Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

DSW-topman ziet afschaf vrijwillig eigen risico wel zitten

Zorgverzekering

Volgens DSW-directeur Chris Oomen is het mogelijk om de zorgpremie flink te verlagen door verzekerden niet langer de optie te bieden hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Oomen stelt dat zorgverzekeringen met alleen een verplicht eigen risico met minimaal 20 euro per maand in premie omlaag kunnen. Daarnaast zou het verplichte eigen risico nog eens omlaag kunnen met 50 euro per jaar.Zaterdag 23 december 2017 DSW
De topman van zorgverzekeraar DSW maakte zijn mening bekend door middel van een open brief. “Naast een lagere zorgpremie voor iedereen, zou er ruimte overblijven voor een verlaging van het eigen risico dat wel verplicht is.” Het aanpassen van de regels zou op jaarbasis circa 300 euro per persoon besparen. Momenteel bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro per jaar. Het huidige kabinet heeft beloofd dit bedrag in de komende jaren niet te verhogen. Hierdoor wordt echter verwacht dat de premies in de komende jaren juist in een verhoogd tempo toe zullen nemen.
 
Oneerlijk
Voor Oomen is het ongewenst dat gezonde mensen goedkoper uit zijn dan mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte of een ongezonde leefstijl. Momenteel kunnen verzekerden die het hele jaar lang verwachten geen gebruik te hoeven maken van hun zorgverzekering, hun eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal 500 euro. In ruil hiervoor ontvangt de verzekerde een korting op de zorgpremie van gemiddeld 15 euro per maand. Blijkt deze persoon echter wel de zorgpolis nodig te hebben, dan betaalt hij of zij de hoofdprijs, namelijk een eigen risico van 885 euro.
 
Verdelen
Als het aan Oomen ligt dan verdwijnt het vrijwillige eigen risico zo snel mogelijk. “Dan profiteren niet alleen de gezonde mensen van lagere kosten, maar ook de rest van de verzekerden zullen flink meer geld besparen op de zorg.” Met zijn open brief hoopt de directeur een debat aan te wakkeren over het onderwerp.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15069
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema