiële informatie aan, zoals uitleg over wel- en niet-gecontracteerde zorgverleners. Deze onvolledigheden werden op verzoek van de NZa direct opgelost door de zorgpartijen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (483 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13725
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema