Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Mogelijk meer overstappers zorgverzekering in 2019

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door Zorgwijzer is ruim 7 procent van de Nederlanders van plan om voor 2019 over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Van de 2.500 deelnemers gaf in totaal 7,3 procent aan dat zij klaar zijn voor een nieuwe zorgverzekeraar. Op landelijke schaal zou dit neerkomen op circa 1,25 miljoen overstappers in 2019, tegenover 1,06 miljoen overstappers in 2018.Dinsdag 16 oktober 2018
Verwacht wordt dat er in 2019 minder collectieve zorgverzekeringen worden aangeboden, waardoor het aantal overstappers al snel zou kunnen toenemen. Volgend jaar zijn twee van de grootste zorgverzekeraars van plan om te stoppen met het aanbieden van minimapolissen in bepaalde gemeenten. Daarnaast zouden meerdere collectieven, zoals het zorgcollectief van Menzis en FNV, uit beeld verdwijnen. Dit zou kunnen leiden tot een recordaantal overstappers van de zorgverzekering.
 
Eerste overstap
Voor zo’n 60 procent van de verzekerden zou een overstap van de zorgverzekering de eerste keer zijn. Deze groep geeft over het algemeen aan dat zij loyaal zijn aan hun huidige zorgverzekeraar door de geboden prijs-/kwaliteitsverhouding. Bovendien ontvangt een ruim deel van deze groep collectiviteitskorting doordat zij bijvoorbeeld via de werkgever verzekerd zijn, waardoor het niet interessant is om naar andere zorgverzekeringen te kijken.
 
Te duur verzekerd
Hoewel veel Nederlanders aangeven tevreden te zijn met hun huidige zorgverzekering, maken berekeningen van de Autoriteit Financiële Markten (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) duidelijk dat circa 75 procent van de Nederlanders over een te dure zorgpolis beschikt.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16810
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema