De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

Verzekerden benutten aanvullende dekkingen niet altijd

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door Pricewise maakt ruim 50 procent van de verzekerden geen gebruik van de aanvullende zorgverzekeringen die zij hebben afgesloten. Van de verzekerden stelt meer dan 80 procent over minimaal één aanvullende dekking te beschikken. Het overgrote deel van deze groep (86 procent) is van plan om zich in 2018 opnieuw aanvullend te verzekeren, terwijl ook nog eens 30 procent van de personen zonder aanvullende dekking van plan is om voor volgend jaar een aanvullende dekking af te sluiten.Vrijdag 29 december 2017
Onder de meest populaire aanvullende dekkingen van de verschillende zorgverzekeringen vallen tandartsdekkingen, fysiotherapie en uitbreidingen voor brillen en contactlenzen. De zorgverzekeraars bieden gemiddeld drie verschillende aanvullende dekkingen per categorie zodat verzekerden ook op dit gebied enige keuzevrijheid hebben om het aanvullende pakket te kiezen dat het best bij hen past.
 
Onbenut
Van de ondervraagden gaf meer dan de helft aan dat zij in 2017 helemaal geen gebruik hebben gemaakt van hun aanvullende dekking(en). Met name het aantal gebruikers van alternatieve geneeswijzen bleek in de praktijk erg laag te liggen: slechts 13 procent gaf aan zijn of haar aanvullende dekking voor alternatieve geneesmiddelen te hebben benut. Daarnaast bleken orthodontie en medische hulp in het buitenland bovengemiddeld vaak onbenut te blijven. De kosten die zorgverzekeraars in rekening brengen voor hun buitenlanddekkingen zijn echter vaak verwaarloosbaar.
 
Gerichter kiezen
Volgens Hans de Kok van Pricewise kiezen steeds meer mensen voor aanvullende vergoedingen die zij wel gebruiken. “Vergoedingen voor bijvoorbeeld de tandarts worden in de meeste gevallen deels of volledig benut. Dit zien we ook terug bij vergoedingen voor fysiotherapie. In bijna de helft van de gevallen gebruikt men de dekking voor een nieuwe bril of contactlenzen.” Wel moet de consument rekening houden met de kosten van de aanvullende dekkingen, meldt De Kok. “Wie bijvoorbeeld een aanvullend pakket afsluit voor één specifieke vergoeding, en de rest van de vergoedingen in het pakket niet benut, kan uiteindelijk duurder uit zijn door voor de zekerheid van de aanvullende dekking te kiezen.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (483 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13725
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema