Vergelijk 453 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

DSW-topman ziet afschaf vrijwillig eigen risico wel zitten

Zorgverzekering

Volgens DSW-directeur Chris Oomen is het mogelijk om de zorgpremie flink te verlagen door verzekerden niet langer de optie te bieden hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Oomen stelt dat zorgverzekeringen met alleen een verplicht eigen risico met minimaal 20 euro per maand in premie omlaag kunnen. Daarnaast zou het verplichte eigen risico nog eens omlaag kunnen met 50 euro per jaar.Zaterdag 23 december 2017 DSW
De topman van zorgverzekeraar DSW maakte zijn mening bekend door middel van een open brief. “Naast een lagere zorgpremie voor iedereen, zou er ruimte overblijven voor een verlaging van het eigen risico dat wel verplicht is.” Het aanpassen van de regels zou op jaarbasis circa 300 euro per persoon besparen. Momenteel bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro per jaar. Het huidige kabinet heeft beloofd dit bedrag in de komende jaren niet te verhogen. Hierdoor wordt echter verwacht dat de premies in de komende jaren juist in een verhoogd tempo toe zullen nemen.
 
Oneerlijk
Voor Oomen is het ongewenst dat gezonde mensen goedkoper uit zijn dan mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte of een ongezonde leefstijl. Momenteel kunnen verzekerden die het hele jaar lang verwachten geen gebruik te hoeven maken van hun zorgverzekering, hun eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal 500 euro. In ruil hiervoor ontvangt de verzekerde een korting op de zorgpremie van gemiddeld 15 euro per maand. Blijkt deze persoon echter wel de zorgpolis nodig te hebben, dan betaalt hij of zij de hoofdprijs, namelijk een eigen risico van 885 euro.
 
Verdelen
Als het aan Oomen ligt dan verdwijnt het vrijwillige eigen risico zo snel mogelijk. “Dan profiteren niet alleen de gezonde mensen van lagere kosten, maar ook de rest van de verzekerden zullen flink meer geld besparen op de zorg.” Met zijn open brief hoopt de directeur een debat aan te wakkeren over het onderwerp.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (469 ervaringen) en kost € 110,08 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op vrijdag 29 december 2017

Volgens onderzoek door Pricewise maakt ruim 50 procent van de verzekerden geen gebruik van de aanvullende zorgverzekeringen die zij hebben afgesloten. Van de verzekerden stelt meer dan 80 procent over minimaal één aanvullende dekking te beschikken. Het overgrote deel van deze groep (86 procent) is van plan om zich in 2018 opnieuw aanvullend te...

Geplaatst op vrijdag 22 december 2017

Volgens onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben zorgverzekeraars hun telefonische service tijdens de overstapperiode flink verbeterd ten opzichte van 2016. Vorig jaar besloot de zorgautoriteit zeven zorgverzekeraars op de vingers te tikken voor het verstrekken van onvolledige of foutieve informatie. Dit jaar hebben de partijen...

Geplaatst op dinsdag 19 december 2017

Volgens onderzoek door de Patiëntenfederatie Nederland zijn de meeste Nederlanders (circa 80 procent) tevreden over de service aangeboden door hun zorgverzekeraar. Voor de helft van de 6.000 ondervraagden zou hun huidige maandpremie echter reden kunnen zijn om eventueel over te stappen, omdat zij deze te hoog vinden.

Geplaatst op donderdag 14 december 2017

Brabanders met een zorgverzekering van VGZ zullen in de komende dagen een brief ontvangen van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH) waarin zij worden gewaarschuwd voor mogelijke verslechteringen van hun zorgverzekering in 2018. Tientallen huisartsen in de regio maken deel uit van de zorggroep. Zij hebben besloten om verzekerden een...

Geplaatst op woensdag 13 december 2017

Volgens onderzoek door Vektis wordt 80 procent van de zorgkosten gemaakt door 17 procent van de verzekerden. Het onderzoek keek naar de kosten die onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) en dus de basisverzekering vallen. Voor het onderzoek onderzocht Vektis het gebruik en de kosten van zorg in alle Nederlandse gemeenten.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15961
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema