Vergelijk 453 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverzekeraars hebben telefonische overstapservice verbeterd

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben zorgverzekeraars hun telefonische service tijdens de overstapperiode flink verbeterd ten opzichte van 2016. Vorig jaar besloot de zorgautoriteit zeven zorgverzekeraars op de vingers te tikken voor het verstrekken van onvolledige of foutieve informatie. Dit jaar hebben de partijen in kwestie hun service aanzienlijk verbeterd, concludeert de NZa.Vrijdag 22 december 2017
De NZa doet sinds 2014 onderzoek naar de telefonische service die door zorgverzekeraars wordt aangeboden. Dit doet de waakhond door zogenoemde mysterytelefoontjes te plegen. Op deze manier wist de zorgautoriteit in 2017 te concluderen dat de verzekeraars niet altijd goede informatie verschaften via de telefoon. Ook in voorgaande jaren bleek de telefonische informatie regelmatig onder de maat bij verschillende partijen. Dit jaar ontdekte de NZa een “aanzienlijke verbetering van de informatieverstrekking”.
 
Verbeterplannen
Mogelijk worden de verbeteringen aan de telefoon voor een groot deel verklaard door de verbeterplannen die de NZa heeft opgevraagd bij de verzekeraars. “We zijn erg tevreden om te zien dat de zorgverzekeraars hun beloften ook echt hebben waargemaakt op dit gebied”, aldus de NZa.
 
Websites
Ook de websites van de zorgverzekeraars werden dit jaar op de proef gesteld. Er werd uitgebreid gekeken naar de volledigheid van informatie over de zorgverzekeringen op de websites van de verzekeraars. In enkele gevallen trof de autoriteit een gebrek aan essentiële informatie aan, zoals uitleg over wel- en niet-gecontracteerde zorgverleners. Deze onvolledigheden werden op verzoek van de NZa direct opgelost door de zorgpartijen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (469 ervaringen) en kost € 110,08 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op vrijdag 29 december 2017

Volgens onderzoek door Pricewise maakt ruim 50 procent van de verzekerden geen gebruik van de aanvullende zorgverzekeringen die zij hebben afgesloten. Van de verzekerden stelt meer dan 80 procent over minimaal één aanvullende dekking te beschikken. Het overgrote deel van deze groep (86 procent) is van plan om zich in 2018 opnieuw aanvullend te...

Geplaatst op zaterdag 23 december 2017

Volgens DSW-directeur Chris Oomen is het mogelijk om de zorgpremie flink te verlagen door verzekerden niet langer de optie te bieden hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Oomen stelt dat zorgverzekeringen met alleen een verplicht eigen risico met minimaal 20 euro per maand in premie omlaag kunnen. Daarnaast zou het verplichte eigen risico nog...

Geplaatst op dinsdag 19 december 2017

Volgens onderzoek door de Patiëntenfederatie Nederland zijn de meeste Nederlanders (circa 80 procent) tevreden over de service aangeboden door hun zorgverzekeraar. Voor de helft van de 6.000 ondervraagden zou hun huidige maandpremie echter reden kunnen zijn om eventueel over te stappen, omdat zij deze te hoog vinden.

Geplaatst op donderdag 14 december 2017

Brabanders met een zorgverzekering van VGZ zullen in de komende dagen een brief ontvangen van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH) waarin zij worden gewaarschuwd voor mogelijke verslechteringen van hun zorgverzekering in 2018. Tientallen huisartsen in de regio maken deel uit van de zorggroep. Zij hebben besloten om verzekerden een...

Geplaatst op woensdag 13 december 2017

Volgens onderzoek door Vektis wordt 80 procent van de zorgkosten gemaakt door 17 procent van de verzekerden. Het onderzoek keek naar de kosten die onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) en dus de basisverzekering vallen. Voor het onderzoek onderzocht Vektis het gebruik en de kosten van zorg in alle Nederlandse gemeenten.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15961
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema