De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

DSW verhoogt zorgpremie 2019 met 4,50 euro per maand

Zoals verwacht heeft DSW als eerste zorgverzekeraar de nieuwe zorgpremie van 2019 bekendgemaakt. Klanten van DSW gaan volgend jaar € 112,- per maand betalen voor de basisverzekering, tegenover € 107,50 per maand in 2018. Dit komt neer op een premieverhoging van € 4,50 per maand. Met deze verhoging blijft DSW ruim onder de verwachtingen van de overheid.Dinsdag 25 september DSW
De overheid maakte al eerder bekend dat er waarschijnlijk een € 10,- hogere maandelijkse zorgpremie zou komen voor 2019. Dit zou het gevolg zijn van o.a. het bevriezen van het eigen risico in 2018 en de toenemende lonen van zorgmedewerkers. DSW-directeur Chris Oomen liet bij de bekendmaking weten dat de overheid doorgaans niet naar de laatste cijfers kijkt om de verhoging van de zorgpremie te voorspellen. Oomen stelde wel dat de loonstijgingen deels verantwoordelijk zijn voor de duurdere zorgverzekering. Hiernaast zouden specialistische geneesmiddelen duurder worden en wordt de BTW-verhoging verwerkt in de nieuwe premie.
 
Overige zorgverzekeraars
Het is nog niet bekend of de rest van de zorgverzekeraars de milde verhoging van de zorgverzekering van DSW zullen volgen. Mogelijk delen de grote zorgverzekeraars (zoals Menzis, CZ en Achmea) niet dezelfde mening als DSW en kiezen zij voor een ruimere verhoging van de zorgpremies. Alle resterende partijen hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om bekend te maken hoeveel klanten in 2019 zullen betalen voor de nieuwe zorgverzekeringen. Deze datum moet ervoor zorgen dat verzekerden voldoende tijd overhouden om zich te verdiepen in de nieuwe producten om uit te vinden welke zorgverzekering de beste oplossing biedt.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14765
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema