Vergelijk 453 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Verzekerden benutten aanvullende dekkingen niet altijd

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door Pricewise maakt ruim 50 procent van de verzekerden geen gebruik van de aanvullende zorgverzekeringen die zij hebben afgesloten. Van de verzekerden stelt meer dan 80 procent over minimaal één aanvullende dekking te beschikken. Het overgrote deel van deze groep (86 procent) is van plan om zich in 2018 opnieuw aanvullend te verzekeren, terwijl ook nog eens 30 procent van de personen zonder aanvullende dekking van plan is om voor volgend jaar een aanvullende dekking af te sluiten.Vrijdag 29 december 2017
Onder de meest populaire aanvullende dekkingen van de verschillende zorgverzekeringen vallen tandartsdekkingen, fysiotherapie en uitbreidingen voor brillen en contactlenzen. De zorgverzekeraars bieden gemiddeld drie verschillende aanvullende dekkingen per categorie zodat verzekerden ook op dit gebied enige keuzevrijheid hebben om het aanvullende pakket te kiezen dat het best bij hen past.
 
Onbenut
Van de ondervraagden gaf meer dan de helft aan dat zij in 2017 helemaal geen gebruik hebben gemaakt van hun aanvullende dekking(en). Met name het aantal gebruikers van alternatieve geneeswijzen bleek in de praktijk erg laag te liggen: slechts 13 procent gaf aan zijn of haar aanvullende dekking voor alternatieve geneesmiddelen te hebben benut. Daarnaast bleken orthodontie en medische hulp in het buitenland bovengemiddeld vaak onbenut te blijven. De kosten die zorgverzekeraars in rekening brengen voor hun buitenlanddekkingen zijn echter vaak verwaarloosbaar.
 
Gerichter kiezen
Volgens Hans de Kok van Pricewise kiezen steeds meer mensen voor aanvullende vergoedingen die zij wel gebruiken. “Vergoedingen voor bijvoorbeeld de tandarts worden in de meeste gevallen deels of volledig benut. Dit zien we ook terug bij vergoedingen voor fysiotherapie. In bijna de helft van de gevallen gebruikt men de dekking voor een nieuwe bril of contactlenzen.” Wel moet de consument rekening houden met de kosten van de aanvullende dekkingen, meldt De Kok. “Wie bijvoorbeeld een aanvullend pakket afsluit voor één specifieke vergoeding, en de rest van de vergoedingen in het pakket niet benut, kan uiteindelijk duurder uit zijn door voor de zekerheid van de aanvullende dekking te kiezen.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (469 ervaringen) en kost € 110,08 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op zaterdag 23 december 2017

Volgens DSW-directeur Chris Oomen is het mogelijk om de zorgpremie flink te verlagen door verzekerden niet langer de optie te bieden hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Oomen stelt dat zorgverzekeringen met alleen een verplicht eigen risico met minimaal 20 euro per maand in premie omlaag kunnen. Daarnaast zou het verplichte eigen risico nog...

Geplaatst op vrijdag 22 december 2017

Volgens onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben zorgverzekeraars hun telefonische service tijdens de overstapperiode flink verbeterd ten opzichte van 2016. Vorig jaar besloot de zorgautoriteit zeven zorgverzekeraars op de vingers te tikken voor het verstrekken van onvolledige of foutieve informatie. Dit jaar hebben de partijen...

Geplaatst op dinsdag 19 december 2017

Volgens onderzoek door de Patiëntenfederatie Nederland zijn de meeste Nederlanders (circa 80 procent) tevreden over de service aangeboden door hun zorgverzekeraar. Voor de helft van de 6.000 ondervraagden zou hun huidige maandpremie echter reden kunnen zijn om eventueel over te stappen, omdat zij deze te hoog vinden.

Geplaatst op donderdag 14 december 2017

Brabanders met een zorgverzekering van VGZ zullen in de komende dagen een brief ontvangen van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH) waarin zij worden gewaarschuwd voor mogelijke verslechteringen van hun zorgverzekering in 2018. Tientallen huisartsen in de regio maken deel uit van de zorggroep. Zij hebben besloten om verzekerden een...

Geplaatst op woensdag 13 december 2017

Volgens onderzoek door Vektis wordt 80 procent van de zorgkosten gemaakt door 17 procent van de verzekerden. Het onderzoek keek naar de kosten die onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) en dus de basisverzekering vallen. Voor het onderzoek onderzocht Vektis het gebruik en de kosten van zorg in alle Nederlandse gemeenten.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15961
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema