De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

DSW-topman ziet afschaf vrijwillig eigen risico wel zitten

Zorgverzekering

Volgens DSW-directeur Chris Oomen is het mogelijk om de zorgpremie flink te verlagen door verzekerden niet langer de optie te bieden hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Oomen stelt dat zorgverzekeringen met alleen een verplicht eigen risico met minimaal 20 euro per maand in premie omlaag kunnen. Daarnaast zou het verplichte eigen risico nog eens omlaag kunnen met 50 euro per jaar.Zaterdag 23 december 2017 DSW
De topman van zorgverzekeraar DSW maakte zijn mening bekend door middel van een open brief. “Naast een lagere zorgpremie voor iedereen, zou er ruimte overblijven voor een verlaging van het eigen risico dat wel verplicht is.” Het aanpassen van de regels zou op jaarbasis circa 300 euro per persoon besparen. Momenteel bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro per jaar. Het huidige kabinet heeft beloofd dit bedrag in de komende jaren niet te verhogen. Hierdoor wordt echter verwacht dat de premies in de komende jaren juist in een verhoogd tempo toe zullen nemen.
 
Oneerlijk
Voor Oomen is het ongewenst dat gezonde mensen goedkoper uit zijn dan mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte of een ongezonde leefstijl. Momenteel kunnen verzekerden die het hele jaar lang verwachten geen gebruik te hoeven maken van hun zorgverzekering, hun eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal 500 euro. In ruil hiervoor ontvangt de verzekerde een korting op de zorgpremie van gemiddeld 15 euro per maand. Blijkt deze persoon echter wel de zorgpolis nodig te hebben, dan betaalt hij of zij de hoofdprijs, namelijk een eigen risico van 885 euro.
 
Verdelen
Als het aan Oomen ligt dan verdwijnt het vrijwillige eigen risico zo snel mogelijk. “Dan profiteren niet alleen de gezonde mensen van lagere kosten, maar ook de rest van de verzekerden zullen flink meer geld besparen op de zorg.” Met zijn open brief hoopt de directeur een debat aan te wakkeren over het onderwerp.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (483 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13725
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema