Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Verzekerden benutten aanvullende dekkingen niet altijd

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door Pricewise maakt ruim 50 procent van de verzekerden geen gebruik van de aanvullende zorgverzekeringen die zij hebben afgesloten. Van de verzekerden stelt meer dan 80 procent over minimaal één aanvullende dekking te beschikken. Het overgrote deel van deze groep (86 procent) is van plan om zich in 2018 opnieuw aanvullend te verzekeren, terwijl ook nog eens 30 procent van de personen zonder aanvullende dekking van plan is om voor volgend jaar een aanvullende dekking af te sluiten.Vrijdag 29 december 2017
Onder de meest populaire aanvullende dekkingen van de verschillende zorgverzekeringen vallen tandartsdekkingen, fysiotherapie en uitbreidingen voor brillen en contactlenzen. De zorgverzekeraars bieden gemiddeld drie verschillende aanvullende dekkingen per categorie zodat verzekerden ook op dit gebied enige keuzevrijheid hebben om het aanvullende pakket te kiezen dat het best bij hen past.
 
Onbenut
Van de ondervraagden gaf meer dan de helft aan dat zij in 2017 helemaal geen gebruik hebben gemaakt van hun aanvullende dekking(en). Met name het aantal gebruikers van alternatieve geneeswijzen bleek in de praktijk erg laag te liggen: slechts 13 procent gaf aan zijn of haar aanvullende dekking voor alternatieve geneesmiddelen te hebben benut. Daarnaast bleken orthodontie en medische hulp in het buitenland bovengemiddeld vaak onbenut te blijven. De kosten die zorgverzekeraars in rekening brengen voor hun buitenlanddekkingen zijn echter vaak verwaarloosbaar.
 
Gerichter kiezen
Volgens Hans de Kok van Pricewise kiezen steeds meer mensen voor aanvullende vergoedingen die zij wel gebruiken. “Vergoedingen voor bijvoorbeeld de tandarts worden in de meeste gevallen deels of volledig benut. Dit zien we ook terug bij vergoedingen voor fysiotherapie. In bijna de helft van de gevallen gebruikt men de dekking voor een nieuwe bril of contactlenzen.” Wel moet de consument rekening houden met de kosten van de aanvullende dekkingen, meldt De Kok. “Wie bijvoorbeeld een aanvullend pakket afsluit voor één specifieke vergoeding, en de rest van de vergoedingen in het pakket niet benut, kan uiteindelijk duurder uit zijn door voor de zekerheid van de aanvullende dekking te kiezen.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15069
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema